İyi aşçı olmanın temel sırları
Tarifi tamamen okuyun
Sisteminizi ayarlamak için tarifi iyice anlamanız gerekiyor. Bu nedenle hem tarifinizi müthiş bir şekilde okuyun ve malzemelerinizi hazırlayın. Oda sıcaklığında tutmanız gereken ürünleri oda sıcaklığında bırakın, soğuk kullanmanız gereken ürünleri ise dolabınızda tarif porsiyonunca saklayın.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Baharatları ihtiyacınız oldukça alın
Baharatlarınızı ihtiyacınız olduğu kadar alın, sık sık ve az az almayı tercih edin. Çünkü baharatlar her ne kadar kapalı kavanozlar içinde saklansa da hem kokusundan hem de tadından kaybetmeye hazırdır.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Farklı kesme tahtaları kullanmaya alışın
Soğan ve sarımsak kestiğiniz tahta, et ve sebze kestiğiniz tahta birbirinden farklı olsun. Böylece hem bakterilenmeyi önlersiniz hem de yiyecek kokularının birbirine geçmesini önlemiş olursunuz.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Meyveleri buzdolabında saklamayın
Buzdolabına koyduğunuz yiyeceklerin içindeki su kristalleşerek kaybolacaktır ve tüm suyunu yitirecektir.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Büyük soğanlar yerine küçük soğanları tercih edin
Böylece yemeğe ne kadar soğan kattığınızı anlayabilir, fazla soğandan dolayı mide yakan bir yemek yapmaktan kaçınmış olabilirsiniz.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Mümkün olduğunca tazesini kullanın
Yemeklerinizi baharatlarla tatlandırmayı seviyor olabilirsiniz ancak kekik, nane ya da biberiye gibi tatları yemeğinizin içine doğrudan atabilirsiniz. Yani tazelerini kullanabilirsiniz. Böylece çok daha doğal ve lezzetli yemekler elde edersiniz.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Çareyi tuzda, zeytinyağında, limonda arayın
Yemeğinizin tadı güzel ancak daha da güzel bir hale getirmek için bir şeyin eksik olduğunu fark ettiniz. Büyük ihtimalle ya tuz, ya zeytinyağı ya limon ya da sirkedir.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Büyük kaselerde çalışın
Yiyecekleri karıştırmak, hamur hazırlamak ya da başka bir amaçla kase kullandığınızda bunun büyük bir kase olmasına özen gösterin.
İyi aşçı olmanın temel sırları
Pişirirken temizleyin
Yemekleri pişirme evresinde çalışma alanınızın temiz kalmasına dikkat edin. Bunun için bir yandan yemeğinizi pişirirken bir yandan da artık kullanmayacağınız gereçleri yıkayın ya da buzdolabına yerleştirin.