Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan Plus / Sinan Özedincik
YENİKÖY’DE BOĞAZ MANZARALI ET KEYFİ
KAŞIBEYAZ BOSPHORUS
Bir İstanbul klasiği olan Kaşıbeyaz Et Restoranı, lezzet tutkunlarını artık Boğaz manzarasına sahip Yeniköy’de açtığı Kaşıbeyaz Bosphorus’ta da ağırlıyor. Dört kattan oluşan restoranın dekorasyonu ünlü mimar Eren Yorulmazer imzasını taşıyor...
İstanbul’un klasik olmuş et restoranlarından Kaşıbeyaz, Boğaz’da da bir şube açtı. Yeniköy’de dört katlı bir binada lezzet tutkunlarını ağırlayan Kaşıbeyaz Bosphorus Restoran, çağdaş mimarisi ve dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Kaşıbeyaz Bosphorus’un girişteki ana salonda ailenizle tadı damağınızda kalacak bir et keyfi yaşarken, ikinci kattaki 100 kişilik açık ve kapalı alana sahip salonda ise Boğaz’ın esintisini hissedebiliyorsunuz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Üçüncü katta 100 kişilik açık, 100 kişilik kapalı alana sahip olan VIP salonda, misafirlerinizi ağırlayabilir ve eşsiz manzarada beş çayınızı içebilirsiniz. Boğaz denince ilk akla gelen yaz akşamları da mekanda unutulmamış. En üst kattaki terasta Boğaz manzarası eşliğinde yaz akşamlarının tadını çıkarabilirsiniz. Geleneksel Türk mutfağı yapısına sahip olan Kaşıbeyaz, yeni restoranda kullanılan ve 21. yüzyıl esintileri taşıyan mimari detaylarla daha çağdaş bir görünüme kavuşuyor. Eren Yorulmazer’in İstanbul Boğazı’nın güzelliği ile dünü ve bugünü birleştiren bir çizgide tasarladığı restoranda, tüm mekanda kullanılan özel tasarımlar dikkat çekiyor. Turkuvaz renginin ön plana çıktığı tasarımlarda, klasik çintemani deseninin modernize edilerek metal malzemeye uygulanmış hali konuklara bir saray atmosferi yaşatıyor. Osmanlı motiflerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı restoranda, bakır dövme üzerine krom kaplama aydınlatmaların her biri de el yapımı ve özel tasarlanmış.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Mekanda tüm duvarlarda ve dekorasyonun büyük bir kısmında masif ve gözeneksiz bir yapıya sahip olan malzemeler tercih edilmiş. Bu malzeme hiçbir bakteriyi bünyesinde barındırmıyor, rengi solmuyor, çizilmiyor ve yanmıyor. Beyaz renginin baskın olduğu mekanın zemininde ise beyaz mermerler göze çarpıyor. 1974 yılında Aksaray’da kurulan ve 1987 yılından itibaren Florya’da hizmet veren Kaşıbeyaz, kendine has geleneksel Güneydoğu mutfağı sadece damak tadına hitap etmekle kalmıyor, Boğaz’daki yeni mekanında yarattığı sıcak atmosferle et lezzetini İstanbul Boğazı’na taşıyor. Kaşıbeyaz’ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Ali Nazik, Fıstıklı Kebap, Soğan Kebabı, Abugannuş ve Künefe artık Boğaz’ın eşsiz manzarası ile misafirlerinin beğenisine sunuluyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
BALIKLARI KENDİ BALIKÇILARI TUTUYOR
Villa Bosphorus Çengelköy’de balık yemek bir zevke dönüşüyor. Boğaz’daki Anadolu ve Avrupa yakasının manzarası Villa Bosphorus Çengelköyde’ de birleşiyor. Villa Bosphrus Çengelköy Restoran’ın mezeleri Ege’nin dört bir yanından gelen mevsime özgü (cibes, ısırgan, kaya koru, hindiba, şevketi bostan, Arap saçı, kuzukulağı gibi) taze otlardan hazırlanıyor. Mönüde başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemek ve spesiyaller olmak üzere farklı lezzetler yer alıyor. Villa Bosphrus Çengelköy’ün en büyük özelliği kendi balıkçılarının yakaladığı balıkları servis etmesidir. Restoran önünde yer alan balıkçı teknelerinin günlük olarak yakaladığı taze balık çeşitleri, hiçbir yerde yemediğiniz değişik tatlılar, deniz ürünlerinin kalitesi ile damaklar da unutulmaz tatlar bırakıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Villa Bosphrus Çengelköy mönüsünde hiçbir yerde yenilmemiş özel balık çeşitleri, mezeler ve tatlılar yer alıyor. Mönüden özel lezzetlerden bir kaçı şöyle sıralanıyor: Kalkan tandır, tuzda levrek, patlıcanlı levrek, tuzda hohoz, lipsoz monier, kırlangıç buğulama, balık kapama, özel sos ile uskumru Marina, fesleğenli levrek, ahtapot kol ızgara, beğendili balık, zencefilli karides, balık kebabı, balık böreği, balık pirzola, külbastı balık, balık kokoreç... Tatlı olarak ise; dondurma eşliğinde ceviz tatlısı, havuç dilimli baklava, saçlı parfe, volkanik gibi birçok değişik tatlar yer alıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
TATLILARI KADAR TUZLULARI DA ÇOK ÖZEL
Pasta tutkunlarının, tatlıyla olduğu kadar tuzluyla da mutlu olmasını bilenlerin hayallerini besleyen lezzet adresi ‘Canella Bakery’...Patisserie mutfağının, Fransız ambiyansıyla Teşvikiye’de buluştuğu özel bir lezzet adresi Canella Bakery... Burası özellikle cupcakeleri ile oldukça iddialı. Çikolatası dolgun brownieleri, taze meyvelerle bezenmiş tartları, kişiye özel tasarım pastaları, butik catering servisleri, hem göze, hem de damağa hitap eden tatlı ve tuzlu kurabiyeleriyle Canella Bakery İstanbul’un en özel pastaneleri arasında yer alıyor. Canella Bakery’nin birbirinden özel tasarım pastaları, sadece düğünle sınırlı değil, nişanlarda da oldukça iddialı. Ayşe Şenol’un girişimiyle bu sene düğünlerde sadece büyük pastalar görmeyecek, küçük porsiyonluk ya da eğlenceli sunumlarıyla dikkat çeken cupcake pastalara da oldukça sık rastlayacağız. Nikah şekerleri de klasik alternatiflerinin yerine tematik ve oldukça şehirli görünümleriyle sezonun yükselen trendlerinden...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Hayatın İçinden...
