Yılda 2 hafta ayna başında geçiyor
GÜZELLİK

Yılda 2 hafta ayna başında geçiyor

Bir günde ayna karşısında harcadığınız zaman neredeyse trafikte geçirdiğiniz zamana eş değer mi? Ya da sizin kendinize ayıracak ne kadar zamanınız var?

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mart 2014

Geçtiğimiz haftalarda yapılan araştırmalar sonucu bir kadının makyaj çantasında ortalama 350 Lira değerinde malzeme olduğu söylendi. Güzellik ve birbirinden cazibeli kozmetik ürünleri bu kadar çok talep görürken kadınların yüzde 78'inin bir günde ayna karşısında ortalama 1 saat geçirmesine şaşırır mısınız?
2 bin yetişkin ve 200 16 yaşlarındaki gençler üzerinde yapılan araştırmada, herkese gün içerisinde kendileri için ne kadar ayırdıkları soruluyor. Sonuç olarak kadınların yılda 335 saati (ya da 2 haftayı) ; bir diğer deyişle günde 55 dakikayı dış görünüşleri için harcıyorlar.

Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer şeyse kadınların kendilerini beğenmedikleri. Kadınların yüzde 60'ı, gençlerin ise yüzde 78'i kendilerini aynada gördüklerini söylüyorlar. Erkeklerde ise bu oran yüzde 36'ya iniyor. Yani erkekler aynaya baktıklarında yakışıklı birini görmeye daha yatkın.

Selin Aksel / Esquire

(Yukarıdaki resim, Velazquez'in 'The Rokeby Venus' tablosudur.)