Sakal ekimi akımına kapılmadan önce dikkat dikkat!
GÜZELLİK

Sakal ekimi akımına kapılmadan önce dikkat dikkat!

Dönem dizileri başladı, Türkiye'de sakal ekimi arttı

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Kasım 2015

Popüler tarihi dönem dizilerinden sonra sakal ekiminde artış yakaladıklarını söyleyen Liva Estetik Ceo'su Özgür Demir, 'Biz saç ve sakal ekimi konusunda Ortadoğu'dan Türkiye'ye en çok hasta getiren estetik ve plastik cerrahi merkeziyiz. Son bir yılda, dizilerdeki karakterlerin fotoğraflarını göstererek gelen erkeklerin sakal konusunda en favori ismi Halit Ergenç'in canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman karakteri. 'diye konuşuyor.

Geçtiğimiz dönemde ölen Suudi Kralı Abdullah Bin Aziz'i de sakal şeklinde modelleyen Arap erkekleri kaliteli operasyon ve uygun fiyat avantajı sebebiyle Liva Estetik'i tercih ediyor. Bir yılda 2000 kişiye operasyon yaptıklarını söyleyen Liva Estetik Ceo'su Özgür Demir,sakal ekiminde Halit Ergenç'in canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman karakterinin erkeklerin yüzde 80'i tarafından tercih edildiğini söylüyor. 'Şehirli, sosyo-ekonomik düzeyi yüksek Türk erkeği de sakal ekimini son dönemlerde oldukça fazla tercih etmeye başladı. Bir ayda bu modelden 50 adet ekim yaptık' diyor.

Gelecek altı ayda bu modelleme için şimdiden 65 rezervasyon aldıklarını belirten Demir, söz konusu sakalın tercih edilmesinde kişiye kazandırdığı dinamik ve sofistike havanın ve son yıllarda yapılan dönem dizilerinin de etkili olduğunu söylüyor. Liva Estetik'e gelen 2000 erkeğin yarısının sakal ekimi yaptırdığını söyleyen Demir, sakal ekimi fiyatlarının 2000-2500 dolar arası değiştiğini ifade ediyor.

Erkeklere günlük yaşamda pratiklik kazandırması, ve trend olması nedeniyle sakal ekiminin popülerleştiğini söyleyen Liva Estetik Ceo'su Özgür Demir, diğer bir tercih edilen alternatifin Dubai modeli olduğunu açıklıyor. Dubai modeli, daha salaş görünen, dağınık bir model.

Türk erkeği için sayı önemli!
Türk erkekleri için en önemli kriterin, greft sayısının fazlalığı olduğunu söyleyen Demir, 'Türk erkekleri gelişi güzel, bakımı için çok zaman harcamayacağı fakat yoğun görünüme sahip sakalı tercih ediyor' diye konuşuyor. Saç gibi sakal bölgesine de 4000-4500 greft arası ekim yaptıklarını söyleyen Özgür Demir, yoğunluk olarak sakal ve saç arasında fark olmadığını çünkü açıklık alanının birbirine yakın olduğunu vurguluyor.

Sakal erkek gücünü simgeliyor
Ortadoğu pazarından Türkiye'ye saç ve sakal ekiminde en fazla hastayı Türkiye'ye getiren Liva Estetik, genelde kişilerin görsel tatminleri için bu operasyonları istediğini belirtiyor. Özellikle Ortadoğu'da sakalın erkek gücünün bir simgesi olarak algılandığını ve dolayısıyla sakalsız olmanın o bölgede bir zayıflık olarak algılandığını söylüyor.

Demir, kadınlar için makyaj yapmak, saçları için kuaföre gitmek, giyinmek ne kadar önemli bir sosyal ihtiyacın uzantısıysa erkeğin toplumsal yaşamda kendini gösterebileceği alanin saç ve sakal olduğunu belirtiyor. Arapların da sakal ekimiyle ruhani olarak kendilerince önemli buldukları figürlerden bir parça taşıyarak ruhsal olarak tatmin sağladıklarını söylüyorl.

İğneli ekimi tercih edin!
Sakal ekiminin özel bir ekim tekniği ile yapıldığı Liva Estetik'te, bu işlem iğnelerle yapılıyor. Bunun sebebi ise yüz görünen bir bölge olduğu için daha sık ve izsiz bir görüntü sağlamak. Saç ekiminde slit denilen özel materyaller kullanılırken sakal ekiminde özel iğneler kullanılması gerekiyor.

Alkol ve sigara kullanımının bir hafta önce kesilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özgür Demir, Arap erkeklerin bu konuda çok dikkatli olduğunu söylerken Türk hastalarda her zaman aynı disiplini yakalayamadıklarını belirtiyor. Sakal ekimi yaptıracak olan kişilerin mutlaka ekimin iğneyle mi yoksa slit mi yapıldığını sorgulamaları gerektiğini belirtirken kilinik seçimlerini buna göre oluşturmaları gerektiğini belirtiyor.

En iyi sakal ekimi sonucunu görmek için kişinin 6 ay beklemesi gerektiğini anlatan Özgür Demir, operasyonda sık ekim tekniğinin doğala yakın bir görüntü için şart olduğunu vurguluyor.