Soğuk ve rüzgarda cilt kuruluğuna karşı
GÜZELLİK

Soğuk ve rüzgarda cilt kuruluğuna karşı

Kış aylarında kızaran, pullanan, kaşıntı ile kendini gösteren cilt şikayetlerinde: Dexeryl...

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2013

Kış mevsiminin bu soğuk günlerinde havadaki nem kaybına ek olarak ısıtma sistemlerinin havadaki su ve nemi azaltması ile cildin bu nemi tutabilmesi zorlaşır. Kış aylarında kızaran, pullanan, kaşıntı ile kendini gösteren cilt şikayetleri ile sıklıkla karşılaşılır. Hormonal değşiklikler, mevsim değişiklikleri ya da ani ısı değişiklikleri cilt kuruluğuna neden olabilir.

Kış mevsiminde artan soğuk etkisiyle cilt yüzeyindeki nem kolaylıkla yok olur. Eğer rüzgar da eklenirse kuruluk tablosu çok daha rahatsız edici boyutlara gelebilir. Cilt kuruluğu herkeste görülebilir; özellikle yaşlılıkta artar. Ayrıca tiroid problemleri, diyabet ve egzama, sedef hastalığı, atopik dermatit gibi bazı cilt hastalıklarının seyrinde kuruluk en belirgin bulgulardan biridir. Kadınlarda erkeklerden daha fazla oluştuğu ve şikayetlerin menopozdan sonra arttığı gözlenmiştir.

Bunların büyük bölümü çevre koşullarına bağlı şikayetlerdir ve alınacak bazı basit önlemler ile engellenebilir. Özellikle soğuk havalarda görülen ve cildin pul pul dökülmesine sebep olan cilt kuruluğundan kurtulmanın yolu, ciltteki su kaybının önlenmesine yardımcı olacak iyi bir krem seçmektir.

Kış aylarında kızaran, pullanan, kaşıntı ile kendini gösteren cilt şikayetlerinde: Dexeryl

Cildin korunmasına yardımcı olan Dexeryl krem, cilt kuruluğuna bağlı belirtiler ve semptomlarda (kserozis) özellikle farklı dermatozlarda da (atopik dermatit, iktiyozis) kullanılır. Dexeryl krem içeriğinden dolayı cilt kuruluğuna bağlı durumlarda oluşan semptom ve belirtilerin hafiflemesine yardım eder. Filmojen etkisi, vazelin ve parafin tarafından sağlanır.

Bu etki fiziksel olarak buharlaşmayı azaltır ve böylece su kaybının önlenmesine yardımcı olur. Ciltte dış saldırılar karşısında bariyer etkisi yaratır. Gliserolün nemlendirici etkisinin de katkısıyla, cildin nem dengesinin oluşmasına yardımcı olur. Dexeryl formülasyonu aynı zamanda tahrişlerin sınırlanmasına ve önlenmesine yardımcı olur.

Dexeryl kremi cilt kuruluğuna bağlı belirtilerin görüldüğü alan üzerine günde bir ya da iki defa ince bir tabaka halinde uygulayın. Eğer gerekliyse günde 6 uygulamayı geçmemek kaydıyla daha sık da uygulayabilirsiniz.

Perakende Satış Fiyatı: 250 gr. 15.5 TL