Yeni açılan mekanlar
Şamdan/Sinan Özedincik
Concept Masters tarafından kurulan ve ünlü mimar Mahmut Anlar’ın tasarladığı, mönüsünü Napoli doğumlu ödüllü şef Enzo Carbone’nin oluşturduğu, sıcak ve davetkar bir ortamı olan İtalyan restoranı PiPa, Nisantaşı’ nda açıldı.
Nişantaşı’nda bir İtalyan restoranı daha açıldı. ‘Gerçek Napolitan restoranı’ sloganıyla misafirlerini ağırlamaya başlayan PiPa adlı restoranın kurucu ortaklarından biri Napoli doğumlu, ödüllü sef Enzo Carbone. Aynı zamanda restoranın mutfak direktörü olan Carbone önderliğinde hazırlanan PiPa’nın mönüsünde, Türkiye’nin ilk gerçek Napolitan odun-fırın pizzaları dikkat çekiyor. Mönü hazırlanırken en büyülü tatlara ulaşmak için İtalya’dan getirilen zeytinyağı ve Buffalo mozzarella, pasta yapımında kullanılan Martelli makarna dısında el yapımı makarnalar ve ekmekler, organik sebzeler kullanılıyor.
Yeni açılan mekanlar
Büyük ve zengin porsiyonlarla servis edilen mönü seçenekleri arasındaki başlangıçlarda ızgara yeşil kuşkonmaz, Scamorza peyniri ve siyah Norcia trüf mantarı dikkat çekiyor. Domates soslu pizzalar, el yapımı makarnalar, domates sossuz pizzalar ve yine farklı lezzeti ile bir ilk olan ‘ızgara pizzalar’ PiPa’nın farkını gösteriyor. Tatlılar arasında bulunan ‘Nutellalı pizza’ ise simdiden müdavimlerin favorisi... Yeni jenerasyon pizza-pasta İtalyan restoranı olan PiPa’da isteyenler için günlük et ve balık spesiyaliteleri de bulunuyor. Gündüz saat 12.00’dan gece 01.00’a kadar kapıları açık olan PiPa, 23.00’a kadar verdiği mutfak hizmeti, yemek servis kültürü, farklı ama samimi sunumları, üç katlı otopark avantajı, sıcak ve davetkar atmosferiyle Nisantası’nın kalbinde keşfetmenizi bekliyor.
Yeni açılan mekanlar
Concept Masters, PiPa’yı kurgularken ‘gizemli ve keşfetme duygusunu’ öne çıkartan bir konseptle yola çıkmış. Dolayısıyla mekanın esas kapalı alanını giriş, personel birimleri, tuvaletler gibi yan fonksiyonlarla ayrılmış. Mekanda ilerledikçe PiPa konseptinin ana dekoru olan ve yarı şeffaflıkla sergilenen gizemli mutfağın önüne yerleştirilen Napoli’den getirtilen pizza fırın ve de merkezdeki bar ile mekan kurgusu tamamlanmış. Ana salon hafif bir malzeme olan çelik konstrüksiyon ve camdan adeta bir kış bahçesi niteliğinde oluşturulmuş. Otomatik olarak açılabilen şeffaf çatısı ve yan cam panelleri ile de bahar aylarından itibaren mekan, yaza "Merhaba" diyebilecek bir nitelikte tasarlanmış.
Yeni açılan mekanlar
Neşeli, dinamik genç bir ambiyans yaratmak için; mekanda girişten itibaren algılanan açık ama yarı şeffaf mutfak, siyah tuğlalar ve PiPa mönü konseptine uyan sarı renk kullanılmış. Duvarlar, fotoğraf sanatçısı Sıtkı Kösemen’in objektifinden çıkan görsellerle süslenmiş. Ambiyansı güçlendirmek için ise trafik aynalar kullanılmış.
Yeni açılan mekanlar
Yeni açılan mekanlar
Mekanın başrol oyuncusu olan ve pizzanın gerçek ruhunu taşıyan bir restoran için özel bir yatırım olan PiPa’ nın el yapımı pizza fırını, bu sanatın ailesinden öğrenmiş olan dördüncü kuşak sanatçı Napolitan fırın yapımcısı Michele Strazzullo tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş. Mekanın merkezinde güçlü bir enerji noktası yaratan, pek örneği görülmemiş şekilde pizza fırının önünde...