Et tahtasında salata yapmayın!
Sağlığının korunması için önlem alınması gereken mekânların başında mutfaklar geliyor.
Et tahtasında salata yapmayın!
İster ev, ister işyeri olsun doğru hijyen uygulamasının tezgâhların temiz tutulması ile başladığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hem ev hem de işyerinde doğru hijyen uygulama örneği olarak mutfak tezgâhlarının temiz tutulması gerektiğini söylüyor.
Et tahtasında salata yapmayın!
Uzel, mutfakta uyulması gereken hijyen kurallarını şöyle sıralıyor:
Et tahtasında salata yapmayın!
"Hastalıklara yol açan mikroorganizmalar, kendi başlarına hareket edemezler. Bu mikroorganizmaların, gıdaya bulaşması için taşınması gerekmektedir.
Et tahtasında salata yapmayın!
Buna göre daha önce et doğranmış bir tahta iyice yıkanmadan kesinlikle salata yapımı için kullanılmamalı, bıçak kesinlikle yıkanmalı ya da değiştirilmelidir. Eller, mümkün olduğu kadar yemeklere dokundurulmamalıdır. Yemek yaparken eldiven kullanılamıyorsa yüzük, künye gibi aksesuarlar çıkarılarak, eller sık sık yıkanmalıdır."