[Alt-Text]

Kalori bombası soslardan uzak durun

Kalori bombası soslardan uzak durun

Şamdan Plus/Banu Kazanç

Soslar hem salataların, hem de et yemeklerinin tamamlayıcısıdır. Ancak bu iştah açıcı soslar siz farkına varmadan kalori bombası haline gelebilir. Özellikle salata ve makarna soslarının aşırı kalorili olanlarından kaçının...

Soslar yemeklere görünüm, tat, kıvam, lezzet ve kokularını artırmak amacıyla katılır. Yemeğin, tatlının, salatanın, makarnanın tamamlayıcısıdır. Ayrıca tavuk, balık ve dana etini yumuşatmak, lezzetlendirmek, pişmeye hazır hale getirmek için yapılan marine yönteminde de kullanılır. Bir diğer kullanım şekli ise dip soslardır. Bu şekliyle çeşitli çiğ sebzeler bu sos içine batırılarak yenir. Türk mutfağında yemekler, Fransız veya Uzakdoğu mutfağı gibi yemeklerin yoğun olarak soslarla sunulmalarını gerektirmeyecek tarzda hazırlanır. Mayonez veya kremalı sos gibi ağır ve kalorili soslara fazlaca ilgi gösterilmez. Sosların malzemesi sirke, limon suyu, zeytinyağı ve yoğurttan oluşur. Akdeniz mutfağı esintilerine özgü tercih ise ayrılmaz ikili, zeytinyağı ve sarımsaktır.

BİZE ULAŞIN