Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan/SİNAN ÖZEDİNCİK
Nusret Gökçe, ‘Nusr-Et’ adlı mekanında etin en iyisini seçip sevgisini katarak pişiriyor. Tabii böyle bir eti yemenin de keyfi başka oluyor. Mekanın müdavimleri arasında, Rahmi Koç’tan Kenan Doğulu’ya, Beşiktaşlı Quaresma’dan Aziz Yıldırım’a ünlü isimler bulunuyor. 12 yaşında mutfakla tanışan Nusret Gökçe, Arjantin ve New York’un ünlü steak restoranlarında çalışarak edindiği deneyimi ve tecrübeyi Etiler Çamlık’ta açtığı mekanı Nusr-Et’te müşterilerinin hizmetine sunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Ahşap büyük masalar, masalardaki şarap kadehleri ve fondaki müziğiyle samimi bir ortama sahip olan Nusr-Et’e gelen müşterilerin Nusret Gökçe’ye sadece ne yiyeceklerini söylemeleri yetiyor. “Ete dokunmadığım zaman rahatsız olurum” diyen Gökçe, için asıl şovu bundan sonra başlıyor. Gökçe, eti seçip temizliyor, pişirdikten sonra da masaya getirip müşteriye bizzat sunuyor, hatta etin nasıl kesilmesi gerektiğini de gösteriyor. Nusr-Et’in ‘Lokum’, ‘Ceviz’ ve ‘Nusret’ adlı üç spesiyali bulunuyor. Izgaralık etin çok pişirilmemesi gerektiğini söyleyen Gökçe, çok pişmiş isteyenleri de kırmıyor ama bir farkla...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Müşterinin istediği kıvamda bir iki dilim yapıyor, diğerlerini de kendi istediği şekilde pişiriyor. Müşteri ikisi arasındaki farkı görünce, Gökçe’ye hak veriyor. Müşterileriyle tek tek ilgilenen Nusret Gökçe, yerli eti tercih ediyor. Nusr-Et’te bir kadeh şarap, bir porsiyon et ve salata kişi başı ortalama 70 TL’yi buluyor. Tabii bahsettiğimiz et, 400 gram... Nusret Gökçe, müşterilerine mekana gelmeden önce ara öğün almamalarını öneriyor. Et pişirmek sanıldığı kadar kolay değil. Uzmanlık ve el becerisi istiyor. Bir et aşığı olan Nusret Gökçe, eti hem pişiyor hem de müşteriye elleriyle servis ediyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Mekan, konsepti gereği devasa masalarla donatılmış. Bundaki amaç birbirini tanımayan müşterilerin bu dev masalarda sosyalleşmesi. Hem lezzetli bir yemek yiyorsunuz, hem de yeni insanlar tanıyabiliyorsunuz. Nusr.Et’e ilk defa gelenler ve ne yiyeceğini bilmeyenler için de birkaç önerimiz var. Şaşlık, kaşarlı köfte, dananın sırt kısmından oluşan Lokum mutlaka tadılmalı. Tabii en favori lezzeti olan steak çeşitlerini saymam gerekiyor. Etlerin servis edildiği et tahtası mekanın başka bir güzelliği. Etin iştah açıcı özelliğini ikiye katlıyor. Tahtanın üzerinde etinizi kesip tabağınıza alıyorsunuz. Etle birlikte servis edilen salata ve garnitürlerde çok lezzetli. Günaydın’da bulunan müdavimlere ait et dolabı burada da mevcut. Etlerin üstünde kime ait olduğunu yazan notlarvar, bilmeyene söyleyeyim...
Haftasonu nerede, ne yesek?
