En yeni mekanlar ve lezzetler
Touch İstanbul - Burcu Aldinç
NARCUTERIE
Tam bir şarküteri diyarı
Rumelihisarı’nda açılan Narcuterie özellikle gençlerin ve bekarların yaşamak için tercih ettikleri bu semtteki şarküteri açığını kapatmış. Aslında Narcuterie sadece şarküteri değil, aynı zamanda mini bir bistro. Kapının önünde büyük birkaç tane masası var. Üzerlerinde de kırmızı-beyaz pötikare örtüler serili. Bu masalarda ister sabah kahvaltı, isterseniz de akşam üzeri şarap-peynir keyfi yapabilirsiniz. Kısa
süre içinde de üst katta teras hizmete girecekmiş. Terastan Boğaz manzarasını izlemek de mümkün.
Aslında Narcuterie’de ufak bir menü
var. Ama burada esas olay dilediğiniz peynir ve şarküteri ürününü seçip kendi tabağınızı oluşturmak. Dükkanda şarabın yanı sıra tüm alkollü içecekler ve taze meyve suları da var. Narcuterie’nin en iyi tarafı evlere servis
hizmeti. Bu hizmete sabah 07:00’de başlıyorlar ve gece 02:00’ye kadar devam ediyorlar. Tarabya’ya kadar evlere servis hizmetleri mevcut. Kısacası bu taraflardaki büyük bir boşluğu doldurmuş Narcuterie. Yakında şubeleşme yoluna da gideceklerini öğreniyoruz sahiplerinden.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Peki neler var?
Aslında Narcuterie’de satılan ürünleri saymakla bitmez. Kestane reçelinden doğal bitkilerle boyanmış kırmızı renkte zeytine, zeytin ağacından yapılan peynir tahtasından ahşap kartvizitliğe kadar farklı ürünler satılıyor. Elbette envai çeşit peynir ve şarküteri ürününü
de unutmamak lazım. Karides, hamsi, lakerda, sardalya pane fileto ise satılan deniz mahsulleri. Kısacası tüm alışverişinizi buradan yapabiliyorsunuz.
En iyi tarafı da sadece alışveriş yapmakla kalmıyor, dilerseniz oturup sahilde peynir-şarap keyfi de sürebiliyorsunuz.
Beğendik
Çeşit bol, atmosfer güzel.
Türkiye’de bu tarz mekanların
sayısı çok da fazla değil.
Beğenmedik
Masalar yol kenarında. Bu yüzden
trafik sesi ve egzos kokusuna
maruz kalabiliyorsunuz.
Adres: Baltalimanı Cad. 13A Rumelihisarı (0212) 323 53 30
En yeni mekanlar ve lezzetler
DEVELİ
Florya'nın en yeni kebapçısı
“Kebap” denilince ilk akla gelen restoranlardan biri Develi. Artık bir zincir ve önümüzdeki yıl 100. yaşını kutlayacak. 1912’de Antep’te açılmış ilk şubesi. İstanbul’daki en eski şubesi ise şu sıralar yeniden popülaritesini kazanan Samatya’da. Develi, son şubesini de geçtiğimiz günlerde Florya’da açtı. Florya şubesindeki tatlar diğer şubelerle aynı. Başrolde kebap var elbette. Özellikle Arif Develi’nin kendi buluşu fıstıklı kebap mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Gaziantep mutfağı, Ege, Akdeniz ve Orta Anadolu ile harmanlanarak sunuluyor. Etler kadar mezeler ve hatta otlar da çok başarılı hazırlanıyor. Fıstıklı kebap kadar yeni dünya ve keme
kebapları da Develi’nin spesiyalleri arasındadır. Ama bu kebapların özelliği mevsimsel hazırlanmaları. Tatmak için sonbaharı beklemeniz gerekiyor. Baklavalarının da tadına bakmadan geçmeyin derim.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Develi’nin Florya şubesinin dekorasyonu
oldukça rahat ve spor. İçeri girince kendinizi kebapçıya değil de bir bistroya gelmiş gibi hissediyorsunuz. Tabii kebap kokusunun burnunuza gelmesiyle gerçeğe dönüyorsunuz.
