Kış kekleri...
Kestaneli Küçük Kekler (30 Adet)
Malzemeler
2 çorba kaşığı kestane püresi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı+2 çorba kaşığı badem
3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
6 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
60 gram kıyılmış bitter çikolata
Üzeri için:
30 adet közlenmiş kestane
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Kestaneli Küçük Kekler Yapılışı
Pudra şekeri ve bademi birlikte mutfak robotundan geçirip un haline getirdikten sonra, derin bir kaba alın. Yumurta sarısı, tozşeker, kakao ve kestane püresi ekleyip çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte, cam bir kapta, kar haline gelene dek çırpıp, bademli karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip, unu eleyin. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Kağıt kek kalıplarına pay edip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolatayı krema ile karıştırıp, her kekin üzerine 1 tatlı kaşığı dökün. Közlenmiş kestane ile süsleyip servis yapın.
Kış kekleri...
Kış kekleri...
Armutlu ve çikolatalı kek (10 kişilik)
Malzemeler
3 adet iri boy armut
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
Yarım su bardağı damla çikolata
Armutlu Ve Çikolatalı Kek Yapılışı
Armutların kabuklarını soyun ve 1 adedini dilimleyip, çekirdeklerini aldıktan sonra yağlanmış kek kalıbının dibine dizin. Kalan 2 adet armudu zar şeklinde doğrayın. Yağı çırpma kabına alın ve 1-2 dakika çırpın. Tozşeker ilave edip, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyip, tüm malzemeyi tekrar çırpın. Nişasta, un, kakao, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. Daha sonra yumurtalı karışımın içine katın ve karıştırın. Doğranmış armut, karanfil ve damla çikolatayı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Kek kalıbındaki armutların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için hamurun içine kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Hafif ılındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Kış kekleri...
Yağsız elmalı kek (
Kış kekleri...
Fındıklı muffinler (20 adet)
Malzemeler
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
5 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Süslemek için:
Fındık taneleri
1 tatlı kaşığı kakao
Fındıklı Muffinler Yapılışı
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, tozşekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine, yarıya kadar döküp, üzerlerine 1'er tane fındık koyun. Tepsiye dizip, kakaouyu muffinlerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip. servis yapın.
Kış kekleri...
Cevizli haşhaşlı kek (14 kişilik)
Malzemeler
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Bir buçuk su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıcak su
150 gram tereyağı
1 su bardağı+3 çorba kaşığı tozşeker
3 paket vanilya
7 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Glazür için:
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
3 kahve fincanı limon suyu
1 su bardağı hindistancevizi
Süslemek için:
Ceviz
Cevizli Haşhaşlı Kek Yapılışı
Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı, tozşeker eriyene dek çırpın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerli karışıma ekleyip çırpın. Ceviz ve kabartma tozunu harmanlayıp, tozşekerli karışıma ilave edin. Haşhaşı ekleyin. Kar halindeki yumurta aklarını ilave edin. Karışımı yağlanmış 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Glazür için pudraşekeri ve limon suyunu iyice karıştırın. Hindistancevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğuk kekin üzerine gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
Kış kekleri...
Kış kekleri...
Cevizli tahinli kek (10 kişilik)
Malzemeler
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
2/3 su bardağı tahin
Üzeri için:
Yarım su bardağı tahin
8-10 adet yarım ceviz içi
1 çorba kaşığı tozşeker
Cevizli Tahinli Kek Yapılışı
Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Margarini kaynatmadan eritin. Çırpılmış yumurta ve tozşekere sırasıyla erimiş yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve tahini ekleyin. Son olarak çekilmiş ceviz içini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıbına yayın. Üzerine tahini gezdirip tozşekeri serpin. Cevizleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kış kekleri...
Kış kekleri...
Tarçınlı ve havuçu kek (10 kişilik)
Malzemeler
1 çay kaşığı tarçın
4 adet orta boy havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1'er çay bardağı sıvıyağ ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
7'şer adet kuru kayısı ve incir
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçınlı Ve Havuçlu Kek Yapılışı
Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Tozşekeri ilave edip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvıyağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışımın içine katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, servis yapın.