Nerede, ne yesek?
Şamdan Plus
19.yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı sultanlarının Topkapı Sarayı’ndan Boğaziçi’nde yaptırdıkları görkemli saraylara taşınmaları ile başlar Feriye Karakolu’nun öyküsü... Beşiktaş’tan Ortaköy’e uzanan Dolmabahçe ve Çırağan Saraylarının bir bakıma son noktası olan Feriye Karakolu, dönemin Osmanlı mimarisinin ilginç örneklerinden biridir. 1995 yılında Kabataş Eğitim Vakfı tarafından restore edildikten sonra, bugün Feriye Lokantası olarak, Boğaziçi’nin bu müstesna köşesinde geçmiş ile geleceğin buluşma noktasını oluşturuyor. Konsepti, Türk ve Osmanlı mutfağını tarihi mekanların atmosferinde buluşturmak olan Feriye, gelenek ve kültürümüzün bir parçası olan misafirperverliği kaliteli hizmetle birlikte sunuyor. Açıldığı günden bu yana 12 yıl içerisinde konsepti ve hizmet anlayışı ile birçok başarılı organizasyona imza atmış ‘Chaine Des Rotisseurs’ üyesi Feriye Lokantası birçok ödülün de sahibi oldu.
Nerede, ne yesek?
Mönülerini mevsim şartlarına göre değiştiren Feriye Lokantası, tabiatın doğal şartlarda sunduğu her türlü gıda maddesini süresi
boyunca kullanmaktadır. Modernize edilmiş Türk mutfağında her zaman damak zevkini ön planda tutan Feriye, İstanbul klasikleri, yöresel mutfakların vazgeçilmezleri, Güneydoğu Anadolu ve Ege mutfağına da mönülerinde yer verdi. İş, ekonomi, siyaset ve sanat dünyasının ünlü kişilerini sıklıkla Feriye Lokantası’nda görmek mümkün. Dünya ekonomi ve siyasetine yön veren dönemin ABD Başkanı G.W. Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Yunanistan Başbakanı Konstantin Karamanlis, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad gibi birçok ünlü isimleri devlet protokolleri nezdiyle de ağırlamıştır.Halen de yerli yabancı protokol davetleri için tercih edilen mekanların başında gelmektedir Feriye Lokantası...
Nerede, ne yesek?
A la carte restoran hizmetinin yanı sıra geniş yelpazedeki davet organizasyonların da vazgeçilmez mekanları arasına girdi Feriye Lokantası... Tüm bu organizasyonları yapabileceği 20 kişiden 350 kişiye farklı kapasite ve konumda açık ve kapalı yedi mekan ve salona sahip. Merkezi lokasyonda eşsiz deniz ve Boğaz manzarasına hakim Feriye Lokantası, hem kara, hem deniz yolu ile İstanbul trafiğinde hızlı ve yönlü ulaşım alternatifleriyle de firmaların mekan tercihleri arasında yer alıyor. 1998 yılından beri başarıları ve konsepti ile marka haline gelmiş Feriye Lokantası işletmesinin sahibi, filmcilik sektörünün öncü firmalarından Umut Sanat’ın sahibi Karabol Ailesi. Aile, yeni yapılanma çalışmaları içinde yönetim kadrolarında da değişiklikler yaparak hızla değişen ve gelişen sektördeki yerini daha kalıcı yapmanın yanı sıra, yeni projeler de ekleyerek büyümeyi hedefliyor.
Nerede, ne yesek?
YEŞİLKÖY’ÜN EN YENİSİ EFE BALIK RESTAURANT
İstanbul’un en güzel sahili Yeşilköy Marina’da açılan Efe Balık Restaurant, kış aylarının gözde mekanları arasında yerini aldı. Zengin mönüsü, itina ile hazırlanmış şık dekorasyonu ve eşsiz deniz manzarası ile Efe Balık, alışılmışın dışında bir tarza sahip. İşletmecilerinin Diyarbakırlı, aşçılarının ise Cunda Ada’sından ve Bodrum’dan olması nedeniyle Doğu ve Ege kültürü sentezinin yansıtıldığı mekanda, birbirinden lezzetli balık mezeleri orijinal halleriyle sofranıza geliyor. Mevsimsel değişikliklere göre sürekli yenilenen Efe Balık’ın zengin mönüsü, Ege’den gelen şefler tarafından hazırlanırken, nefis deniz ürünleri, sıcak ya da soğuk otlu mezeler (yeşil mutfak), balık alternatifleri ve nefis tatlı çeşitlerinden oluşuyor. Deniz ürünleri ve mezelerin ağırlıkta olduğu mönüde kabak çiçeği dolması, kurutma patlıcandan çömlekte balık dolması, levrek marin, soya soslu uskumru, patlıcanlı mancana, köpoğlu gibi Ege ve Doğu tatlarının birleştiği mezeler bulunurken, laos lokumu, güveçte fırfır karides, fırında şarap soslu ahtapot, pazılı levrek sarması ve payelle ara sıcaklar arasında yerini alıyor.