Develi’de fiyatlar da abartılı değil. Başlangıçların fiyatları 8-12, kebaplarınki 18-25 ve tatlılarınki 8-10 lira arasında değişiyor. Florya Develi’nin oldukça geniş bir bahçesi var. Restoranın içinde baklava satış mağazası da bulunuyor. Ayrıca haft a sonları brunch düzenleniyor. Restoranın bir diğer özelliği ise rengarenk çocuk odası. Çocuklara bakması için de dört eğitmen hazır bekliyor.
Beğendik
Fıstık kebabı gerçekten çok
lezzetli.
Beğenmedik
Dışarıdaki çocuk oyun bölümünde fazla gürültü oluyor.
Adres: Ciroz Mevkii Florya (0212) 266 50 00
En yeni mekanlar ve lezzetler
THE WINSTON BRASSERIE
İzmir’in çay evi artık Akaretler’de
Sir Winston Tea House, İzmirliler için
fenomen bir yerdir. Akşamüzeri çay içmek için burada buluşulur. İlk şubesini
İzmir’de açan mekan İzmirliler tarafından o kadar sevildi ki; kısa sürede 13 şubeye ulaştı. Ve 14. şubesinde ilk kez İzmir dışına çıktı.
Akaretler’deki yeni şubede konsept biraz değişmiş, mekanın ismi de The Winston Brasserie olmuş. İsmini değiştirmesinin nedeni artık bir çay evinden çıkıp, iyi yemek yiyebileceğiniz
elit kitleye hitap eden şık bir restorana
dönüşmesi. Bir sonraki şubesi ise Bursa Divan Otel’in içinde açılacakmış. Akaretler’deki iki katlı mekanın alt katı salon ve bar. Üst katta ise tuvaletler ve mutfak yer alıyor. Bir de dışarıda yaklaşık 45 kişilik oturma alanı var. Mekan oldukça sempatik bir yer,
ancak dekorasyonu biraz karmaşık, İngiltere ve New York’taki bazı yerlerden esinlenilerek yapılmış. İzmir’deki şubelerde zaman zaman canlı müzik ve DJ performansları gerçekleşirdi.Burası o kadar ufak ki bu tarz etkinliklere
yer yok. Ama siz yemek yerken fonda hep smooth caz şarkıları çalıyor.
En yeni mekanlar ve lezzetler
The Winston Brasserie’de her şeyin ev
yapımı olduğunu hatırlatmakta yarar var. Kısacası tatlıları hatta ekmekleri bile burada pişiyor, dışarıdan hazır hiçbir şey müşteriye servis edilmiyor. Gelelim zengin menüsüne. Türk kahvaltı tabağı en çok tercih edilenler arasında. Sabah 08:00’de açılan mekanın kahvaltı
müşterileri arasında W Hotel’de konaklayan yabancılar ağırlıkta. Mel’s tost da en favori kahvaltı seçeneklerinden biri. Kepek ekmeğine
hazırlanan bu tostun içinde acı biber salçası ve domates var. İçindeki sosun rengi pembe oluyor ve iştah kabartıyor. Winston Burger ve pizzalar da en çok tercih edilen yemekleri. The Winston Brasserie kuşkusuz çayları
ile öne çıkan bir yer. Buradaki bütün çaylar doğal ve toz değil, yaprak olarak servis ediliyor. Dünyanın farklı yerlerinden çayları yudumlayabileceğiniz
bir mekan burası. Bir Hindistan
çayı olan Masala’yı mutlaka tatmalısınız. İçinde tarçın, karanfil, kakule ve farklı bitkiler var. Darjeeling de Kuzey Hindistan’dan gelen farklı bir çay. İlkbahar da açık renkte olan bu bitki,
yaz aylarında ise koyu bir renk alıyor.
Elbette bu kadar fazla çaydan bahsedip
tatlıları atlamak olmaz. Ev yapımı tatlıları arasında kuşkusuz en iddialısı tiramisu. Ama her gün taze çilekli milföy de çıkıyor.
Beğendik
Zengin bir çay menüsü var.
Başka mekanlarda aynı çaylara
rastlamak çok güç.
Beğenmedik
Dekorasyonu başarılı ama biraz karmaşık.
