Estée Lauder'dan değerli bileşenler bilgisi
GÜZELLİK

Estée Lauder'dan değerli bileşenler bilgisi

Daha genç, daha sağlıklı, daha parlak görünümlü cilt için rahatına düşkün lüksün ve mutlak konforun mabedi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ekim 2011

Doğanın Besleyicileri: Omega3 Phyto Complex
The Omega3 Phyto Complex, Kamiri, Yabanmersini ve Camelina Sativa tohumlarından elde edilen oldukça arıtılmış özütler içerir. Tüm dünyada toplanan her biri, gerekli Omega3 yağlarının oldukça zengin bitkisel kaynaklardır. Omega3'ler hücrelerin yaşamı için hayati öneme sahiptir ve cildin koruyucu nem bariyerini oluşturmak ve güçlendirmek için gereklidir. Sadece vücudumuzun doğal olarak üretemediği yağları oluşturarak gerekli bariyeri sağlamazlar, aynı zamanda diğer bütün yağlardan farklı olarak kuru ve hassas ciltler için onları özellikle önemli kılan kanıtlanmış rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Re-Nutriv Replenishing Comfort Crème'de, güçlü Omega3 lipitlerinin bu emsasiz besleyici karışımı, cilt hücrelerinin nemli, sağlıklı ve elastik kalmasını sağlar.

Kamiri Tohumu Yağı (Aleurites Moluccana):
Hint-Malezya'ya özgü olan Kamiri ağacı, ilk defa Polinezyalı göçmenler tarafından Pasifik adalarına tanıtılmıştır. Diğerlerinden farklı olarak ihtişamlı yapısı ve zorlu hava koşullarına dayanıklılığı olan bu güzel ağaç asırlar boyunca yerli Polinezyalılar'a birçok kullanım alanı sunmuştur. Değerli tohumlarından elde edilen yağ, yüzyıllardır yerli Hawaililer tarafından yakıcı güneş, kurutucu rüzgar, ve sert okyanus suyu gibi dış etkenlere maruz kalan cildi beslemek ve yumuşatmak için kullanıldı. Omega-3'ün nadir bitkisel kaynaklarından biri olan Kamiri tohumu, elinden geldiğince sürekli olmak için toplanır ve potansiyelini ve saflığını korumasına yardım etmek için özel olarak işlenir. Estée Lauder'ın Kamiri Tohumu özütünün kaynağı Hawai'dir.

Camelina Sativa Tohumu Yağı:
Avrupa'ya özgü Camelina Sativa bitkisi, zengin kökeni ile insanlar tarafından bilinen en eski bitkilerden biridir. Tarihi Bronz Çağ'a kadar uzanır.(3. Milenyum B.C.) Çetin hava şartlarına adapte olabilen bu antic bitki, zamana yenik düşmeyip ayakta kalmıştır. Bu bitkinin altın sarısı rengiyle ünlü olan yağı yüzyıllardır kusurları kapatmak için kullanılıyor. Antioksidanlar yönünden zengin olan ve az miktarda, iyi dengelenmiş Omega-3 bileşeni içerdiği kanıtlanan bu değerli yağ soğuktan uzak preslenmiştir – Yağın saflığını koruyarak dışarıdan gelen hiçbir sıcaklık olmadan yapılan doğal süreç. Estée Lauder'ın Camelina Sativa Tohumu özütünün kaynağı Amerika'dır.

Yabanmersini Tohumu Yağı (Vaccinium Myrtillus):
Finlandiya'nın değerli "yabani zarafeti" olan Yabanmersini, yüzyıllar öncesinden beri Avrupa'da medical amaçlı kullanılan koyu mor bir meyvedir. Güçlü antioksidan içeriği ve besin değeri yüksek yaprakları onu yüzyıllardır aranan bitki yapmaktadır. Tohumundaki yağda Omega-3 bulunan nadir kaynaklardan biri olan Yabanmersini içeriğindeki besleyici bileşenler ile zirvededir. Temmuz sonundan Eylül başına kadar yılda sadece bir kez toplanan bu bitki &100 el ile toplanır ve potansiyelini koruması için özenle işlenir. Estée Lauder'sın Yabanmersini Tohumu özütünün kaynağı Finlandiya'dır.

The Life Re-Newing Molecules™
The Life Re-Newing Molecules™, bazı bilimsel olarak geliştirilmiş teknolojiler ile deniz bitkilerinden elde edilen özel, nadir ve değerli özütleri biraraya getirir. Hepsi özenle dünyanın her yerinden toplanır ve sonra cildin enerji dolu ve parlak görünümünü onarmak, canlandırmak ve yenilemeye yardım eden cilt yenileyici bir gelişme yaratmak için birleştirilir. Bu bileşenlerin ve teknolojilerin olağandışı karışımı şunları içerir:

Phormidium Persicinum:
Aynı zamanda "yaşam kayası" Alg olarak da bilinen Phormidium Persicinum, 3 milyar yıldır elde ediliyor ve şimdi Estée Lauder Araştırmaları, bu algi işlemek ve onun onarım, koruma gibi özelliklerinden faydalanmak için son moda, doğaya dost bir yol keşfetti. Zamana karşı koyan, doğanın gerçek mucizesi olan bu antik algin değerli fosilleri Shark Bay Avustralya, Güney Afrika'nın Umbilo Nehri ve Kızıl Deniz'de bulunabilir. Algoloji'de bilindik bir uzman olan Giovanni Provasoli tarafından 1950'ler boyunca keşfedildi ki; bu bitki aşırı sıcak ve soğuğa ve aynı zamanda üzerini saran koruyucu kılıf sayesinde tuz ve metal konsantrasyonlarına dayanıklıdır. OGG1 ile bileşiik Phormidium Persicinum, mitokondriyal onarım sürecini desteklemeye yardım edebilir .

Ergothioneine:
EGT olarak da bilinen Ergothioneine, hem amino asit hem de mükemmel bir antioksidandır ve hayatın yapı taşlarından biridir. Cildin doğal canlılık ve koruma kaynaklarını oluşturmaya yardım ederek cildin hücresel enerjisini şarj eder. Vitro testleri gösteriyor ki; mitokonriyal etkinliklere etki edebiliyor ve onları geliştirebiliyor. EGT, hücrelere zarar verebilecek serbest radikalleri nötralize etmeye yardım ederek cilt hücrelerine "temiz" enerji sağlamaya yardım eder. EGT eklemesi hayati öneme sahiptir çünkü biz kendimiz onu sentezleyemiyoruz. Diğer antioksidanların tersine EGT, gelecek kullanımlar için antioksidan koruma kaynaklarını oluşturmak için saklanabilir.

Laminaria Digitata Özütü:
Silketare olarak da bilinen Laminaria Digitata Özütü, yılda sadece birkaç ay toplanabilen deniz bitkilerinden elde edilir. Atlantik'in Kuzey kıyılarında bulunan bu bitki, "denizen köşesi" olarak bilinen, deniz suyunun korunduğu ve alglerde zengin bir biyolojik çeşitlilik olan Brittany'de Armor kıyılarından toplanır. 2-3 metre uzunluklarında olan bu alg, 1.5 – 7 metrelerdeki devamlılığını devam ettirmesi için Mayıs ve Ekim ayları arasında toplanır. Patentli, devamlı süreçler boyunca soğukta kurutulur ve 5 kat daha konsantre bir material elde etmek için özütü alınır. Laminaria Digitata Özütü cilt hücrelerinin hayatını arttırmak için "uzun ömürlülük geni" olarak bilinen SIRT-3'ü desteklemek için test edilmiştir.