Siren Ertan etkisi
DEFİLE

Siren Ertan etkisi

Denizcileri sesleriyle büyüleyen denizkızları misali, modada da bir fenomenden söz etmek mümkün. Siren Ertan, şimdilerde yeni çanta koleksiyonuyla çekim alanını genişletiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ocak 2019

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraf Kutup Dalgakıran

Siren Ertan İstanbul markası altında artık bir çanta koleksiyonu da bulunuyor. Çantaları görünce aklımızda beliren ilk soruyu soruyorum, neden bu kadar beklediniz?
Bu sorudan sizin de beğendiğinizi anlıyorum. Ne mutlu bana. Aslında yıllar önce de bir yaz koleksiyonumun içinde daha kısıtlı bir çalışmam olmuştu. Onlar da kısa sürede tükenmişti ve devam etmeyi düşünmemiştim. Ancak yıllar boyunca satın aldığım onlarca marka shopping bag'de tam aradığımı bulamadığımı fark ettim. Ve onlardan memnun olduğum ve olmadığım yanlarını düşünerek kendi çantamı yarattım. Benim haute couture koleksiyonum dışındaki tasarımlarım ihtiyaç, zevk ve kullanım açısından aradığımı bulamamamdan doğuyor aslında.

Şu an kaç model ve renk var?
Tek modelde çok kullanımlı bir çanta bu. İçinde istendiği zaman ayrı bir çanta olarak da kullanılabilecek bir clutch'ı var. Değişebilen askıları var. Sekiz farklı renk olarak yola çıktım. İki rengi birkaç gün içinde tükendi. İlkbahar-Yaz için yeni renkler araştırmaya başladım bile. Büyük bir çanta meraklısı olsam da, yıllardır bir koleksiyoner gibi çanta biriktirsem de son iki üç haftadır bir baktım ki diğer çantalarımın pabucu dama atılmış. Gece kıyafetlerimle geçirdiğim zamanlar dışında her an hepsini kullanıyorum. Bu anlamda renklerini çok doğru seçtiğimi gördüm. Her kıyafetime yakışacak bir renk var.

Modeller sezona mı özel, yoksa sabit bir koleksiyon mu?
Satışa sunalı çok az bir zaman olmasına karşın o kadar olumlu tepkiler alıyorum ki bu modeli değiştirmeyi düşünmüyorum. Sadece malzeme, boyut vs. ile oynayarak geliştirmeyi düşünebilirim. Çünkü o kadar kullanışlı oldu ki bir alan bir başkasını da almak istiyor.

Farklı askı seçenekleri ile çantaları kişiselleştirme imkânı da tanıyorsunuz. Üzerine isim de yazdırılabiliyor mu?
Çantanın içinden uzun deri askısı çıksa da o bayıldığım rengarenk askı seçeneklerini de sunmak istedim. Kendi zevkim doğrultusunda, kendi özgün desenlerimi çalıştırdım. Farklı renklendirmeler uyguladım. Onları gönlüme göre dokuyabilecek uzman bir atölye buldum. Ve sonuçta seyri çok zevkli, yumuşaklığı ile konforlu dokuma-deri birlikteliğindeki kendi askılarım ortaya çıktı. Bunlara iki tüylü deriden askıyı da ekleyince kişinin kendi çantasını yaratma seçeneği zenginleşti. Farklı desen ve renk seçenekleri üzerinde çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Ancak şimdilik çantaların üzerine isim vs. yazma planım yok. Çünkü bir vintage sever olarak bu çantaların zamanla başkaları tarafından da kullanılabilir olmasını isterim.

Hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?
Kesinlikle yüzde yüz deri, olması olmazsa olmazım. Metallerinde ise çoğu renkte lame ve dore seçeneği var. Geçtiğimiz günlerde Tohum Otizm Vakfı için bir elbise bağışladınız.

Hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?
Yirmi yılı aşkın süredir sivil toplum örgütlerinde çalışıyor ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum. Bu sefer farklı bir şey yapalım dedim. Alışveriş şenliği öncesi tanıttığımız elbise sembolikti aslında. Kazanan kişinin renklerine, tarzına, vücuduna göre benzerini kendisine özel tasarlayıp hayata geçireceğim.

Siren Ertan İstanbul'da yakın zamanda başka ne sürprizler var?
Bugünlerde showroom'un bir bölümüne Siren Ertan İstanbul Yastık koleksiyonu yerleşmekte. Yine aradığımı bulamamaktan ortaya çıkan bir ürün. Geçtiğimiz yaz dekore ettiğim Çeşme'deki yeni evimize istediğim gibi yastıklar bulamayınca kartelalardan kumaşlar seçip kendi kombinlerimi yarattım. Gören herkesin "Bize de!" demesiyle de vakit buldukça, birbirleriyle de kombinlenebilecek farklı yastıklar üretmeye başladım. Bakın işte onlarda favori rengimi hemen söyleyebilirim; bu ara kesinlikle sarı!