Adres: Şair Nedim Cad. No: 3 Akaretler (0212) 259 95 19
En yeni mekanlar ve lezzetler
NAR LOKANTASI
Lokanta kültürü budur.
Nuruosmaniye’ deki Armaggan mağazasının beşinci katında hizmet vermeye başlayan NAR Lokantası, yemeklerini doğal, organik ve mevsimlik ürünlerle hazırlıyor. Hem ana
yemeklerde hem de tatlılarda açık büfe imkanı sunan lokantanın menüsünde Osmanlı mutfağı ağırlıklı olsa da yakın coğrafyadan lezzetlere de yer verilmiş. Açık büfeden denediğimiz ekşili köfte ve zeytinyağlı çakal erikli taze enginar, lokantanın yemeklerdeki iddiasını destekleyecek kadar lezzetli. Yine açık büfeden denediğimiz kabak tatlısı da herkese önerebileceğimiz bir lezzet. Nar Lokantası’nda kullanılan zeytinyağı,
ekşiler, reçeller, kurutulmuş sebzeler, meyveler, baharatlar, sirkeler ve turşular ülkemizin çeşitli yörelerinde katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Nar Lokantası yerli şarap kavı ve mevsimsel yemekleriyle de öne çıkıyor.
Kapalı alanı 120, terası 80 kişi oturma kapasiteli olan Nar Lokantası, modern bir dekorasyona sahip. Lokantanın duvarlarını İbrahim Çallı, Fikret Mualla ve Şeker Ahmet Paşa gibi ünlü ressamların tabloları süslüyor. Müzik olarak da yine Klasik Türk Müziği’ni günümüzde yaşatan eserler tercih ediliyor. Öğle saatlerinde yoğunluğun yaşandığı lokanta, hem turistlere hem de yakın çevrede çalışan insanlara nezih bir mekânda uygun fiyatla yemek yeme olanağı sunuyor.
- Lokantanın içerisinde Nar Lokantası’nın bağlı olduğu Nar Gourmet’den çıkan çeşitli zeytinyağlar,
sirkeler, ekşiler, reçeller ve pekmezler
satışa sunulmuş.
- Nar Lokantası’nın yönetimini üstlenen Vedat Başaran öğle yemeğinde insanların böyle nezih bir yerde yemek
yeme haklarının olduğunu ve çoğu müşterisinin ayda 10-15 kez Nar Lokantası’nı tercih ettiğini söylüyor.
- Nar Lokantası geniş bir yerli içecek
menüsüne sahip.
- Yemek servislerinde gayet şık
takımları tercih eden Nar Lokantası, çay
bardakları ve çay altlıklarında klasik
olanları tercih etmiş.
Beğendik
Mevsimlik sebzelerle yapılan yöresel yemekler çok lezzetli.
Beğenmedik
Teras katı çok sıcaktı.
Adres: Nuruosmaniye Cad. No:65 Armaggan Nuruosmaniye Mağazası Kat 5 Fatih (0212) 245 98 58
En yeni mekanlar ve lezzetler
TAMİRANE
Göktürk, Tamirane’sine kavuştu.
