Chloé'de uzakdoğu esintileri
DEFİLE

Chloé'de uzakdoğu esintileri

Natacha Ramsay-Levi, Chloé’nin Resort 2020 koleksiyonunu hazırlarken oldukça niş bir ilgi alanı olan Çin sinemasından yola çıkmış.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Temmuz 2019

Ama her başarılı moda tasarımcısı gibi temasını kimsenin gözüne sokmaya çalışmadan, çok derinden göndermelerle koleksiyona taşımış. Çin ipeğinden dalgalanan uzun elbiseler, yine o coğrafyanın kapitone üstüne el nakışlı kimonolarına gönderme yapan ceketler ve bu ceketlerde sezonun favorisi olan işçi üniformalarına öykünen dev cepler var. Yani Chloé'nin narin Parizyen kızları da bu sezon gerekirse kolları sıvamaktan, çalışırken ellerini kirletmekten geri kalmayacaklarını söylüyorlar.

Belki de Paris sokaklarındaki sarı yeleklilerin protestolarına katılanlardan etkilenmiştir Levi. Çünkü bir değişim olacaksa bunu kadın ile erkek beraber yapacak. Zaten ayaklarındaki sağlam botlara da bakarsanız bu konuda ciddi olduklarını anlayabilirsiniz. Chloé koleksiyonunda bir başka dikkat çeken parça ise gömlek elbise oldu. Yaz sezonu ile karşımıza çıkmaya başlayan, pantolonları yok sayan bu elbiseler, ister kalın kemerlerle ikiye bölünerek, ister ceketlerin içinde bölünmeden, blok bir görünümle kullanılıyor.