Haftasonu nerede, ne yesek?
Şamdan PLUS / Sinan ÖZEDİNCİK
Asmalımesci'in ilk İtalyanı olma özelliği taşıyor...
Haftasonu nerede, ne yesek?
ASMALIMESCİT’İN İLK İTALYAN RESTORANI
Çiller Ailesi’nin sahibi olduğu ‘Marsan Holding’ iştiraki olarak kurulan ve Berk Çiller’in yakından ilgilendiği ‘Mar Group’ otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe giderek büyüyor. Hardal, Oktoberfest, Tor-Ro, Rigatoni, Hapur Hupur Up Lounge adlı kafe ve restoranların yanı sıra Pera Tulip Hotel, Tulip City Hotel ve Pera Rose Hotel adlı otelleriyle faaliyet gösteren grup, restoranlarına bir yenisini daha ekledi. Hardal Restaurant ile 30 bin müşteriye ulaşan Mar Group, kısa süre içerisinde farklı tarzdaki mekanları bir araya getirdi.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Dünya mutfaklarını Asmalımescit’te kendi tarzı ile sunan grup öncelikli olarak İstanbul’da, uluslararası anlamda bir marka olma yolunda ilerliyor. Farklı lezzet durakları ile adını duyuran Mar Group, yeni restoranı Rigatoni ile İtalya’nın zengin mutfağını Asmalımescit’e taşıyor. Mart ayında Asmalımescit’te kapılarını açan Rigatoni, İtalyan mutfağı sevenleri ağırlıyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
Asmalımescit’in tek İtalyan restoranı olan Rigatoni, samimi atmosferi ile aile yemeklerinin vazgeçilmez adresi olmaya aday. Pizza ve şarap ikilisini tercih edenlerin Asmalımescit’teki ilk ve tek durağı olan Rigatoni, İtalyan mutfağının seçkin ve özgün lezzetlerini, sade bir dekorasyonla tamamlıyor.
Zengin mönüsü ile misafirlerine benzersiz bir deneyim sunan Rigatoni’de özellikle tatmanız gereken lezzetlerden biri ossa bucca...
Haftasonu nerede, ne yesek?
Kırmızı etten vazgeçemeyenlerin ilk tercihi olan ossa bucca, İtalyan mutfağının en lezzetli yemeklerinden birini oluşturuyor. Rigatoni, özel dört kişilik makarnası linguine di mare ve birbirinden leziz salatalarıyla da İtalyan mutfağı sevenlerin gözde mekanı olacağa benziyor. Rigatoni’de, İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından olan panna cotta da görüntüsü ve lezzeti ile iştah kabartıyor. Benzerini ancak İtalya’da yiyebileceğiniz panna cotta, eşsiz lezzeti ile yemeğinizi taçlandırıyor. Mönü danışmanlığını Ricardo Colliani’nin yaptığı İtalyan esintilerini, Asmalımescit’e getiren İtalyan mutfağının, binlerce yıllık lezzetlerini meraklılarının sofralarına taşıyan Rigatoni, saat 12.00 ile 02.00 arası açık kalıyor ve öğlen ve akşam yemekleri için farklı bir alternatif oluşturuyor.
Haftasonu nerede, ne yesek?
HAYALİNİ KURDUĞU PASTANEYİ AÇTI
Şimdiye kadar arkadaşlarına yaptığı organizasyon, catering, mekan süsleme ve pişirdiği leziz yiyeceklerle dikkat çeken Zeynep Demirören, uzun zamandır hayalini kurduğu pastanesini ‘Dreamday’ adıyla açtı. Zeynep Demirören, günlük pastalar ve birçok ‘5 çayı’ tadının yanı sıra çocuk doğum günlerindeki zevkli, keyifli süsleme eksikliğini de görüp, bu özel günlerde Dreamday ile hayal edilenin üstünde servis vermeyi amaçladığını söylüyor. Sevgiyle döşediği Kavacık’taki butik pastanesinde, kendi eliyle pişirdiği özel lezzetlerin sunulduğu açılış gününde Zeynep Demirören’i dostları da yalnız bırakmadı.
Haftasonu nerede, ne yesek?
NİŞANTAŞI’NDA KEYİFLİ BİR MOLA
The Sofa Hotel Nişantaşı, öğle yemeklerini keyifli anlara dönüştürmek isteyenler için çok özel seçenekler sunuyor. Dünya mutfaklarından unutulmaz lezzetler sunan Cafe Sofa’da, başaşçı Ayhan Kale, nisan ayında çok özel bir mönü hazırladı. Cafe Sofa’da özel mönüyü tadıp yoğun bir iş gününü keyifli bir öğle yemeği ile renklendirebilir, günün koşuşturmasından uzaklaşıp kısa bir mola verebilirsiniz. 12.00-15.00 saatleri arasında sunulacak olan; başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan ve bir adet meşrubat ile servis edilecek ‘İş Yemeği Mönüsü’nün kişi başı fiyatı KDV dahil 49 TL.