Ölü derilerinizden peeling ile kurtulun
GÜZELLİK

Ölü derilerinizden peeling ile kurtulun

Cildinizi kışa hazırlamak istiyorsanız, ölü derilerinizden bir an önce kurtulun. Evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz peeling işlemiyle ölü derilerinize veda edebilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Kasım 2014

Hücre yenilenmesi sürekli devam eden bir süreçtir. Deri hücreleri epidermisin alt kısımlarında oluşur, bu katmandan yukarı doğru hareket ederek ölür ve parçalanır. Eskiyerek ya da koparak itilirler ve aynı süreçten geçen yeni hücreler onların yerini alır. Her türlü vücut fonksiyonunda olduğu gibi 20 yaşından itibaren hücre yenilenmesi süreci de yavaşlamaya başlar. Gençlikte epidermisin altından başlayan hücre yolculuğunun parçalanmayla son bulması yaklaşık 28 gün sürer. Orta yaşlara gelindiğinde ise bu süreç, yedi ila 10 gün daha uzun bir zaman almaya başlar. 1.5 hafta çok uzun bir süre gibi görünmese de, cildin yüzeyinde amaçsızca duran bir ölü deri hücresinin kuruması ve köşelerinin kıvrılması için yeterli bir süredir. Olgunlaşmış ciltlerin o kadar sert olmasının sebebi budur. Parçalanan bu hücrelerin oluşturduğu pürüzlü yüzey, ışığı da farklı bir biçimde yansıtır ve böylece cilt mat ve donuk görünür, yüzeydeki küçücük çatlamaların arasındaki ince çizgiler göze çarpar. Cilt bariyerini güçlü tutmak için bu ölü hücrelerden kurtulmak şarttır. Soyma yani peeling işlemi, doğanın yavaşlayan bu sürecini kimyasal ya da mekanik yollarla, en üst katmandaki ölü hücreleri atarak telafi eder. Parçalanmış hücreleri yok ederek epidermisin yeni hücre üretimine geçmesini sağlar. Daha hızlı parçalanma çabasına karşılık hücre yenilenme hızı da artmış olur. Üstelik soyma işlemi, hemen görünür sonuçlar elde edebileceğiniz bir adımdır. Bunun nedeni, pürüz yaratan o hücrelerin ortadan kaldırılmasının cilde hemen parlaklık ve renk getirmesidir. Ayrıca soyma işlemi geçici bir süreliğine de olsa dolaşımı hızlandırır, bu sebeple cildiniz daha parlak görünür.

AHA: DEVRİ OLMAYAN BİR TEDAVİ
Kleopatra'nın güzel cildinin gizeminin ekşi süt banyosunda yattığı söylenir. Ekşimiş süt, doğal hidroksi asitlerden biri olan soyma etkili laktik asit konsantresi içerir. Doğal hidroksi asitlere bazen meyve asitleri de denilir çünkü bir kısmı yiyecek maddelerinden elde edilir. Hidroksi asitler kıl köklerindeki hücre oluşumunu ve hücre parçalanmalarını normale döndürürler. Akne oluşumunun ilk ayağı olan siyah nokta ve beyaz başlı sivilcelerin oluşmasının nedenlerinden biri deri hücrelerinin anormal üretimidir.