İşin başı kusursuz cilt
GÜZELLİK

İşin başı kusursuz cilt

Moda severlerin nefesini tutarak beklediği moda haftaları, sadece kıyafet modasına yön vermekle sınırlı kalmıyor. Modellerin üzerinde gördüğümüz enfes kıyafetlerin tamamlayıcısı kusursuz makyajlar da bir sonraki sezonun makyaj modasını belirliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Nisan 2012

Miray Uçar/CafeRuj

2012 ilkbahar yazının en gözde makyaj trendleri neler?

(Nicole Masson M.A.C Kozmetik Ürün Geliştirme Direktörü)

Bu sezonun tüm trendlerinin olmazsa olmazı çok iyi hazırlanmış bir ten makyajı diyebiliriz. Amacınız Spa'dan çıkmışcasına tazelenmiş, sağlıklı bir cilt yaratmak olmalı. Sanki hiç bir ürün kullanılmamış gibi sade ama çıplak olmayan bir görünüm sizi seksi göstermek için yeterli. Sezonun diğer trendlerini de bu cilt yapısını baz alarak uygulayabilirsiniz. Mesela yaz aylarında hepimizin çok sevdiği "bronz tanrıça" görüntüsünü yakalamak için, ince yapıdaki krem aydınlatıcıları tüm yüzünüzde öne çıkarmak istenen elmacık kemiklerinin üst kısmı, göz kapakları, dudakların tepe noktası, burunun üst kısmı gibi noktalarda kullanabilirsiniz. Yine bronz, altın, bakır tonlardaki mineralli farlar bu trendin öne çıkan ürünleri. Eğer makyajda gözlerinize yoğunlaşmayı tercih ediyorsanız bronz ve açık kahverengi tonlarda abartıya kaçmayan bir "dumanlı göz makyajı" uygulaması bu sezon yaz akşamlarında çok revaçta olacak. Bunlar dışında 1980'lerin disko çılgınlığından ilham alan Neon renkler de oldukça popüler. Neon tonları size çok iddialı geliyorsa yüzünüzü pastel tonlarla renklendirebilirsiniz.

Doğal makyaj nasıl uygulanmalı? Sadece allık ve parlatıcı yeterli mi yoksa başka oyunlara gerek var mı?

Makyajın en büyük kısmı ten makyajı, o nedenle doğal tonlarda, sağlıkla parlatılmış ve pürüzsüzleştirilmiş bir cilt elde etmek önemli. Günümüzde kadınların kusursuz cilde ulaşmak konusunda daha istekli ve daha bilinçli olduklarını görüyoruz. Çünkü şimdiki teknoloji ile gerek makyaj bazlarıyla gerek yeni nesil fondöntenlerle buna ulaşabileceklerini biliyorlar. Bunun sonrasında bazı minik oyunlar önem kazanıyor. Cildi ipeksi tekstürlü, metalik tonlu krem aydınlatıcılar ile boyutlandırmak, şeftali – mercan tonlarında kremsi bir dudak parlatıcı ile sıcaklık kazandırmak ve yoğun maskara ile bakışlara derinlik katmak bu oyunlardan sadece bir kaçı. Ayrıca kaşlarında da bu doğal görünüme uyum sağlaması önemli. Kaşlarınızın seyrelmiş kısımlarını doldurduktan sonra kalıp gibi durmaması için fırça ile taramalısınız.

Kusursuz cilt makyajının sırrı nedir?

(NICK GAVRELIS M.A.C Kozmetik Ürün Geliştirme Direktörü)

Kusursuz cilt makyajına ulaşmak için iyi bakım ürünlerine ihtiyaç duyacağınız kesin. Cildinizin ve göz çevrenizin gereken nemi kazandığına emin olmalısınız. Bunu yaparken nemlendiriciyi masaj yaparak cilde iyice yedirmek başarılı makyaj sanatçılarımızdan Terry Barber'ın önemli bir sırrı. Cilt bakımı ve makyaj arasında köprü kuran çok önemli bir teknolojimiz var. Prep&Prime teknolojisi. Bu ürün grubu sayesinde cildinizin ihtiyaçlarına göre makyaja pürüzsüz bir kanvas gibi hazırlayabiliyorsunuz. Mesela cildinizde gün içinde yağlanma problemimi oluyorsa bu makyaj bazını kullanarak bu yağlanmayı engelleyecek bir astar yaratabilirsiniz. Ya da cildinizde morluklar, kızarıklıklar, renk eşitsizlikleri varsa renkli bazlar sayesinde rengini eşitleyerek sağlıklı bir parlaklık verebilirsiniz.

Türk Kadını Klasik Makyaj Seviyor

Türk kadınına en çok yakışan renkler hangileri?

M.A.C'te birçok farklı renk var. Bu renklerin farklı bölgelerde, ülkelerde hatta şehirlerde farklı popülariteleri olduğunu gördük. Özellikle ruj renkleri kadınların hayata karşı duruşunu simgeliyor. Kadınların vazgeçemedikleri, onsuz sokağa adım atmadıkları rujları var. Türkiye'de "Russian Red" ve "Kinda Sexy" bu rujlardan. Dünyaca ünlü yıldızların ve rock starların en çok tercih ettikleri ikonik ruj Russian Red, parlak kırmızı tonu ile sade bir siyah eyeliner makyajını tamamlayarak klasik bir güzellik yaratıyor. Soluk şeftali tonlardaki "Kinda Sexy" ruj ise Türk Kadınları'nın vazgeçilmezi olan koyu tonlardaki, yoğun göz makyajı ile güzel bir bütünlük sağlıyor. Bu iki renk ailesi birbirlerine çok zıt olmalarına rağmen farklı tarzlar denemeyi seven Türk kadının karakterine müthiş bir uyum sağlıyor.

Son dönemde mineralli ürünler çok popüler? Nedir bu mineral çılgınlığı?

Mineral bazlı makyaj, güzellik sahnesine bir kaç yıl önce girdi ve en hızlı büyüyen güzellik trendlerinden biri olarak endüstride öne çıktı. Şimdilerde tüm dünya mineral bazlı makyaj ürünleri tercih ediyor. MAC Kozmetik, markanın kuruluşu olan 1984'den beri mineral bazlı ürünleri kullanıyor. MAC mineralize makyaj malzemeleri, tüm dünyada, makyaj tasarımcılarının çantasında bulunan bir kült ürün haline geldi. Ürünler hassas ve etkili. Bizim usta makyaj sanatçılarımız genç bir görünüm elde etmek için Mineral SKINFINISH ve Mineral Doğal SKINFINISH'i kullanmaya bayılıyorlar. Tüketiciden de çok olumlu tepkiler aldık. Zira mineral bazlı ürünler size tekrar 16 yaşınıza dönmeyi vaat ediyor. Kim 16 yaşında görünmek istemez ki?