GO MONGO’DA TANDIR LEZZETİ
Go Mongo mönüsündeki tandır bölümü bu yenilikle hareketleniyor. Tandır ile wok füzyonundan oluşan bölümde önce tandırda pişirilen etler daha sonra wok’da soslanarak harika bir bileşim oluşturuluyor. Tavuk tikka masala, dana jafrani garam masala ve sebze korma bu kategoride yer alıyor. Tandoori (tandır) Uzakdoğu mutfağının önemli pişirme tekniklerinden biri. Türkiye’de de değişik yörelerde tandır kullanıldığı biliniyor. Wok ve tandoori, Hint ve Çin (Indo-Sino) füzyonunun temeli. Sadece Indo-Sino baharat ve pişirme teknikleri değil, aynı zamanda Moğolların Asya’nın içlerine taşıdıkları yemek kültürleridir.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Moğollar Hint mutfağına etleri tandırda pişirme geleneğini kazandırırken, Çin mutfağına, özellikle Kuzey Çin mutfağına, ‘Hot Pot’ta’ veya sac üstünde et ve sebze pişirme kolaylığını getirmiştir. Indo-Sino füzyonu günümüzün önemli bir mutfak akımı olarak öne çıkıyor. Tandırda uzun sürede pişirilen etlerin kazandığı yumuşaklık, wok’un yüksek ateşinde pişirilen sebzelerin canlı formuyla mükemmel bir uyum sergiliyor. Baharat zenginliği, zıt tatların şaşırtan uyumu, iki kültürün et ve sebze pişirme tekniklerinin birleşimi sizlere bir gurme macerası yaşatıyor. Ortaya çıkan son ürün Moğolların izlerini damağınızda bırakıyor ve dünya mutfağının onlara ne çok şey borçlu olduğunu gösteriyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
EVİNİZDE İSPANYOL YEMEĞİ PİŞİREBİLİRSİNİZ
Dünyanın lider endüstriyel mutfak ekipmanları üreticilerinden Fagor Endüstriyel, Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle ‘İspanyol Yemek Kursu’ düzenliyor. İspanya merkezli, dünya çapında profesyonel mutfak ekipmanları üreticisi Fagor Endüstriyel nefis ve zengin İspanyol mutfağına bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Şubat ayında kayıtları başlayan kurs, 25 Mart Cuma günü 11.00-14.00 saatleri arasında önde gelen İspanyol otel zinciri Barcelo Eresin Topkapı Oteli’nde düzenlenecek. Cervantes Enstitüsü’nün Türk kültürüne oldukça yakın olan İspanyol yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Fagor Endüstriyel sponsorluğunda düzenlediği kursta, İspanya’dan bu kurs için gelecek şef Oier Biritxinaga Lauzirika tarafından zengin İspanyol mutfağının önde gelen lezzetleri tanıtılacak. Kurs katılımcıları, son derece renkli ve çeşitli tatları barındıran İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden paella, tapas gibi birçok özel yemeği İspanyol aşçının önderliğinde, Fagor Endüstriyel ekipmanlarının kullanıldığı mutfakta öğrenecek ve tadacak.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Hayatın İçinden...
KIRKPINAR’DA HER ŞEY DOĞAL
Kırkpınar Lokantaları, tüm ürünlerinde ‘Yüzde 100 doğal’ ilkesi ile sağlık ve lezzeti aynı tabakta sunuyor. Kırkpınar, kuruluşundan bugüne kadar benimsediği doğal ve sağlıklı ürünlerle üretim yapma vizyonunu her şubesine taşıyor. Kırkpınar Lokantaları’ndaki yemeklerde kullanılan tüm etler, Edirne’deki özel besi çiftliğinde yetişen ve gastronomide en kaliteli ve en lezzetli et olarak bilinen Angus ırkı hayvanlardan temin ediliyor. Günümüz yemek sektöründe yoğun olarak kullanılan katkı maddeleri, yapay koruyucu, kıvam verici, lezzet verici bulyon, renklendirici ve tatlandırıcılar, Kırkpınar Lokantaları’nda hiçbir üründe kullanılmıyor. Margarin ve tereyağı gibi katı yağlar yerine sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı kullanılıyor. Yemeklerde kullandığı tüm malzemeleri ait olduğu yöreden ve lokal üreticilerden temin eden Kırkpınar, donmuş gıda, konserve yerine taze sebze ve meyveleri, süt ve süt ürünlerini tercih ediyor. Yemeklerin ağır ve çok yağlı olmamasına özellikle dikkat eden Kırkpınar, hafif ve buharda pişirilmiş yemekleri tercih ederek, sağlık yaşamı benimseyenlerin vazgeçilmez adresi oluyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