Tamirane’yi bilen bilir. Santralistanbul’un en popüler iki markasından biri olan mekan yaklaşık üç yılda sadık bir müşteri portföyüne sahip oldu. Yaklaşık üç ay önce mekanın kurucu ortakları Kerim Göknel ve Elif Ocak Öncel, yeni bir projenin peşine düştüler ve Kemerburgaz Göktürk’te bir şube açmaya karar verdiler. Bu kez adı Tamirane Express Quality oldu. Neden derseniz? Burası
bildiğiniz Tamirane’ye hem benziyor, hem de çok farklı. Öncelikli farkı elbette; evlere paket servis yapılması. İkincisi menüsü neredeyse tamamen yenilenmiş durumda. Üçüncüsü ise
küçüldükçe sempatikleşen bir tarafı var sanki mekanın. Yeni şube, Kemerlife Çarşısı’nda, yani Göktürk merkezindeki benzinciden yukarı doğru ilerlendiğinde karşınıza çıkıveriyor. Santralistanbul’daki Tamirane’nin iki beden küçüğü. Ama sadece boyut olarak. 20 kişiye kadar rahat rahat oturulabiliyor. Ancak sonrası biraz sıkışık bir his yaratabilir. Dekorda
aynı tarzı buluyorsunuz. Kütüphane ise
Tamirane’cilerin vazgeçilmezi. Burada farklı içerikte yayınları bulmak mümkün.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Menüye gelince... Tamirane, yeni yerinde ilk defa pizza deniyor. Denemekten öte, döktürüyor diyelim. Özellikle Tamirci Pizza, en çok rağbet görenlerden biri. Lahmacundan devşirme pizza, dana kıymasının soğanla kavrulup BBQ sos ile birlikte hamur üzerine yerleştirilmesiyle yapılıyor. Ege pizza ise yaz aylarında daha hafif seçimler yapmak isteyenler için ideal. Kepekli hamur üzerinde ızgara patlıcan, ricotta, pesto sosla yapılıyor. Burada yaklaşık 15 farklı pizza çeşidi bulmak mümkün. Hamburger bölümü ise neredeyse yenilenmiş. Tatlı Dürüm’ü de mutlaka deneyin. Haşhaşlı krep, tahin helvası, nutella ve üzüm pekmezi ile yapılan tatlı yediğiniz anda bomba etkisi yaratıyor. Henüz içki servisi yapılmıyor, sadece alkolsüz bira bulabiliyorsunuz ancak yakın zamanda bu da mümkün olacak. Kemerburgaz yerlisi kısa zamanda Tamirane’ye ilgi göstermiş. Mekanda, öğle saatleri çocuklarıyla gelen anneler ve AVM çalışanları çoğunlukta. Ama akşamları daha genç bir kesim sirkülasyonda. Müzik konusundaki kaliteleri ise aynen devam. Kısacası Göktürk, Tamirane’sine kavuştu. Darısı diğer semtlerin başına.
Beğendik
Müzik, yemek ve mekandaki uyum aynen sürüyor.
Beğenmedik
Kış aylarında kapalı alan yetersiz kalabilir.
Adres: Belediye Cad. Kemerlife Çarşısı
No: 26/R Göktürk – Kemerburgaz
(0212) 322 48 22
En yeni mekanlar ve lezzetler
ÇENGEL
Şarap ve meze keyfi...
Rumelihisarı’ndaki Narcuterie’den sonra
Caddebostan’da Göztepe Parkı’nın hemen yanında bir şarap ve meze evi açıldı. Adı: Çengel. Mezelerin hepsi ev yapımı. Şaraplar ise her markette olanlardan daha farklı. Uygun fiyatlı ve rafine şaraplar satılıyor Çengel’de. Oturup burada roze şarap ve peynir keyfi yapmak isteyenler için birkaç tane masası da var. Çengel’in en önemli özelliği yerel lezzetleri getirtmesi. Örneğin kekik ve badem Datça’dan geliyor. Kaşar ve gravyer ise Kars’taki
Latifoğlu’ndan... Ayvalıklı Ekremoğlu’ndan Ezine ve keçi peyniri, Emre Mermer’den de dana bacon, rozbif ve baton sucuk getirtiyorlar. Pastırmanın adresi ise Kayseri. Şakşuka, patlıcanlı pilav, kuru köfte, lakerda, jumbo karides salatası, enginar, köpoğlu salatası, meze çeşitlerinden bazıları. Mezelerin fiyatları 6-12 TL arasında değişiyor. Ağırlıklı olarak Ganahora şarapları satılıyor. Çengel’de tost ve sandviç çeşitleri de var. Ekmeğinizi seçip içine istediğiniz peyniri, şarküteri ürününü ya da somon, karides gibi deniz mahsullerini koydurmak size kalmış. Atıştırmalık olarak meyve tabağı, yeşil ya da siyah zeytin ya da Datça bademi söyleyebilirsiniz. Pazar günleri peynir, bal, reçel, zeytin, yumurta ve simitten
oluşan kahvaltı tabakları da var. Fiyatı ise 18 TL.
