Butik bir kebap restoranı: Okka
Şamdan plus/Sinan Özedincik
Akaretler’deki W Istanbul’un executive chef’i Tolga Atalay, otelin içine Okka adlı bir kebap restoranı açtı. Benzerlerinden çok farklı olan restoranda, Atalay’ın imzasını taşıyan ve hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz meze ve kebaplar servis ediliyor.
Adını Osmanlı’nın ölçü birimi olan ‘okka’dan alan Okka Kebap, W İstanbul’un executive chef’i Tolga Atalay tarafından hayata geçirilerek meze ve kebap tutkunları ile buluşmaya başladı. W İstanbul’a yepyeni bir soluk getiren Okka, turkuvaz seramik kolonları, baklava dilim antik aynaları, Osmanlı motifleri ve dünyanın ilk hologram dansözü ile klasik kebapçılardan çok farklı olduğu için İstanbulluların beğenisini kazandı.
Butik bir kebap restoranı: Okka
Okka’nın kebap restoranı olarak işlettiği salonda daha önce New York’un ünlü şeflerinden Jean George Vongerichten’in Spice Market isimli lokantasının bir şubesi vardı. New York’a gidince Spice Market’in kapısında sıra bekleyen İstanbullular, İstanbul şubesine ilgi göstermedi. Okka’nın ise ilgi göreceği şimdiden belli. Çünkü salonu, servisi ile ve daha da önemlisi mutfağı ile farklı bir restoran. Mutfağın farkının ölçüsü, kebabı yedikten sonra midenin yanmaması, kebabın mideye oturup kalmamasıdır. Okka işte bu konuda çok başarılı.
Butik bir kebap restoranı: Okka
Sıcak ve samimi ortamı, her damak tadına hitap eden birbirinden lezzetli, hiçbir yerde bulunamayacak farklı meze ve kebap seçenekleri ve sadece yerli şarap markalarından oluşan mahzeni ile Okka çok kısa zamanda öğle ve akşam yemeklerinin en keyifli adresi olmasının yanı sıra İstanbul’a gelen turistlerin de favorisi olmuş durumda.
Butik bir kebap restoranı: Okka
Executive chef Tolga Atalay’ın bizzat kendisinin hazırladığı mönü, klasik tatları usta bir ahenkle bir arada sunarak sağlıklı, bir o kadar da cezbedici zevkleri içinde barındırıyor. Yurtdışında eğitim gören ünlü şef Tolga Atalay’ın ince ustalığını yansıtan ve sadece Okka’nın mönüsünde bulunan özel Okka yoğurtlusu, dana kaburga gibi lezzetlerin yanı sıra meze tepsisi, adetle servis edilen kuzu küsneme, pirzola, kaburga gibi sunum farklılıkları, özel karışık ve zengin kebap sinileri de mekanı renklendiriyor. Atalay ayrıca mönüsünde füzyon tatlar da yaratmış.
Butik bir kebap restoranı: Okka
Şarap listesinde sadece yerli şaraplar var ve fiyatları benzer lokantalara göre daha ölçülü. Bardakla şarap ısmarlamak mümkün. Birden fazla şişe sarap içildiğinde fiyatlar kademeli olarak azalıyor. Rakı şişelerinin üzerine ölçü sticker’ı yapıştırılmış. Rakı masaya şişe ile getiriliyor. Masada ne kadar içilmiş ise, şişenin üzerindeki çizgilerden tespit ediliyor. Ona göre para ödeniyor.
Butik bir kebap restoranı: Okka
Eşik Tasarım imzalı rahat ve şık dekorasyonu, farklı tarzı ve her zevke hitap eden lezzetleri ile şehre yepyeni bir soluk getiren Okka çok iyi İngilizce konuşan servis ekibi ile de yabancı misafirleriyle gelen işadamlarına değişik bir mekan sunuyor.