TİRAMİSU GÜNLERİ
Unutulmaz tatlar keşfetmek isteyenleri her ay farklı bir lezzet yolculuğuna çıkaran Cafe Sofa’da çok özel tiramisu seçenekleri şubat ayında sizleri bekliyor. Başaşçı Ayhan Kale ve ekibi tarafından hazırlanan tiramisu bellini’yi ikramımız olan çay ya da filtre kahve ile birlikte öğlen yemeğinden sonra deneyebilir, damla sakızlı tiramisu ile yepyeni bir lezzeti keşfedebilir, limonlu tiramisu cheesecake ile iş yemeğinizi renklendirebilir ya da tiramisu cassata ile keyifli bir sohbeti tatlandırabilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
DOĞANIN KUCAĞINDA KAHVALTI
Yoğun geçen haftanın ardından sevdiklerinizle zaman geçirmenin keyfine varacağınız bir mekan arıyorsanız, hafta sonlarının en keyifli öğünü kahvaltı için Nakkaş Kebap’ı tercih edebilirisiniz. Cumhuriyet Köy’deki tarlalarda özel olarak yetiştirilen sebzelerin dalından koparılarak sofranıza getirildiği Nakkaş Kebap’ta, keyfin ve lezzetin yanında çoktandır tadılmayan tazeliği de bulacaksınız. Tamamen doğal yöntemlerle ve GDO’suz tohumlar kullanılarak, hiçbir hormon ve kimyasal ilaç takviyesi yapılmadan yetiştirilen sebzeler, dalından koparılarak taze bir şekilde lezzet severlerin damak zevkine sunuluyor. Yeşilin içine gizlenmiş konumuyla, şehrin içinde doğayla bütünleştiren Nakkaş Kebap, geniş kahvaltı mönüsüyle damak tadınızı tazeleyecek. Sıcak ve soğuk büfelerinde Türk geleneksel mutfağının unutulmaz tatlarını da barındıran mekân, bu lezzetleri kendine özel sunumuyla birleştiriyor. Tüm ürünlerini organik olarak yetiştiren işletme, yiyeceklerinin tazeliğine ve lezzetine önem verdiği için açık büfe hizmet yerine kahvaltı keyfinizin tüm servisini kendisi yaparak kahvaltı mönüsündeki geniş seçenekleri en hızlı ve taze şekilde sunmanın ayrıcalığını yaşıyor. Peynirli, mantarlı omletleri ve tercihinize göre sucuklu, kavurmalı ve haşlamadan oluşan yumurta çeşitleriyle kahvaltıya başlayacağınız bu yerde, sekiz farklı çeşitteki reçel ve peynirlerden oluşan zengin bir kahvaltı sofrasıyla karşılaşacaksınız. Klasikleşen kahvaltı keyfinizi temiz Boğaz havasıyla birlikte evinizin rahatlığında yaşamak için tercih edebilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
PİZZA BOYLARI BÜYÜDÜ
İstanbul’un sağlıklı ve hafif sandviç markası Schlotzsky’s, tek boy olan pizza mönüsüne ilk defa büyük boy pizza katıyor. Tüm dünyadaki 500’ü aşkın restoranında en sağlıklı yiyecekleri sunan, kızartılmadan hazırlanan ürünleriyle sağlıklı ve hafif mönüler yaratan Schlotzsky’s, mönüsündeki küçük boy pizzalara Türkiye’de ilk kez büyük boy pizzayı ekliyor. Schlotzsky’s pizzalarında birbirinden lezzetli rende parmesan ve mozzarella peynirleri yanında pepperoni, mantar, dilimli siyah zeytin, yeşil dolma biber, karemelize soğan, domates ve güneşte kurutulmuş domates pesto sos, grill tavuk göğüs eti, jalapeno biberi, kırmızı soğan ve Teksas Barbeque sos gibi en kaliteli malzemeler kullanılıyor.