Benzersiz bir kuaför: HairMafia
GÜZELLİK

Benzersiz bir kuaför: HairMafia

Hairmafia, karakterli salon tasarımı ve keyif veren ortamıyla kuaföre ayırdığınız vaktinizi keyfe dönüştürüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ocak 2012

Mesleğe küçük yaşta başlayan Ahmet Ağırbaş Uzun süre yurtdışında çalıştıktan sonra Türkiye'de bir salon açmaya karar veren, mesleğine aşık bir saç tasarım uzmanı. Nişantaşı'nda bulunan kuaför salonu alıştığımız salonlara hiç mi hiç benzemiyor. Özgüveni yüksek ve vizyon sahibi kadınlar yaratma misyonuyla yola çıkan Hairmafia, karakterli salon tasarımı ve keyif veren ortamıyla kuaföre ayırdığınız vaktinizi keyfe dönüştürüyor.

Hazırlayan: Miray Uçar

Hair Mafia'nın Ortaya çıkış hikâyesi nedir?

"Bir fikir bazen dünyalara bedeldir çünkü fikirler dünyayı değiştirir" fikriyle yola çıktık. Amacımız var olan saç tasarım anlayışını değiştirmekti ki bu yolda da ilerlemeye devam ediyoruz. Hair Mafia, yeni deneyimlere açık olanlar için ve deneysel olabilmeyi keşfetmek üzere tasarlandı. Hem ekibin, hem de gelenlerin yaşadıkları bu deneysellik beraberinde özgünlüğü, özgünlük ise özgürlüğü kazandırıyor.

Hair Mafia ne zaman açıldı ve neden 'bir sosyal kulüp' olarak nitelendiriliyor?

Hair Mafia 2008' yılında açıldı. Türkiye'de olmayan bir konsepti hayata geçirdik. Burası sadece saçlarınızı ve bakımınızı yaptırdığınız bir yer olmaktan öte iç güzelliğinizi, kendinizi de keşfetmenize aracı olan bir adres. İşte bu anlamda bir sosyal kulüp özelliği ortaya çıkıyor. Açıldığımız günden bu yana bir saç tasarım stüdyosunun ötesinde dönemsel sergi çalışmalarımız, birbirinden özel dergiler ve felsefeden tarihe dek uzanan önemli yazarların kitapları ile bir kütüphane oluşturduk; sıranızı beklerken vaktinizi daha değerli ve anlamlı geçirmeniz için.

Sadece kadınlar için mi çalışıyorsunuz?

Hair Mafia'yı sosyal kulüp havasında nitelendirmemizin sebeplerinden biri de, burası sadece kadınlara hizmet veren bir yer değil, kadın erkek müşterilerimiz var ve genellikle müşterilerimiz hem sağladığımız ambiyans dolayısı ile hem de genel duruşları ile burada senelerdir birbirilerini tanıyorlarmış gibi kendilerini rahat hissediyorlar. Özetle sosyalliğin çok yönlülüğünü her türlü detayımızla burada yaşatıyoruz.

Hair Mafia'y tercih edenlerin profili nasıl şekilleniyor?

Duruşu olan, öz güven sahibi, hayata analitik bakabilen, çok yönlü görebilen, aynı zamanda anını değerli kılabilen, anını yaşayabilen kadınlar ve erkekler…

Peki, Hair Mafia'nın kaç şubesi var?

Hair Mafia sadece Nişantaşı'ndaki yeriyle tek şubeye sahip… Türkiye'de yaygınlaşmayı düşünmüyoruz, aksine uluslar arası arenada büyümeyi planlıyoruz.

Salonunuzda hangi hizmetler sunuluyor?

Tarzınıza ve ruhunuza hitap eden her şey… Burası sadece bir saç tasarım stüdyosu değil; 2012 yeniliklerimizle artık tam anlamıyla bir sosyal kulüp olduk. DJ performanslar, dönemsel sergiler, enstalasyonlarla zamanınızı en güzel şekilde geçirebileceğiniz bir adres…

Sadece Hair Mafia'da görebileceğimiz, başka bir salonda bulunamayacak hizmetleriniz var mı?

Acil durumda müşterilerimizin kullanabilecekleri laptop ve Ipad var. Saçınız yapılırken bir yandan da e-postalarınızı cevaplayıp, iş yapabiliyorsunuz. Kimileri de Ipad'den dergi ya da kitap okumayı tercih ediyor. Bunun dışında çok özel bir kütüphane oluşturduk, yerli yabancı birçok özel dergi, tarihten, araştırma türü kitaplara kadar uzanan oldukça zengin alternatifler bulunuyor.

2012'de saçlarımız nasıl olacak?

2012 daha net ve keskin hatların ön plana çıktığı bir sene olacak. Renklerin daha sadeleştiği bir sene 2012. Daha temiz ve net renklerin elde edildiği balyajlar da öne çıkacak.