360 KONSEPTİ ANADOLU’YA TAŞINIYOR
İstanbul eğlence ve yeme-içme yaşantısına renk katan konseptlerin mimarı 360istanbul, çok yakında Anadolu yakasının en özel noktalarından birinde de müdavimleriyle buluşacak. Kendine özgü dokusu, kaliteli hizmeti, lezzetli mönüsü, panoramik şehir manzarası ve özel eğlenceleri ile İstanbul gecelerine renk katan 360istanbul, şehrin eğlence ve yeme-içme hayatına yeni bir soluk daha kazandırıyor! 360istanbul, aynı mekanda, aynı gece içinde farklı konseptlerin yaşanabildiği, güzel ve kaliteli yemek, ortam, müzik ve eğlencenin bütününü temsil eden ‘360’ konsepti ile Anadolu yakasına ses getireceğinin sinyallerini şimdiden veriyor. Mısır Apartmanı’nın en üst katında açıldığı günden bu yana çizgisini bozmadan hizmet vermeye devam eden 360istanbul, Mısır Apartmanı dışında ilk kez yaz aylarında Boğaz’ın tam ortasında yer alan Galatasaray Adası’nda 360Suada Club olarak hizmet vermeye başlamıştı. Şimdi de Mayıs ayı içerisinde Anadolu yakası’na ilk defa ayak basacak ve 360istanbul ile aynı konseptli yeni mekanını hizmete sokacak. Böylece 360Entertainment Group, 360 konsepti ile İstanbul’da adeta bir çember oluşturacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
MİNYON’UN MÖNÜSÜNE YENİ TATLAR EKLENDİ
Her zevke hitap eden mönüsüne bahara uygun yepyeni lezzetler ve tatlılar ekleyen Minyon, damağınıza lezzet, keyfinize keyif katıyor. İstanbul’un yeni yaşam merkezi Akaretler Sıraevler’e yeni bir renk, heyecan ve dinamizm katan Minyon’un ‘giriş-gelişme-sonuç’un edebiyat terimi olmaktan çıkıp yemeklerinize lezzet katan bir seçim halini aldığı menüsü bahar aylarında da fark yaratmaya ve her lezzeti bir klasik haline dönüştürmeye devam ediyor! Minyon’un mutfak ekibinin üzerinde uzun süre çalıştıkları ve bahar aylarının yeni trendi olmaya aday yepyeni menüsüyle bahar dönemine iddialı bir giriş yapan Minyon, özellikle birbirinden farklı ve hafif tatlılarıyla kendinden söz ettiriyor. Mönüsünü gün geçtikçe genişleten ve her sezon müdavimlerine farklı lezzetler sunmaya özen gösteren Minyon, her damak tadına hitap eden alternatiflerle her tabakta gerçek bir lezzet deneyimi sunuyor. Çilek, balzamik ve konyak ile yapılan ‘Kadehte Afrodizyaklı Çilek Tatlısı’ndan yeşil elma jölesi, yeşil elmalı mousse ve tarçının birleşimiyle hayat bulan ‘Kadehte Yeşil Elmalı Bahar Tatlısı’na kadar uzanan tatlıları, Hint baharatlarıyla tatlandırılmış ‘Şişte Oryantal Köfte’den bahar aylarına uygun, elma dilimleri, kuşkonmaz ve limon sosu gibi taze tatları içinde barındıran ‘Tuna Steak’e kadar birbirinden keyifli, değişik ve eşsiz seçenekler bahar aylarında Minyon’un klasikleri arasına girmeye aday..
Haftasonu nerede, ne yesek?
ART CAFE’DEN YENİ SEZON PASTALARI
Mimarlık eğitimi alan Şeyda Sağlıkova Tomruk, seramik eğitimi alan Pemra Sağlıkova Pilevneli ve içmimarlık eğitimi alan Yelda Sağlıkova Özderici kardeşler tarafından işletilen Art Cafe’de bir sanatçı titizliği ile hazırlanan pasta ve çikolatalar bu yıl da aklınızı başınızdan alacak gibi görünüyor. Art Cafe, 2011 için hazırladığı butik üretim özel tatlarını ziyaretçilerinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Unsuz ve yağsız ürünleriyle de ön plana çıkan mekan, sunduğu çeşitleriyle müşterilerine sonsuz seçme imkanı sağlıyor. Hazırladığı özel ürünleriyle, çölyaktan diyabet hastalarına kadar sağlık sorunu olan müşterilerini de unutmayan Art Cafe, unsuz olarak hazırlanan Negresco’lar ile yine unsuz ve yağsız hazırlanan Pinoli bu yılın da favorisi olarak gösteriliyor.