Ayrıca Çengel’de Alaçatı’dan özel meyve suları da var. Nar, kayısı, vişne, üzüm… Hepsinin fiyatı da 5 TL. Tabii dilerseniz taze meyve suyu da sıktırtabilirsiniz
Adres: Prof. Dr. Hulusi Behçet Cad. Zadil
Apt. Göztepe Parkı Karşısı 6/A
(0216) 368 27 06
En yeni mekanlar ve lezzetler
BAHÇE 34
Şehrin gizli cenneti
İstanbul’da sayıları az da olsa farklılaşabilen, kafe severlerin ne istediğini değil de sahiplerinin ruhunu yansıtan mekanlar da var. İşte bunlardan biri Etiler’de, gecekonduların
yoğun olduğu Karanfilköy’ün tam ortasında yer alıyor. Adı: Bahçe34. Levent Altan ve eski DJ’lerden Atilla Ertan’ın ortak açtıkları bir mekan burası. Mekanı bulmak çok da kolay değil, mutlaka açık adresi önceden öğrenmek
gerekiyor. Kapısına geldiğinizde şaşırıyorsunuz, ama içeri adımınızı atar atmaz başka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Mekanın bahçesi kahvaltı edebileceğiniz, en önemlisi mangal partisi yapabileceğiniz oldukça modern ve rahat bir yer.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Hayvan dostu mekan
Gelelim mekanın hikayesine. Çünkü hikayesi de oldukça ilginç. Burası, ortaklardan Atilla Ertan’ın anneannesi Elmas Nine’nin eviymiş. Elman Nine, iki yıl önce vefat edince Atilla Ertan ve Levent Altan burayı tam da kafalarındaki mekana çevirmek için kolları sıvamış. Kolay olmamış elbette. Şimdiki dekorasyonu iç açıyor, insana huzur veriyor. Ama bunun için pek bir mesai harcamış iki ortak. Tek tek kendileri ilgilenmiş her şeyle. Kapıdan içeri girer girmez ahşap masa ve sandalyeler, onların üzerlerinde ise rengarenk minderler dikkat çekiyor. Bir de yayılıp
oturmak isteyenler için koltuklu masalar var.
Mekan kapılarını sabah 09:00’da açıyor. Hafta sonları brunch da var. Ama Amerika’da eğitim gören Levent Altan’ın elinden balsamik sirkeli ve çilekli bir pancake yiyin. Balsamik sirke çileğe çok yakışmış, ikisi birlikte de pancake’i
tamamlamış. Bu arada Bahçe34 hayvansever bir kafe. Köpeğinizle birlikte gidip uzun uzun kahvaltı yapabilirsiniz.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Mangal keyfi başlasın
Mekanın iki ortağı aynı zamanda şefl eri.Yani mutfakta da iki erkek var anlayacağınız. Ama ikisi de uzun yıllar yurtdışında yaşamış kişiler ve değişik sosları yemeklerde kullanmayı çok iyi biliyorlar. Hatta kahvaltı menüsünde
yer alan menemene bile bir çay kaşığı balsamik sirke ve bir küp şeker attıklarını öğreniyorum. Balsamik sirke, yemekteki baharatların daha belirgin ortaya çıkmasını sağlıyormuş. Ama bana sorarsanız buranın en iddialı yemeği, etleri. T-bone’dan köft eye, dana pirzoladan ızgara somona tüm et çeşitleri mangalda pişiriliyor. Genelde akşam yemeğe gelen gruplar ortaya karışık mangal tabağı söylüyorlar. İkili bahçedeki kiraz ve elma ağaçlarından
toplanan meyvelerle de harikalar yaratıyorlar. Ama mekanın en ilginç tadı şüphesiz Amarettolu yani badem likörlü şeft ali tatlısı. Şeft aliyi soyup folyoya koyuyorlar, üzerine de esmer şeker ve amerettolu bir sos hazırlayıp döküyorlar. Sonra folyoyu kapatıp mangalda 25 dakika pişiriyorlar. Sonuç mu? Anlatılmaz, tatmak lazım.
Beğendik
Barbeküleri gerçekten de lezzetli. Ayrıca amerettolu şeftali tatlısını mutlaka denemeli.
Beğenmedik
Doğallık katması için yere konulan çakıl taşları yürümeyi zorlaştırıyor.
