[Alt-Text]

Haftada 2 gün balık yemeyi ihmal etmeyin

Haftada 2 gün balık yemeyi ihmal etmeyin

Banu Kazanç/ŞamdanPlus

Balığın iyi bir protein kaynağı olması kişide tok kalma süresinin uzamasını sağlar. Ayrıca kısa sürede pişebiliyor olması, balık ve salata ikilisinin doyurucu bir öğün olması tercih nedenidir. Bütün balıklar sağlığınız için yararlıdır ama özellikle içeriğinde Omega-3 bulunan somon, ton, sardalya, alabalık, uskumru hamsi ve istavrit gibi yağlı balıklar daha da yararlıdır. Omega 3 yağ asidi, vücut için gerekli olup,insan vücudunda üretilemez. Omega 3 bizi kalp- damar hastalığı risklerine karsı korur. İçeriğindeki yağ asitleri EPA ve DHA antienflamatuar etkisi vardır, ayrıca kas-iskelet sistemi ile kemik ve eklem sağlığında ve bağışıklık sistemi üzerinde, beyin ve sinir sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasındaki etkileri, yapılan pek çok araştırmada ortaya konmuştur.

BİZE ULAŞIN