Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Şef: Vittorio Sidoni
Fotoğraflar: Recai Kömür
Yılbaşı gecesi için bir masa hazırlıyoruz. Yuvarlak bir masa tercih ettim çünkü bu masa 30 cm uzunluğunda ve 6-7 kişilik. Beyaz bir masa örtümüz var, bunları Eminönü'nden aldım. Bunlar masamızı süslemek için ve bilirsiniz kırmızı bunun için iyi bir renk seçimi.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Kırmızı yılbaşının rengi ve aynı zamanda masayı da aydınlatıyor. Tabii ki de yılbaşını hissettiren çam, çam ağacı ve kozalak. İstediğiniz yere yerleştirin ve mumları da ortaya koyun. Mendiller de beyaz tabii ki.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Çatallar her zaman sola ve bıçaklar sağa. Masanın zengin görünmesi için iki çeşit çatal, bıçak kullanıyorum. Beyaz şaraplar için de bardaklar balon şeklinde. Bunları da yıldızlar ile süsleyeceğiz. Yılbaşında güzel bir şampanyayı tercih ederim ve onun süslerim.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Bu tiramisu, klasik italyan tiramisusu her yerde oldukça ünlü. Masaya aynı zamanda panna cotta koyarak da süsleyelim. Gördüğünüz gibi noel baba ile de süsleme yapıyoruz. Noel baba şehre geliyor, ona iyi davranın. Çikolata ev de yapabilirsiniz. Çikolatalı kurabiye harika. Biraz da inci kullanalım bunlarda her yerde bulabilirsiniz. Bu basit bir yılbaşı sofrası, bunları yapmayı unutmayın.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Bu tiramisu 10-20 kişiliktir.
4 yumurta sarısı
400 gram Maskarpone peyniri/ labne
250 gram sıvı yoğun krema
100 gram Kakao tuzu
300 gram şeker
500 gram kedi dili kurabiyesi
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Yapılışına geçelim. 4 yumurta sarısını 300 gram şeker ile karıştırın, karıştırdığınızda köpüklü bir kıvama gelecektir. Bir tarafta da 250 gram krem şantiyi köpürtün. Maskarpone peynirini de şeker ile karıştırın ve şimdi de espresso. 400 gram ile yarım litre arası espresso kullanın ve kedi dili kurabiyelerini espressoya batırın. Biz yuvarlak bir şekil yaptık isterseniz siz farklı bir şekil verebilirsiniz.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Bir kat kedi dili kurabiyesi yapın espressoyla ıslatın ya da espressoya ekleyin. Tepesine krema ekleyin. Tekrar bir kat kedi dili kurabiyesi yapın ve yine krema sürün. Daha sonra kakao katmanıyla kaplayın. Servis etmeden önce buzdolabında iki üç saat bekletin. İşte sonuç bu, tiramisu. Yılbaşı için mükemmel bir tatlı.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
Bir başka tatlımız, Panna Cota. Kelime olarak anlamı pişmiş krema.
Panna Cota 4 kişiliktir.
150 gram süt
500 mililitre taze krema
150 gram pudra şekeri
1 adet taze vanilya çubuğu
2 yaprak jelatin
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
İlk olarak iki yaprak jelatini yaklaşık on dakikalığına soğuk suya daldırıyor, tavaya yerleştiriyoruz. Sonra yarım litre kremayı ve 150 gram şekeri yavaşça pişiriyoruz, kaynatmıyoruz. Sonra bıçakla vanilya çubuklarını açıyoruz. Vanilyayı çıkarıyor ve karışıma ekliyoruz.
Şef Vittorio Sidoni ile pratik ve şık yılbaşı masası
10 dakika geçtikten sonra jelatin yapraklarını alıp kurutuyoruz. Kremayla karıştırıyoruz ve bu şekildeki bardaklara döküyoruz. her biri için 125 mililitre ve her biri için her yerde bulabileceğiniz orman meyvelerini ekliyoruz. Ve buzdolabında 5-6 saat bekletiyoruz. Buyrun size panna cota oldukça basit ve lezzetli.