Londra Moda Haftası'ndan 12 unutulmaz an
DEFİLE

Londra Moda Haftası'ndan 12 unutulmaz an

Londra Moda Haftası tarihinin en unutulmaz şovlarından önemli başlıklar...

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Şubat 2019

Zeynep Gürer

Londra Moda Haftası devam ederken, şimdiye kadar yapılan gösterilerin en unutulmaz anları için geriye bir bakış atıyoruz.

Alexander McQueen İlkbahar / Yaz 1999

McQueen'in ikonik ilkbahar/yaz 1999 şovunun sonunda, model Shalom Harlow beyaz askısız bir elbise giyerek, dönen ahşap platform üzerine çıktı. Shalom Harlow kendi etrafında dönmeye başlarken, iki robot tarafından elbisesi üzerine renkli boya uygulandı. Bu unutulmaz an, o zamandan beri defile tarihine en unutulmazlarından biri olarak hafızalara kazındı.


Naomi Campbell - Vivienne Westwood 1993

Modellerin podyumda ayaklarının dolaşması alışılmadık bir durum değil, ancak hiçbiri 1993'te Vivienne Westwood defilesinde Naomi Campbell'ın düşmesi kadar ünlü değil.


Hüseyin Çağlayan'ın sehpa elbisesi

Şubat 2000'de Chalayan, izleyicişerin önünde sandalye kılıflarını ve ortada duran bir sehpayı dört elbiseye ve tahta eteğe dönüştürdü.


Prince, Matthew Williamson gösterisinde!

İlkbaka/Yaz koleksiyonlarının sunulduğu 2008 Londra Moda Haftası'nda Matthew Williamson sektördeki 10 yılını Prince'in performansıyla kutladı.


Christopher Kane'in mezuniyet programı

Christopher Kane, Şubat 2006'daki Central St. Martins Sanat ve Tasarım Koleji şovunda ilk kez sahneye çıktığında İngiliz moda endüstrisindeki en parlak yeni yeteneklerden biri olarak selamlandı. Bir sonraki şovuna moda dünyasının kademeleri katıldı. Böyle genç bir tasarımcı için nadir ve etkileyici bir başarı.


Victoria Beckham, Maria Grachvogel için podyumda!

Kariyerine moda tasarımcısı olarak başlamadan çok önce Victoria Beckham, Şubat 2000'de Maria Grachvogel için podyumda yürüdüğü zaman Londra Moda Haftası'nda manşetlere girdi.


Naomi Campbell'ın Fashion For Relief'ı

Naomi Campbell'ın "Fashion For Relief" Haiti için yardım defilesi yıldızlarla doluydu. Alexander McQueen giyen Campbell defileyi Kate Moss ve Annabelle Neilson ile gösteriyi Şubat 2010'da Somerset House'da açtı.


Cara Delevingne 18 yaşında podyumda

Eylül 2010'da henüz 18 yaşında olan Cara Delevingne, Clements Ribiero için şovun açılışını gerçekleştirdi.


Prenses Diana moda haftasının kapanışını yapıyor

Galler Prensesi olan Diana, Mart 1985'te Londra Moda Haftası'nın kapanışını gerçekleştirmek için Lancaster House'da bir resepsiyon düzenledi.


Stella McCartney gösterisinde Olimpiyatçılar!

The adidas by Stella McCartney İlkbahar/Yaz 2009 gösterin olimpik jimnastikçi Beth Tweddle ve havada takla atan trambolincileri içeriyor.


Philip Treacy'nin şovunda Grace Jones

Philip Treacy'nin ilkbahar / yaz 2001 şovu, bir limuzinin çatısında dans eden Grace Jones'un bir görünümünü içeriyordu.


Kate Moss ve Naomi Campbell takımı Moda Ödülleri'nde!

Moda endüstrisinin en ünlü yüzlerinden ikisi, Kate'in 17 ve Naomi'nin 21 olduğu 1991 yılında The Natural History Museum'daki Londra Moda Haftası Tasarımcısı Ödülleri'nde öncü oldu.