Doğum geleneklerine özel tarifler

Doğum geleneklerine özel tarifler

SARAY USULÜ LOĞUSA ŞERBETİ(15-20 Kişilik)
Malzemeler:


10 su bardağı su
3 adet çubuk tarçın
12 adet karanfil
3 parça zencefil
2 parça havlucan (havlıcan)
2 parça zerdeçal
2 adet muskat
6'şar adet karabiber ve yenibahar
1 su bardağı tozşeker
Kibrit kutusu büyüklüğünde kızamık şekeri
Servis için:
Dövülmüş badem

Hazırlanışı:
Suyu geniş bir tencereye alın. Tarçın, karanfil, zencefil, havlucan, zerdeçal, muskat, karabiber ve yenibaharın tozu gidecek şekilde yıkayıp, tülbentle bağlayın. Tencereye ekleyip, 30-40 dakika kaynatın. Tozşeker ve kızamık şekeri ilave edip, tozşeker eriyince ocaktan alın. Baharatları çıkarıp, gerekiyorsa süzün. Bademle birlikte sıcak veya soğuk olarak servis yapın.