Bu yaz makyaj çantanızda olması gerekenler
MODA HABER

Bu yaz makyaj çantanızda olması gerekenler

Kadınların savunma sanatıdır makyaj… Kadınlar her mevsim savunmaya hazır oldukları gibi, bu savunmanın dozunu da kaçırabiliyor, yüzlerini savaş alanına çevirebiliyor. Makyaj trendlerini önemsediğiniz gibi, yaza ve kışa uygun makyaj kurallarını da bilmeli,

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Temmuz 2016

Cildin yapısını ve mevsimsel değişiklikleri ciddiye almazsınız yüzünüzü eskitmiş olursunuz. Özellikle de her mevsim aynı şekilde uygulanan makyajın, son derece zararlı olduğunu hatırlatırım. Cilt sağlığı öncelikli olarak, mevsimler arasındaki ışık farklılaşmalarını da göz önünde bulundurarak, kışın uyguladığınız renkleri ve makyaj stilleri yazın uygulamayın derim.

2016 yazında makyaj çantanızda neler olmalı?

Güneş ışınlarına karşı korumalı ve cildin nem oranını düzenleyici kremler kullanmalısınız. Kullanacağınız nemlendiriciler bir serum formunda değil de, kremsi kıvamda olmalı. Serum gibi sıvı nemlendiriciler, gün içinde daha çok terli görünmenize ve cildinizin ekstra yağlı görünmesine neden olabilir. Makyaj çantanızda olması gerekenlerden biri nemlendirici; unutmayın.

Makyajınız gün boyunca cildinizin üzerini kaplayacak ve gözeneklerinizin kapanmasına neden olacaktır. Bu nedenle de terlemeyi zorlaştıracaktır. Cildinizin temiz olması, bu sorunu biraz daha az hasarla atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Yani, tatil çantanızda olması gereken en önemli ürünlerden biri nemlendiricidir.

Cildinizde lokal lekeler var ise, bb kremlerden yardım alabilirsiniz. Bb kremlerin hem güneşten koruma, hem cilt renginizi eşitleme, hem de nemlendirme özelliği vardır. Bavulunuzda, hatta tüm yaz boyunca çantanızda olması gereken bir üründür bb krem.
Bb krem yerine, yüksek faktörlü güneş kreminizle fondöteninizi karıştırıp kendi bb kreminizi elde edebilirsiniz. Eğer, cildinizde kapanmasını istediğiniz lekeleriniz varsa, bb kreminiz ve fondöteninizi karıştırıp kullanabilirsiniz.

2016 yaz makyaj trendleriyle alakalı yazımda, bu yıl ıslaklığın, parlaklığın, ışıltının en çok tercih edilen uygulamalar arasında olduğundan bahsetmiştim. Yine de önemle hatırlatmak isterim… Makyaj çantanızdan allık ve far paletlerini çıkarmanızı; yerine bronz tonda bir adet far dahil ederek fermuarı kapatmanızı öneririm. Bronz far, göz kapaklarınızın hem aydınlık hem de saydam görünmesini sağlar. Özellikle yaz aylarında ten ve göz renginizi birbirine yaklaştırmış olur. Ayrıca, maskara, dudak nemlendiricisi, renkli ıslak görünümlü kremsi allık ve günü kurtarıcı nüde tonlarda bir oje de makyaj çantanızda bulunması gerekenlerden. Göz makyajında kirpiklerin ön planda olduğu bu dönemde unutmamanız gereken bir diğer şey ise, maskaranın gün içinde yalnızca bir kez uygulanması… Aksi halde kirpikleriniz ciddi anlamda zarar görür ve dökülmelere maruz kalır. Bir not daha; sabah saatlerinde yaptığınız makyajın görünmeyen hatalarını, gün ortasında fark edebileceğiniz olasılığını göz önünde bulundurup; makyaj çantanıza temizleyici özellikle bir mendil de dahil etmeyi unutmayın.

Ruj bir kadının çantasında daima bulunması gereken favori ürünü olmalı. Gündüzleri parlatıcı kullanılmasını önermiyorum. Parlatıcı rujların gün içinde kolaylıkla dağılabileceğini ve kötü bir görüntü olacağını unutmayın. Mat rujların ise dudak çizgileri arasına kolaylıkla girip, o buruşuk dudak izlenimi yaratacağını da unutmayın. Ne mat ne de parlak olan rujlardan kullanmakta fayda var. Nemlendirici özellikteki rujlar çok daha kullanışlı.

Gün içerisinde yağlanan cildinize pudra uygulayabilirsiniz. Tabii buradaki seçiminiz toz pudralardan yana olmalı. Pudranın kapatıcı özelliğinden ziyade, matlaştırıcı özelliği olmasına dikkat edin. Kapatıcı özelliği olan pudralar, doğal görünümünden uzaklaştırıyor.

Not: Çillerinden şikayet eden kadınlar, lütfen el kaldırsın! Bu yılın en şanslı kadınları sizlersiniz. Bronz ten ve çil, Angelina-Brad çifti gibi. Bronz ten, çilli bir yüz, bol maskara, ıslak görünümlü renkli allık ve dudak nemlendiricisi… İşte sizden alımlısının olmadığının ispatı!