Güzellik sırları açığa çıkıyor
GÜZELLİK

Güzellik sırları açığa çıkıyor

Bu ay Harper's Bazaar dergisinin okuyucularına hediye ettiği Dünyanın En Gizli Güzellik Sırları adlı kitap, pek bilinmeyen güzellik yöntemlerini anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Temmuz 2010

Dünyanın en güzel kadınları sizin bilmediğiniz neyi biliyor?

13 yaşında modelliğe başlayan, bir süre gazetecilik yaptıktan sonra güzellik konusunda uzmanlaşan Diane Irons, bu endüstrideki pahalı ürünleri ve gelip geçici olan modayı kuşatmış aldatmacayı açıklığa kavuşturuyor. Kitap güzellik dışında, diyet ve moda ipuçları da sunuyor. Harper's Bazaar'ın okurlarına bu ay hediye ettiği kitap modellerin sırları, acil güzellik önerileri ve 200 kalorinin altındaki tarifler gibi bölümlerden oluşuyor. İşte kitabın hayat kurtaran önerilerinden bazıları...

Selülite son verin
"Selülitlerimize dik dik bakmak dışında başka ne yapabiliriz? İşte, bazı basit adımlar: Bol miktarda taze meyve ve sebze tüketin (tercihen çiğ olarak). İşlenmiş gıdalardan uzak durun. Gazlı içeceklerden uzak durun (düşük kalorili olsalar bile). Vücudun en önemli ve temel toksin arındırıcısı ve filtresi olan karaciğeri olumsuz etkileyen alkolden kaçının. Haftada en az üç kez, 30-45 dakika süreyle yürümeye veya yavaş tempoda koşmaya çalışın."

Toz şekerle ölü hücrelerden kurtulmak mümkün
"Ölü hücrelerden kurtulmak için bir paket şeker alın (işlenmemiş şeker en iyi sonucu verir), yayılabilmesini sağlamak için birkaç damla zeytinyağı ekleyin ve yüzünüzdeki kırışıklara nüfuz edecek şekilde nazikçe ovalayarak uygulayın. Yorgun cildi canlandırmak ve güçlendirmek için ezilmiş salatalıklardan pürüzsüz ve düzgün bir hamur elde edin ve nazikçe yüze ve boyna hafif dokunuşlarla uygulayın. Saçlarınızı toplayın ve kulaklarınızın arkasına ve ensenize az miktarda uygulayın. Bu yüz bakımı, yağlı ciltler ve tıkanmış gözenekler için kesinlikle muhteşemdir."

Tırnaklarınızı rahatlatın
"Güneşten zarar gören tırnaklar, kırılganlaşabilir. Korunmak için her zaman güneş kremi kullanın. Haftada bir kez, yağ veya krem sürdükten sonra eldiven takın ve gece boyunca çıkarmayın. Parmakların, iki manikür arasında en az bir gün dinlenmelerine de mutlaka dikkat edin."

Yıpranmış saç onarımı
"Saçınızı kalınlaştırmak istiyorsanız, şampuanınıza bir çorba kaşığı jelatin tozu ekleyin, güçlendirmek istiyorsanız, her zaman kullandığınız şampuanın içine bir adet yumurta karıştırın. Yıpranmış bir saçı onarmak için olgun bir muzu ezip püre haline getirin ve içine birkaç damla badem yağı karıştırın. Tüm başa masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekletin. İyice durulayın. Sarı ve açık kumral saçlara renk vermek için bir bardak çok demli papatya çayı hazırlayın. Ilıyana kadar bekleyin. Püskürterek veya tarayarak kuru saça uygulayın. 20 dakika saçta bekletin. Şampuanlayın ve durulayın. Siyah veya koyu kumral saçlara ışıltılı bir parlaklık vermek için espresso veya diğer sert kahvelerden birini hazırlayın. Kuru saça uygulayın ve 30 dakika bekletin." Yıldızların saç stilisti Dusty Fleming'in kepek şampuanının formülü de çok ilginç: "30 adet aspirin tabletini iyice ezin. Bunu, herhangi bir şişe şampuana ekleyin."

Hızlı yüz gerdirmek için yumurta akı
"Eğer özel bir davete hazırlanıyor ve yüzünüzü bir parça sıkılaştırmak (germek) istiyorsanız, şu hızlı çözümü deneyin: Bir yumurtanın beyazını, köpük köpük olana kadar çırpın. Göz çevresine, çene ve ağız bölgelerine özellikle dikkat ederek, tüm yüze uygulayın. Kurumaya bırakın (10 dakikadan daha uzun sürmeyecektir) ve çok hafif bir şekilde durulayın. Dizlerdeki, dirseklerdeki ve topuklardaki cilt, kolayca renk değişimine uğrayabilir ve ölü bir görünüme bürünebilir. İşte, gerçekten harikalar yaratan, ağartıcı bir maske: üç limonun suyuna bir bardak süt tozu ekleyin. Kalın bir macun yaratmaya yetecek kadar su kullanın. Karışımı sürüp 20 dakika bekletin. Bir banyo lifi veya süngerle sertçe ovalayarak temizleyin."

Suyu mutlaka buzlu için
"Sahip olmak için can atılacak bir vücudu olan herhangi bir kadına sorun ve büyük ihtimalle size, çok su içtiğini söyleyecektir. Bu çok doğrudur, fakat hikâyenin sadece bir kısmıdır. Gerçekten fark yaratan şey, suyunuza ekleyeceğiniz buzlardır. Buzlu su içmek, metabolizmanızı vücut ısısının düşmesini engellemek için hızlandırmaya zorlar. Örneğin; 340 ml'lik bir bardakla günde sekiz bardak buzlu su içiyorsanız, vücudunuz fazladan bir 200 kalori daha fazla yakacaktır."

Dudaklarınızı fırçalayın
"İşte,herkesin yapabileceği eski bir model hilesi. Dişlerinizi her fırçaladığınızda dudaklarınızı da fırçalayın! Bu, yalnızca dudakların üzerindeki çatlamış parçaları almakla kalmaz, aynı zamanda rağbette olan görüntü için dudakları geçici olarak dolgunlaştırır da!"