Adres: Karanfil Canik Sok. No: 207
Akatlar (0212) 351 19 22
En yeni mekanlar ve lezzetler
ÖZSÜT ATÖLYE
Şehrin en renkli menüsü
Caddebostan, Fenerbahçe ve Kemalpaşa’da
şubeleri bulunan Özsüt’ün yemekli konsepti Atölye, seçenekleri geniş tuttuğu menüsüyle benzerlerinin arasından kısa sürede sıyrılmayı başardı. Atölye’de gün sabah kahvaltısıyla başlıyor. Sabah kahvaltısına önem verenler için menüde
bulunan Ege’den Köy Kahvaltısı’nı tavsiye ederiz. Ezine peyniri, İzmir teneke tulum peyniri, sızma Ayvalık zeytinyağı, Edremit yeşil kırma zeytin, Ayvalık sele zeytin, domates, salatalık,
biber, Afyon kaymağı, Marmaris çam balı, tulum loru, dana jambon, hindi füme, bakır sahanda sızma zeytinyağında köy yumurtasından
oluşan kahvaltıya sepet içinde getirilen
karışık ekmekler ve çay eşlik ediyor. İsterseniz seçtiğiniz malzemelerle kendi omletinizi de oluşturabilirsiniz.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Sıcak ve soğuk sandviçleri ise doyurucu
bir öğle ya da akşam yemeği istediğinizde tercih edebilirsiniz. Dana antrikottan hazırlanan chef soslu Californian burger ve yine dana
antrikottan hazırlanan, peynirli Californian cheese burger et severler için uygun… Afrika usulü özel bafana ekmeğiyle yapılan Bafana Trio tost ve Hollanda lavaşıyla hazırlanan köfteli
Meksika usulü burrito’yu atlamayın. Tavuk wrapper ve ızgara hellim wrap’in yanı sıra queasadilla da tavuklu ve kıymalı olarak istenebiliyor. Salata severlere favorimiz olan portakallı ızgara somon salatasını tavsiye ediyoruz. Özsüt Atölye’nin menüsündeki İtalyanlar ise makarnalar, pizzalar ve risotto’lar olarak sıralanıyor. Atölye’nin pizzaları da makarnaları gibi incecik ve el yapımı. Mekanda ana yemekler et ve tavuk olmak üzere ikiye ayrılıyor. Köft e çeşitleri ve bonfile fajitas bu kategoride yer alan doyurucu seçenekler… Tercihi beyaz etten yana olanlar için ise tavuk fajitas ve daha birçok tavuk yemeğini
bu başlık altında bulmak mümkün.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Çocuklar unutulmamış
Özsüt Atölye’nin çocuk menüsünde Sweet Jerry ve Daba Daba Duu olmak üzere iki seçenek bulunuyor. Sweet Jerry, kaşarlı salam, patates tava ve piliç nugget’tan oluşurken; Daba Daba Duu’da ise ızgara sosis, parmak köfte ve patates tava bulunuyor.
Adres: Caddebostan: Bağdat Cad.
No: 300/9 Vadi Apt. Kadıköy
(0216) 360 38 78
Fenerbahçe: Fenerbahçe Mah.
Lalezar Sok. No: 9/11 Kadıköy
(0216) 358 85 85
Kemalpaşa: Ankara Asfaltı No:51
Kemalpaşa (0232) 877 21 75
En yeni mekanlar ve lezzetler
ODDA
Emre Aşık’ın “Odda”sı
Taksim otel zincirleri bakımından zengin. Özellikle Talimhane seç, beğen, kal; yan yana dizilmiş büyük otellerle çevrili. Öte yandan butik tarzda hizmet veren otellerin sayısı da her geçen gün artıyor... Taksim’in işlek sokaklarından Balo Sokak’taki Odda da bu tarz butik otellerin en yenilerinden. Odda Butik Otel’in arkasındaki isim ise futbolla ilgili
ya da ilgisiz herkesin yakından tanıdığı, Emre Aşık… Emre Aşık yurtdışında ya da yurtiçinde otelde kalması gerektiğinde genelde tercihini butik olanlardan yana kullanıyormuş. Bu tarz otellerde bulmak istediği hizmeti Odda’da hayata geçirmiş. Bu konuda kendisine mimar
olan ablaları da desteği atmışlar. Yaklaşık bir senelik çalışma sonucu 123 yıllık bina, butik otel halini almış.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Restorasyon sırasında binanı
orijinal detaylarını bozmamışlar, örneğin;gümüş merdiven kenarları bu detaylardan biri. Otel hizmetleri de titizlikle oluşturulmuş. Örneğin sabahları yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı veriliyor. Öğle ya da akşam yemeği
isterseniz odanıza servis ediliyor.
