Göz altına ışık dokunuşu
GÜZELLİK

Göz altına ışık dokunuşu

Çökmüş göz altları birçok kadının en büyük estetik sorunlarının başında ama artık bu cümlenin sonuna bir geçmiş zaman eki koymak gerekiyor. Ünlü Fransız estetik cerrah Dr. Patrick Trevidic'tan aldığımız bilgiye göre yepyeni bir yöntem etkili olabiliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Şubat 2013

Elif Nazlı Duran / Cosmopolitan

Yaşınız çok genç olsa bile, göz altlarınızda oluşan koyu renkli halka, çökme ve torbalar, yüzünüze son derece yorgun bir görünüm verebiliyor. Hassas yapısı nedeniyle bu bölgeye pek fazla müdahale yapılamıyordu. Neyse ki, iyi haber kısa süre önce geldi ve özel bir uygulamayla bu sorunların da yok edebileceği açıklandı. Ama nasıl? Bu sorunun yanıtını geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen ünlü Fransız Plastik Cerrah Dr. Patrick Trevidic'ten aldık.

Her iki kişiden birinin yaşadığı göz altı torbalanması ve morluğunun nedeninin genetik olduğunu belirten Dr. Trevidic, alerjik reaksiyonlar, alkollü içecekler, yatış pozisyonu (karnınızın üzerine yatmak gibi) veya uyku düzensizliklerinin, bu durumu artırıcı unsurlar olduğuna dikkat çekti. Ünlü uzman bu konudaki sözlerine şu şekilde devam etti: "Göz bölgemiz her yöne kolayca gidebilen özel bir yağla çevrilidir ve 'septum' adı verilen doğal bir bariyer sayesinde konumunu korur. Septum, genetik nedenlerle ve yaşa bağlı bir artışla, yağ torbası tarafından ileri doğru itilir. Yaşımız ilerledikçe yüzümüzün kemik yapısı inceldiğinden, kemik de doğal olarak bu durumda geriye doğru hareket eder. Bunun sonucunda da göz bölgemizin altında bir boşluk oluşur. Boşluk milimetrik bile olsa, içindeki gölgeler nedeniyle çok daha derin ve koyu algılanabiliyor."

Bir Dokunuş Yüzü Aydınlatıyor

Göz altındaki halkalar nedeniyle, fazla kırışığı olmayan genç bir kadın bile olduğundan çok daha yaşlı ve yorgun görünebiliyor. Bugüne kadar tek işlemle tüm bu sorunları kapsayabilecek bir çözüm bulunamadığını belirten Dr. Trevidic, yeni geliştirilen bazı yöntemlerle bu şikâyetlerin üstesinden gelmenin mümkün olduğunu ve bunlardan birinin de ışık dolgusu olduğunu anlattı. İşlem, göz altına aydınlık verdiği için ışık dolgusu olarak anılsa da, aslında temel olarak çok az miktarda özel bir hyalüronik asit formülünün, çok çok ince iğnelerle göz altına enjekte edilmesi şeklinde uygulanıyor. Dr. Trevidic, hyalüronik asidin vücudumuzda doğal olarak bulunduğunu ve su tutarak cildi nemlendirdiğini söylüyor.

5 SORUDA IŞIK DOLGUSU

1. İşlem ne şekilde uygulanıyor?

İşlem çok ince iğnelerle, özel bir hyalüronik asit formülünün göz altına enjeksiyonuyla uygulanıyor.

2. İşlem sırasında herhangi bir acı ya da sızı hissediliyor mu?

Kesinlikle, hayır. Çünkü hem işlem öncesinde lokal anestezi yapan krem sürülüyor hem de ürünün içinde de yine anestezik madde bulunuyor.

3. İşlem sonrası ağrı, morluk, iz ve benzeri şeyler oluyor mu?

Genellikle hayır. Ancak bazı hastalarda, bir-iki gün içinde geçen hafif morluklar olabiliyor.

4. İşlemin sonuçları uygulamadan ne kadar sonra belirgin oluyor?

Uygulama bittikten hemen sonra göz altınızda oluşan farkı görebiliyor hatta uygulama yapılan gözünüzle diğerini kıyaslayabiliyorsunuz.

5. İşlemin kalıcılığı ne kadar?

İşlem kalıcılığını bir ile üç yıl arasında koruyabiliyor.

Bilgi için: sel-tek.com.tr