Nerede, ne yesek?
Mönüde en çok ilgi görenler ise radika, ebe güveci, hardal otu, ısırgan otu, civez ve turp otu gibi birbirinden leziz ve nadir bulunan otlar. Fırında kalkan tandır, tuzda balık ya da balık kavurma ve paneler ise şeflerin özel sosları ve pişirme teknikleri ile sizlere sunuluyor. Mönünün vazgeçilmez tatlıları arasında ise Sıcak dondurma, sufle, Çikolatalı şekerpare ve Antalya’nın ünlü Tahinli kabak tatlısı yer alıyor. Efe Balık’ın dekorasyonu da en az mönüsü ve muhteşem deniz manzarası kadar ilgi çekiyor. İlginç duvar kağıtlarından, midye kabuklu zemin döşemelerine, deniz görünümü veren lacivert ışıklandırmalardan, kullanılan gemici aksesuarlarına kadar her ayrıntının deniz atmosferi yarattığı mekanda mavi ve beyaz hakimiyetini sürdürüyor. Nezih dekorasyonu ve Leziz mönüsü ile Efe Balık’ın her katında buram buram deniz kokusu alacak ve kendinizi denizin ortasında hissedeceksiniz. Siz de İstanbul’dan Ege’ye kısa bir yolculuk yapmak istiyorsanız Efe Balık’a muhakkak uğramalısınız.
Nerede, ne yesek?
ENVER USTA SATIR ET LEZZETİ
Satır etin mucidi, unutulmaz lezzetin yaratıcısı artık İstanbul’da, E-5 üzerinde yer alan yeni restoranları ile misafirlerini ağırlıyor. Yılların ustalığını lezzetleri ile birleştiren Keşanlı Enver Usta Satır Et, ciğer ızgara, pirzola, tavuk satır, sebzeli tavuk satır, kelle kapama, köy eriştesi gibi lezzetlerin seçkin tatlarını sunuyor. Beylikdüzü’nde açılan Keşanlı Enver Usta Satır Et, Keşan’ın meşhur lezzeti ‘satır et’i artık yeni şubesinde İstanbulluların beğenisine sunuyor. Beylikdüzü E-5 üzerinde yer alan mekan, merkezi lokasyonu, ücretsiz vale hizmeti ve tüm misafirleri için en ince detayına kadar düşünülmüş konsepti ile size yepyeni bir anlayışla hizmet veriyor. Bu çok özel restoranda her şey misafirlerin rahat etmesi için düşünülmüş. Ete getirdiği klasik yorum ile satır eti yaratan Enver Usta, özenle seçilen Trakya’nın kuzularını çok özel işlemlerden geçirerek deneyimi ile harmanlayıp, seçkin misafirlerine sunuyor. Keşanlı Enver Usta Satır Et, et konusundaki uzmanlığını mönülerinde yer alan yemek çeşitleriyle de sunuyor. Daha önce hiç böylesini yemediğiniz ciğer ızgara, 18 çeşit mezesi ve mükemmel terbiyesi ile pirzolası, özel olarak hazırlanan Kelle kapaması gerçek bir lezzet keyfi. İş yemekleri, butik toplantı yemekleriniz ve misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz Keşanlı Enver Usta Satır Et, havalimanına 17 km, TEM Otoyolu’na 5 km’lik mesafesi ile E-5 üzerinde sizleri bekliyor.
Nerede, ne yesek?
