Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan ÖZENDİK
Adana ve Antakya sofralarının yöresel lezzetlerini modernize edip, Boğaz manzarası eşliğinde sunan bir kebapçı açıldı; Tere Kebap... Kebap kültürüne yeni bir anlayış getirme iddiasında olan mekanın kendine has kebapları da var.
İstanbul’un tarihi semti Çengelköy’ün en güzel yerinde, denize sıfır bir konuma sahip olan Tere Kebap, Adana ve Antakya mutfağının lezzetlerini modern bir sunumla lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Kendine has kebapları olan mekan Boğaz manzarasında kebap keyfi sunuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Tere’nin kapısından içeri adım attığınız andan itibaren samimi ve şık dekorasyonun yanı sıra sizi 200 yıllık tarihi bir doku selamlıyor. Rıhtımdaysa tüm yorgunluğunuzu unutturan iyot kokusu ve dalga sesleri eşliğinde, Boğaz köprüsünün ışıklarıyla büyüleniyorsunuz.
Osmanlılar tarafından 1800’lü yıllarda fil ambarı olarak inşa edilmiş olan bu tarihi bina, 1900’lü yılların başında yeniden düzenlenerek ispirto fabrikasına dönüştürülmüş.
Tere Kebab, sunduğu lezzetlerin yanı sıra, Boğaz manzarası, şık dekorasyonu ve tarihi dokusuyla İstanbul’un popüler mekanlarından biri olmaya aday. Çengelköy’de hizmet vermeye başlayan Tere, taş duvarlar ile çevrili, Boğaz’a sıfır rıhtımı, sade ve modern dekorasyonuyla dostlarınız ile geçireceğiniz keyifli sohbetler, romantik akşam yemekleri hatta yemek öncesi toplantılarınızı yapabileceğiniz özel ‘Cumba’ salonuyla iş yemekleri içinde ideal bir mekan. Peki, mekanın adı neden Tere? Mekanın sahipleri neden bu ismi verdiklerini şöyle özetliyor: Etin yanına çok yakışan bu baharlı bitkinin yararları saymakla bitmiyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran tere aynı zamanda da çeşitli vitaminleri, özellikle de C vitaminini bolca barındıran bir bitki. Bu nedenle hastalıklara karşı vücudun direncini de artırıyor. Kanı temizleyici olma özelliğinin yanı sıra mide ile sıkıntılarınız varsa çözüm terede...
” Tere’de masanıza öncelikle en sevilen mezelerden oluşan başlangıçlar servis ediliyor. Masa, tereyağı-tulum peyniri, tahin salatası, gavurdağı salatası, cacık, pişmiş soğan, muhammara, tere salatası turp ve yeşillikler, fındık lahmacun ve peynirli pide ile donatılıyor. Bu başlangıçlar için kişi başı 25 TL ödüyorsunuz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Arzuya göre içli köfte, çiğ köfte, pastırmalı humus ve abagannuş da tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz kebap çeşidi ve içki ile beraber ödeyeceğiniz tutar ise yaklaşık 65- 70 TL arası.
Ocakbaşında, Adanalı aşçıların hazırladığı beytiden kaburgaya, Adana kebaptan Tere Kebabı’na birbirinden farklı lezzetleri, Tere’nin büyülü atmosferinde tadabilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Tere’nin en popüler yemeklerinden biri ise Metrelik Kebab! İstanbul’da Boğaz’da ilk kez Tere’de sunumu yapılan Metrelik Kebab, masanızda, sizin önünüzde özel bir seremoniyle kesilerek servis ediliyor.
Bu nefis kebabın ritüeli ve tadı damağınızda kalacak lezzette...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Kuruçeşme’de Suada iskelesinden özel teknesi ile transfer olanağı da sunan Tere Kebap’ı denemenizi öneririm.
Haftasonu nerede, ne yesek?
HAYAL'DE EĞLENCELİ GECELER BAŞLADI
Anadolu yakasının eğlence anlayışını değiştirmeyi amaçlayan Şaşkınbakkal Hayal’de, bahara özel mönü ve performans geceleri başladı. Hayal, birbirinden farklı lezzetler eşliğinde ve canlı performans konser veya partilerinin fonunda, unutulmayacak geceler vaat ediyor.
2011 Şubat’ta açılan Şaşkınbakkal Hayal, müzik ve eğlencenin Avrupa yakasının tekelinde olmadığını ispatlamaya çalışıyor. Baharın başlamasıyla mönüsünü de yenileyen mekan, lezzet tutkunlarını da unutmamış. İki kattan oluşan Şaşkınbakkal Hayal Kahvesi, bistro ambiyansıyla ferah bir atmosfere sahip. Mekanın giriş katı, 170 kişilik kapasiteli restoran ve alt katı ise 250 kişilik bir performans alanından oluşuyor.
Hafta içi ya da hafta sonu güne, doping olsun diye, Şaşkınbakkal Hayal’in tam tadında kahvaltı mönüsüyle başlayabilir, günün herhangi bir saatini de mekanın kafa dinleten ortamında, fresh içecek ve kokteylleriyle keyfe dönüştürebilirsiniz. Akşam ise Hayal’in Türk ve dünya mutfağından zengin mönüsüyle midenize bayram ettirip, “müzik ruhun gıdasıdır” diyerek, geceyi performans katındaki keyifli konserle devam ettirebilirsiniz.
Haftasonu nerede, ne yesek?
‘ENGİNARLI TATLAR’ CEYLAN INTERCONTINENTAL’DE
Ceylan InterContinental İstanbul’da hizmet veren The Brasserie Restaurant, 30 Nisan’a kadar sunacağı ‘Enginarlı Tatlar’ mönüsüyle, sizleri enginarın sağlık ve lezzet dolu dünyasını keşfe davet ediyor.
Geleneksel konukseverlik anlayışını muhteşem ambiyansıyla birleştiren The Brasserie Restaurant’da, nisan ayı boyunca Enginar Çorbası, Enginar Kalbi Salatası, Zeytinyağlı Enginar gibi muhteşem lezzetlerin yanı sıra enginar püresi eşliğinde sunulan Deniz Tarağı, kremalı enginar graten üzerinde sunulan Dana Bonfile veya enginar kalbi ile hazırlanan Dil Balığı Şiş gibi farklı tatları da deneyebilirsiniz. Bu enginar şölenini, taze mevsim meyvesi çilekle hazırlanan Çilekli Tart, Çilekli Mus ve Çikolata Pain de Genes’den oluşan nefis tatlı mönüsüyle taçlandırabilirsiniz. Siz de bu birbirinden özel lezzetleri tatmak için, Ceylan InterContinental İstanbul içerisinde yer alan The Brasserie Restaurant’a mutlaka uğrayın derim.