Yeni Yıl Tatlı Menüsü

Evlerimizde en sevdiklerimizle geçireceğimiz yılbaşı akşamının en tatlı anlarını sizler için hazırladık. Güzel yılbaşı yemeği ardından herkesin beklediği tatlı menüsünü unutulmaz kılacak tarifler...

Yeni Yıl Tatlı Menüsü

Kestane Şekerli Yılbaşı Pudingi

MALZEMELER

  • 1 su bardağı kestane şekeri
  • 2/3 su bardağı iri çekilmiş badem
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 10 adet kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 adet portakal rendelenmiş kabuğu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 175 gram margarin
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 3 adet yumurta
  • 175 gram kekun
  • Yarım su bardağı kek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Kestane şekerini, iri çekilmiş badem ve ceviz, kuru üzüm ve doğranmış kuru kayısı, portakal kabukları ve limon kabuklarıyla beraber harmanlayın. Puding kalıbını iyice yağlayın.Kestaneli karışımın yarısını kalıbın dibine yayın. Diğer tarafta margarin ve esmer şekeri çırpın. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. 1-2 dakika daha çırpıp, kekunu ve kek kırıntılarını ekleyin. İyice karıştırın. Tarçını ve kalan kestaneli karışımı ilave edip kalıba boşaltın. Üzerini yağlı kağıtla örtün. Ağzını iple bağlayın. İçi su dolu bir kabın içinde fırına verin. 1.5-2 saat kadar, 180 derece fırında pişirin. Su çok azalırsa, kaba su ilave edin. Kürdan veya kuru bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
BİZE ULAŞIN