Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
Birçok hastalık vücudun savunma mekanizmasının düşük olduğu dönemlerde kapıyı çalar.
Beslenme şekliyle doğrudan alakalı olan hastalıklara önlem almak için tüketim biçimine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk sebze ve meyvelerin besin değeri kaybına uğramaması için pişirme yöntemlerini maddeledi.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Sebzenin ve meyvenin pişirme süresi uzadıkça besin değeri kayıpları artar.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Kapağı mümkün olduğunca az açılarak pişirmek gerekir.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Pişme öncesinde bol suda yıkanmalı ve yıkama sırasında başka bir metalle temas ettirilmemelidir.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Sebzeler tencereye koyulmadan hemen önce parçalanması C vitamini kaybını azaltır.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Pişirme sırasında kendi suyunu bırakacağı için susuz veya az suda pişirilmelidir.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Pişirdikten sonra bekleme süresini uzatmadan tüketilmelidir.
Sebzeleri pişirirken bunlara dikkat edin
- Semizotu, ıspanak, havuç, kereviz, biber, soğan, karnabahar gibi sebzeleri çiğ olarak besin değeri kaybolmadan salatalarda tüketebilirsiniz.