Kış kekleri...

Kış kekleri...

Kestaneli Küçük Kekler (30 Adet)

Malzemeler

2 çorba kaşığı kestane püresi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı+2 çorba kaşığı badem
3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
6 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
60 gram kıyılmış bitter çikolata

Üzeri için:
30 adet közlenmiş kestane
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema

Kestaneli Küçük Kekler Yapılışı
Pudra şekeri ve bademi birlikte mutfak robotundan geçirip un haline getirdikten sonra, derin bir kaba alın. Yumurta sarısı, tozşeker, kakao ve kestane püresi ekleyip çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte, cam bir kapta, kar haline gelene dek çırpıp, bademli karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip, unu eleyin. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Kağıt kek kalıplarına pay edip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolatayı krema ile karıştırıp, her kekin üzerine 1 tatlı kaşığı dökün. Közlenmiş kestane ile süsleyip servis yapın.