Versace Plus-Size Modelleriyle Moda Dünyasında Farkındalıklara Öncülük Ediyor
DEFİLE

Versace Plus-Size Modelleriyle Moda Dünyasında Farkındalıklara Öncülük Ediyor

Podyumun gerçekten ne kadar da birleştirici olduğu konusuna gelince yolumuz uzun, ancak Versace sayesinde biraz daha ilerleme kaydettik. Çok farklı bir Milano Moda Haftası'nda, Donatella'nın markanın tarihinde ilk kez podyumda yürümek için sadece bir deği

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Eylül 2020

Mariacarla Boscono, Adut Akech ve Joan Smalls gibi isimlerin yanı sıra kadroda Jill Kortleve, Precious Lee ve Alva Claire vardı.

Okyanusun dibine, Donatella'nın "Versacepolis" adını verdiği, Atlantis'in dişi bir versiyonuna bürünmüş olan Kortleve, ince kesik bir kalem etek ve parlak bir kırpılmış gömlek giyerken, Claire ve Lee ise denizyıldızıyla süslenmiş cesur elbiseler giydi.

Tüm koleksiyon, Gianni'nin efsanevi Bahar/Yaz 92 Trésor de la Mer sunumundan motifleri yeniden canlandıran İtalyan tasarımcı, ıslak saçlar ve nemli ten ile piste inen modellerle bir deniz altı temasına sahipti. Diğer görünümler arasında dramatik fırfırlı etekler, 90'ların kırpılmış hırkaları ve kristallerle kapaklı Deniz Kızı büstiyer yer alıyordu.

Kortleve, Alexander McQueen, Jacquemus, Valentino ve Fendi'de boy göstererek, hızla bir model haline geldi. Chanel için on yıldan fazla bir süredir yürüyen ilk büyük beden model olduktan sonra, moda da tarihi yapmaya da pek uzak değil. Claire, Rihanna'nın 2019 Savage x Fenty extravaganza'sında ve Collina Strada, Mimi Wade ve LaQuan Smith'te podyumda yer alırken, Lee kısa süre önce Miu Miu'nun son kampanyasının yüzü oldu ve kendisine bir Vogue kapak kızı olarak da gördük.

Dört büyük moda şehrinde Bahar/Yaz 20 için 86 modelden Sonbahar/Kış 20 için yalnızca 46'ya düşen toplam büyük beden model sayısı ile Bahar/Yaz 21 podyumuna da dahil edilmeleri söz konusu olduğunda bu önemli bir dönüm noktası olabilir. 2020 boyunca moda içinde yankılanan ifade, endüstrinin COVID sonrası "her zamanki gibi" çalışmaya devam edemeyeceği yönündedir ki umarız vücut ve beden çeşitliliğinin artması, önümüze çıkan değişikliklerden sadece biridir.