Taksim’in orta yerinde uyumak, bir barda uyumaktan farksızdır ses açısından. İşte Odda’nın en büyük avantajı ses geçirmeyen özel camlara sahip olması. Yataklarının da özellikli, oldukça rahat olduğunu dipnot olarak
düşelim. Şehrin içinde huzurlu ve konforlu bir şekilde konaklamak isteyenler için daha ideali şimdilik karşımıza çıkmadı.
Beğendik
Camların ses geçirmemesi ve tarihi binanın detaylarının bozulmamış olmasını beğendik.
Beğenmedik
Binada beyaz rengin kullanımının yoğunluğu rahatsız ediyor.
Adres: Balo Sok. No:30 Beyoğlu
Taksim (0212) 251 79 80
En yeni mekanlar ve lezzetler
THEO
Adada taverna eğlencesi
Yunanistan’da kriz var ama Yunan müzikleri ve eğlencesi özellikle de
ülkemizde fırtınalar estirmeye devam ediyor. Yunan meyhanesinin İstanbul’daki en iyi örneklerinden biri
Büyükada’daki Theo. Aslında yeni değil, mekan 2007 yılından beri hizmet veriyor
ve sadece yaz aylarında açık. Bu yaz sezona geç başlayan Theo’nun hatırı sayılır bir müdavim kitlesi var. Mavi-beyaz dekorasyonuyla dikkat çeken
mekandan içeri girer girmez kendinizi
bir Yunan adasına ayak basmış gibi hissediyorsunuz. Gerçi yaz aylarında içerisi yerine dışarıda oturmak daha çok tercih ediliyor. Ama yine de yüksek volümlü müzikte eğlenmek isteyenler içeride oluyor. Mekan her gün saat 12:00’de öğlen servisiyle açılıyor. Gündüzleri burası bir balık restoranı.
Akşam ise meyhaneye daha doğrusu
sirtaki yapıp tabak kırabileceğiniz bir tavernaya dönüşüyor.
En yeni mekanlar ve lezzetler
Haftanın beş günü DJ performansı gerçekleşiyor. DJ, Türkçe ve Yunanca parçalar çalıyor. Hafta sonları ise canlı müzik ve fiks menü uygulaması var. Fiks menünün fiyatı limitsiz yerli içki
dahil cumaları 100, cumartesileri 110 TL. Deniz kenarında, vapur iskelesinin
hemen yanında konumlanan mekana Cumartesi geceleri ücretsiz motor servisiyle ulaşabiliyorsunuz. Bostancı’dan her yarım saatte bir motor kalkıyor. Burası Cuma ve Cumartesi geceleri eğlencenin sokağa taştığı bir mekan. Cuma akşamları Buzuki Anıl ve
Çiğdem, Cumartesi akşamları ise Aret sahne alıyor. Eğlence gece saat 02:00’ye kadar aralıksız devam ediyor. Gelelim yemeklerine… Patlıcan salata, yaprak sarma, Bombay pilaki, levrek marin, caciki soğuk mezelerine örnekler. Arnavut böreği, muska böreği ve kabak tava ara sıcak olarak gelen yemekleri. Salata olarak elbette Grek
salatası servis ediliyor. Ana yemek seçenekleri levrek, çupra ve köfteden oluşuyor.
Beğendik
Dekorasyonu başarılı. Gerçekten eğlenmek için tercih edebileceğiniz bir mekan.
Beğenmedik
Gece 02:00’den sonra şehre dönecekler için yol sorun olabiliyor.
Adres: Gülistan Cad. No:16 Büyükada
(0216) 382 12 45