Çay saatine özel lezzetli tarifler
LİMONLU BİSKÜVİ(35 Adet)
Malzemeler: 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 70 gram margarin 2 adet yumurta 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı: Kabartma tozu ve unu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında beklemiş margarini, yumurtaları, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve tozşekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Çay saatine özel lezzetli tarifler
ROKOKO(10 Kişilik)
Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti Yarım su bardağı tozşeker 5 adet yumurta Yarım su bardağı kakao 1 paket beze 1 su bardağı krokan
Süslemek için: 3 çorba kaşığı çikolata sos
Hazırlanışı: Derin bir kap içinde soğuk süt ile krem şantiyi mikserle çırpın. Tozşekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda mikserleyin. Önce yumurta sarılarını krem şantili karışıma ilave edip karıştırın. Daha sonra yumurtaların aklarını ilave edip, mikserlemeye devam edin. Bu karışımı ikiye ayırın. Yarısına bir paket kakaoyu katın ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Diğer tarafta beze ve krokanları buzdolabı poşetlerine koyup ufalayın. Ufalanmış beze ve krokanları kek kalıbındaki kakaolu karışımın üzerine yayın. Kalan karışımı krokanların üzerine dökerek buzlukta 1 gece boyunca bekletin. Kalıbı buzluktan alıp büyük bir servis tabağına ters çevirin. Rokokonun üzerini çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın.
Çay saatine özel lezzetli tarifler
KAŞARLI SUCUKLU BÖREK(6 Kişilik)
Malzemeler: 2 adet yufka Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 2 adet yumurta 1 su bardağı doğranmış sucuk 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Yufkalardan birini tepsiye yayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir yumurtanın sarısını yufkanın üzerine sürmek için ayırın. Kalan zeytinyağı, yumurta ve sütü çırparak harç hazırlayın. Yufkanın üzerine bu harçtan 3-4 kaşık gezdirin. İkinci yufkadan küçük küçük parçalar koparın ve tepsideki yufkanın üzerine serpin. Yumurtalı harçtan 3-4 kaşık daha gezdirin. Küçük küçük doğranmış sucuk ve rendelenmiş kaşar peynirini yufkaların üzerine serpin. Tepsiden kenarlarına sarkan yufkaları bükerek tepsinin yanına toplayın. Ayırdığınız bir kaşık zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırıp bir fırça yardımıyla yufkanın kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Çay saatine özel lezzetli tarifler
PATATESLİ SANDAL(30Adet)
Malzemeler: Alabildiği kadar un 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 gram margarin 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz İçi için: 1 adet soğan 2 adet patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanışı: Un, bir tutam tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurtanın akını, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, süt, yoğurt ve sıvıyağı katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu arada içi için bir tencereye soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Çiğ olarak rendelenmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın. Bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına patates harcından bir tatlı kaşığı koyup, hamuru ortası açık kalacak şekilde iki ucundan kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Çay saatine özel lezzetli tarifler
KAĞITTA MARMELATLI KEK(20 Adet)
Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt Bir buçuk su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Süslemek için: 1 su bardağı vişne marmeladı
Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri bir çırpma teliyle çırpın. Zeytinyağı ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak vanilyayı ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Küçük kağıt kek kalıplarına karışımdan birer kaşık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.