KIŞ MÖNÜSÜNÜN MUHTEŞEM LEZZETLERİ
Geleneksel lezzetlerden en yeni tariflere, malzemelerin gerçek lezzetini ortaya çıkaracak çeşitli pişirme teknikleri ve mutfak metotları kullanılarak hazırlanan spesiyaller, malzemelerin ruhunu yansıtacak seçkin bir yaklaşımla servis ediliyor. The Ritz-Carlton, İstanbul Çintemani Restaurant’ın Türkiye’nin dört bir yanından gelen mevsime özgü malzemelerle hazırlanan ‘Kış Mönüsü’, şef Ali Ronay ve ekibinin imzasını taşıyor. Mönüde, talaş kebabından kaz ciğerine, kızılcık tarhana çorbasından füme kuzu sırtına, künefeden fıstıklı baklavaya kadar geniş bir seçenek listesi yer alıyor. Kış Mönüsü’nde ayrıca özel bir degüstasyon mönüsü de sunuluyor. The Ritz-Carlton, İstanbul Çintemani Restaurant’ın Kış Mönüsü lezzet tutkunlarının beğenisine sunulmaya başlandı. Şef Ali Ronay ve ekibinin hazırladığı mönü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, mevsime özgü malzemeleri sizlerle buluşturuyor. Her biri Türk mutfağının yeni klasikleri olmaya aday spesiyaller, malzemelerin ruhunu yansıtacak zarif bir sunumla servis ediliyor. Çintemani Restaurant’ın Kış Menüsü’nde yer alan özel lezzetlerden birkaçı şöyle sıralanıyor: Fırınlanmış güz sebzeleri (zahter, köy yoğurdu, yaban marulu salatası), Av hayvanları üçlemesi (tavada bıldırcın, ördek confit, tavşanlı Çin böreği), Kremalı morel mantarı eşliğinde kaz ciğeri, Körpe ıspanak salatası, Bolu kızılcık tarhana çorbası, Erişteli tavuk çorbası, Somon şiş, Buharda pişirilmiş dülger balığı, Füme kuzu sırtı, Ağır ateşte pişirilmiş kuzu incik, Kabak tatlısı, Güllü dondurma eşliğinde sütlaç, Manda kaymağı eşliğinde fıstıklı baklava, Ahududulu dondurma ile vanilya sos eşliğinde sıcak çikolatalı kek.
Nerede, ne yesek?
GAZİNO BEYOĞLU İFTİHARLA SUNAR!
Eğlence hayatında uzun bir dönem derin izler bırakan, artık sadece eski Türk sineması sahnelerinde kaldığını düşündüğümüz gazino kültürü, Gazino Beyoğlu ile yeniden hayat buluyor. Gazino konseptini modernize ederek, alaturka eğlence anlayışına yeni bir yorum getiren Gazino Beyoğlu, eğlenceseverlerin geçmişe duyduğu özleme bir son vererek İstanbul eğlence hayatına yeni bir soluk getiriyor. Eğlence dünyasının önemli bir dönemine tanıklık etmiş insanların anılarını yeniden yaşayabileceği, genç kuşağın ise sadece televizyonlardan görüp bildiği önemli bir kültürü post modern ve minimal dokunuşlarla geri getiren Gazino Beyoğlu, her hafta farklı eğlence ve konuk sanatçılarıyla gece hayatındaki yerini almaya hazırlanıyor. 1868 yılında Fransız mimarlar tarafından inşaa edilen Hanif Han’ın görkemli dokusu altında konuklarını ağırlayan Gazino Beyoğlu, sinema tarihçisi Agah Özgüç’ün arşivinden çıkan orjinal dönem fotoğrafları ve mekana uygulanan gazino izleri ve konseptiyle konuklarına unutulmaz dakikalar yaşatıyor.
Nerede, ne yesek?
Gazino Beyoğlu’nda cuma ve cumartesi günleri ‘Semiha Yankı ile Nostalji, İstanbul Arabesk Project, Cover Arabesk, Ebru Enjoy ve Afrogül, Sultana - Yeşilçam’ gibi programların yanı sıra çarşamba ve perşembe günleri ise caz, Balkan, reggae, çigan gibi alternatif müzik gruplarının, kabare ve tüm programların sonrasında DJ performanslarının sahne alacağı geceler İstanbullu eğlence tutkunlarını bekliyor.
Nerede, ne yesek?
SAMPİ PİDE ARTIK ELİNİZİN ALTINDA
Türkiye genelinde 46 şubesi bulunan Sampi, artık call center ve online sipariş sistemi ile elinizin altında... 21 yıldır Türkiye’nin tek kurumsal pide markası olan Sampi yeni sipariş sistemi ile yine Türkiye’de ilke imza attı. Özellikle çalışan kesimin yoğunlukla kullandığı call center ile sipariş ve online sipariş uygulamaları bundan böyle Sampi Pide’de geçerli olacak. Tüketicinin işini kolaylaştıran bu sistemler Sampi’nin mutlu müşteri hedefinin son parçası. Türkiye genelinde 444 76 74 (SMPİ) numaralı telefondan sipariş alacak Sampi, 30 dakika içerisinde pideleri dumanı üstünde teslim ediyor. Açık ya da kapalı 2 farklı pişirme şekli ile 60 farklı içerikli pide hazırlayan Sampi, farklı damak zevklerine hitap ediyor. Vejetaryeninden, kırmızı et tercih edenine, beyaz et seveninden çocuklara kadar herkesin zevkini düşünen pide ustaları yumuşak, bol malzemeli, dumanı üstünde pideler hazırlıyor... Kklasik lezzetlerin dışında değişik kombinasyonlarla hazırlanan pidelerin içeriğini kendiniz de seçebiliyorsunuz.