Gözyaşları içinde: Karl Lagerfeld'in son Chanel şovu
DEFİLE

Gözyaşları içinde: Karl Lagerfeld'in son Chanel şovu

Chanel Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonu bir dakikalık sessizlik başladı ve ayakta alkışlanarak sona erdi. Karl Lagerfeld'in Chanel için son koleksiyonuna gözyaşları eşlik etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mart 2019

Zeynep Gürer

15 gün önce bugün hayata veda eden Karl Lagerfeld'in son Chanel koleksiyon şovu için Grand Palais içerisinde karlı bir dağ kasabası oluşturuldu. Chanel finalinde David Bowie "Heroes" eşliğinde Penelope Cruz ve modeller son kez Karl Lagerfeld için gözyaşları içinde yürüdü.

Geleceği ve aynı zamanda geçmişi onurlandırmak olarak kabul gören koleksiyon ile Lagerfeld, sıra dışı mirasını koruyan, ileriye giden ve yeni bir döneme sonsuz bir şekil veren Chanel için daha az bir şey istemezdi.

Koleksiyon konsepti - karla kaplı bir piste ve büyüleyici ahşap dağ evlerine sahip bir Alp manzarasıydı. İki hafta önce hayatını kaybetmeden Lagerfeld tarafından düşünülen bu konsept ve tasarımların özeti ona aitti. Karl'ın sağ kolu ve yakın zamanda Chanel'in yeni sanat yönetmeni olarak ilan edilen Virginie Viard, Lagerfeld'in fikirlerini yanında çalıştığı 32 yıllık sezgisel bir anlayışla bu şov için canlandırdı.

Ve Karl, 1983 yılında Chanel'i devralmadan önce bile, kurucusunun ruhu hala markanın görünüşünü ve hissini etkiliyordu. Coco Chanel, 1883'te doğdu, 1910'da işine başladı ve 1971'de öldüğü zaman, sonsuza dek kadınların giyinme şeklini değiştirdi. Tasarım dehası en son koleksiyonda bile görünmeye devam etti: kamelyalar, inciler, çift C logoları, siyah beyaz ipek ve payetler, akışkan tüvit ceketler, kuş tüyü kaşmir ve yumuşak jarse...

Chanel, kadınların kendilerini kontrol eden erkekler tarafından tanımlandığı bir dünyada yaşlanmaya başladı - ama bir tür kadın terzilik onuru, korselerden sıyrılmak, kadınlar için pantolon giymek ve koşmalarına, dans etmelerine izin veren spor kıyafetleri biçimlendiriyordu. Çalış, nefes al ve evet, eğer seçtiysen kayak yapmaya git.

Bu özgürlüğün tümü, Chanel'in 1920'lerde arzu edilen hale getirdiği huysuz pantolonların modern bir versiyonunu gösteren günümüz koleksiyonunda ortaya çıktı; zarif pelerinler, mükemmel terzilik yanı sıra dağları gezinmek ve ayrıca sokaklarda yürümek için çizmeler oluşturuldu.