Cildinizi kışa bu yöntemlerle hazırlayın
GÜZELLİK

Cildinizi kışa bu yöntemlerle hazırlayın

Güneş ışınlarının olumsuz etkileri yüzünden hasar gören cildimizi kış mevsimine hazırlamak için sonbahar iyi bir fırsat.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Kasım 2015

Yaz boyunca güneş ışınlarının olumsuz etkileri yüzünden hasar gören cildimizi yenilemek ve kış mevsimine hazırlamak için sonbahar iyi bir fırsat. Güneş ışınlarının sebep olduğu lekeler, ciltteki elastikiyet yitimi, kuruluk ve çatlamalar gibi problemleri gidermek için uygulanan medikal tedaviler, cilt bakımları ve kimyasal peeling ile yaz aylarının tatsız anılarından kurtulmak mümkün.Central Hospital'dan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Uzm. Dr. Hicran Ercan, "Yaz sonrası görülen cilt problemleri birçok kişinin ortak problemidir. Ancak sağlıklı ve düzenli beslenildiğinde, doğru cilt bakım yöntemleri uygulandığında bu tarz sorunlardan kurtulabilirsiniz" diyor.

Yaz sonrası görülen sağlık sorunlarının başında cilt problemleri gelir. Güneş ışınları yüzünden oluşan cilt kırışıklığı-kuruluğu, güneş lekeleri, çillenme, cilt yapısında kalınlaşma, sivilcelenme, cilt sarkması ve kılcal damarların belirginleşmesi gibi rahatsızlıklar birçok kişinin ortak problemidir. Ancak cilt hasarı doğru analiz edildiğinde bu tarz sorunlardan kurtulmak mümkündür.

Nasıl mı?