Üçü bir arada: Restoran lounge ve diskotek
Touch İstanbul/Şehnaz Aygül
Asmalımescit yeni bir mekana kavuştu. Murat Erdoğan’ın sahibi olduğu 25.5 adlı mekanın en önemli özelliği 24 saat açık olması.
Üçü bir arada: Restoran lounge ve diskotek
Yangında tahrip olan, şimdilerde restore edilerek residence olarak kullanılacak tarihi binanın girişinde bulunan 25.5, kendi içinde üç bölüme ayrılıyor: Restoranı, lounge olarak kullanılan üst katı ve geniş barı ile gizli kapaklı şekilde alt kata kurulmuş Berlin’deki kulüpleri anımsatan diskoteki. İşletmecisi Hagop Mamas’ı daha önce Lux’tan hatırlayanlarınız olacaktır. Hagop Mamas mekanın dizaynını ve ruhunu oluştururken, bu işe ilk başladığı yer olan - 90’ların önde gelen cafelerinden - Palazzo’dan ilham aldığını söylüyor.
Üçü bir arada: Restoran lounge ve diskotek
Yangından geriye kalan tuğla duvarlar, betonun bakır lambalarla, vintage dekorla bir araya gelmesi ve tüm bu nostaljik havanın pop art kervanından Keith Haring graff itileriyle buluşması mekanın size sunacaklarının ipuçlarını oluşturuyor. Müzikler Gürhan Koçyiğit denetiminde seçiliyor, üst kat ve diskotek ayrı türleri ağırlıyor. Cuma ve Cumartesi akşamları açık olan diskotekte groove, funk ve disco ile eğlenirken, üst katta daha bildiğiniz Türkçe ve yabancı klasikler “Dönme Dolap” konsepti ile kulağınıza geliyor.
Üçü bir arada: Restoran lounge ve diskotek
Çarşamba ve Perşembe akşamları grup olarak mekana gittiğinizde arkadaşlarınıza barmenin rehberliğinde kokteyl hazırlayabileceksiniz ki önümüzdeki günlerde bu uygulamanın yemekli versiyonu da hayata geçecek. Mutfakta neler oluyor derseniz, dünya mutfağı olarak kategorize edilen yemekler, “insanların genetik yapısı ve beslenme şekli” eğitiminden geçen Füsun Özkan danışmanlığında yapılıyor. Denediklerimiz arasında 25 buçuk pizza, taze kuşkonmaz ile sunulan somon ızgara yer alıyor. Fakat aklımızda kalan ve bir dahaki gidişte tadına bakılacak yemek olarak Jack Daniels sos ile antrikot ızgarayı not ediyoruz. Özel tavsiyemiz ise yemek sonrası Hakan Doğan’ın hazırladığı kokteyller. Ayrıca bal kabaklı profiterolü denemeden hesabı istemeyin.