Balık kokusu nasıl önlenir?
Mutfakta çoğu hanımlar, kokusundan rahatsız olmalarından dolayı balığın ana malzeme olduğu yemekleri pişirmekten kaçınmaktadır.
Bu kokuyu gidermek için basit bir yöntem var...
Balık kokusu nasıl önlenir?
Bunu engellemek için yapmanız gereken şey, bir tarafta balığı pişirirken diğer tarafta da sirke kaynatırsanız bu koku ortadan kalkar.
Ayrıca...
Tavadaki kızgın yağın içerisine 4-5 dilim limon koyabilirsiniz.
Izgaradaki balıkların arasına defne yaprakları yerleştirebilirsiniz.
Kızartma yağının içine birkaç dal maydanoz atmanız etkili olacaktır.
Balık kokusu nasıl önlenir?
Balık pişirirken bir köşede kokulu mum yakabilirsiniz.
Ocağın en küçük gözünün üzerinde, ufak bir porselen fincan içerisinde toz şeker eritebilirsiniz.
Kokudan kurtulmanın diğer bir pratik yolu da ocakta limon kabuğu yakmaktır.
Pişirme işlemi bittikten sonra tercih edeceğiniz hoş kokulu bir tütsü yakabilirsiniz.
Balık kızarttıktan sonra mutfakta bir tencere içine su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alacak ve güzel kokmasını sağlayacaktır.
Balık kokusu nasıl önlenir?
Balığı kızarttıktan sonra bir tencereye su koyup içerisine biraz çamaşır yumuşatıcı koyup kaynatın, kokuyu alacaktır.
Bir tencerede suya vanilya koyup kaynatırsanız balık kokusu çıkacak, mutfağınız mis gibi vanilya kokacaktır.
Eğer balık kokusu elinize bulaştıysa limonu ortadan ikiye bölerek elinize sürtün. Sonra da ellerinizi soğuk suyla yıkayın.
En önemlisi pişirme işlemi bittikten sonra tavayı hemen yıkamanız gerekir.