Zamanı geri kazanmanın en iyi yolu: Overnight Retinol Repair
GÜZELLİK

Zamanı geri kazanmanın en iyi yolu: Overnight Retinol Repair

Medikal profesyonellerin yaşlanma izlerine radikal bir çözüm sağlamak için önerdikleri en güçlü içeriklerden birinden yararlanan Dermalogica, yeni Overnight Retinol Repair’i sunar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Kasım 2015

Lansmanını Kasım 2015 tarihinde yapmayı planladığımız Overnight Retinol Repair cilt yenilenmesini hızlandırırmaya, foto-yaşlanma belirtilerini tersine çevirmeye, cildi güçlendirip cilt sıkılığını arttırmaya yardımcı olur. Bu ürün kişiselleştirme seçeneğine sahip benzersiz ilk retinollü bakımdır ve bu sayede kullananlar retinoidlerden faydalanmanın keyfine varırken maksimum konfor ve etkiyi deneyimler.

Formüldeki anahtar içerik olan %0.5 Retinol'un, saf A vitamininin, içsel (genetik) yaşlanma ve dışsal (çevresel) yaşlanma belirtilerinin her ikisini de tersine çevirdiği gözlemlenmiştir. Bilimsel çalışmalar retinolün cildin yapısal bütünlüğünü yeniden yapılandırdığını, hücre devrini ve yenilenme hızını arttırdığını, kolajen üretimini uyardığını, epidermal kalınlaşmayı ve elastin biyosentezini arttırdığını göstermiştir.

Retinol molekülü kimyasal olarak çok dayanıklı değildir; güneş ışınları ve hava ile temas ettiğinde yapısı bozulur. Bu nedenle de Dermalogica, bu molekülün hem dayanıklılığını hem de kullanılan konsantrasyonda değişim olmaksızın emilmesini sağlamak için mikrokapsülasyon teknolojisinden yararlandı. Overnight Retinol Repair'de kullanılan mikrokapsülasyon teknolojisi, aynı zamanda optimum sonuçlar için aktif retinolün cilt tarafından daha derinlemesine emilmesini sağlayan kontrollü salınım sistemine sahiptir.

Dermalogica'nın yaşlanmayı tetikleyen biyokimyasal reaksiyonları cilde zarar vermeden önce önemli ölçüde engellediği kanıtlanmış ve bilimsel olarak ileri içeriklere sahip ürünlerini içeren AGE Smart serisinin bir parçası olan Overnight Retinol Repair, birbiriyle uyumlu çalışan ve cilt yaşlanması belirtilerini azaltmaya yardımcı olan diğer aktif içeriklere sahiptir:

Peptidler
*Peptid Palmitol Tripeptid-5 (PT-5) kolajen oluşumunu destekler, kırışıklıklara bakım yapar ve kırışıklıkların derinliğini azaltır.
*Çok daha pürüzsüz bir cilt ve kırışıklıkların derinliğinde azalma sağlamak için hyaluronik asit ve kolajen sentezini uyaran benzersiz bir tripeptid.
*Sodyum Askorbil Fosfat (stabilize C Vitamini) kolajen sentezini destekler ve serbest radikalleri baskılamak için antioksidan koruma sağlar.
*Benzersiz Biyo Bakır Amino Asit Kompleksi, belirgin çizgileri azaltmaya, kolajen ve elastin üretimini arttırmaya yardımcıdır.
*Seramidler ve polisakkaritler cildin bariyer özelliklerini yapılandırmaya cilt nemini arttırmaya ve böylelikle çizgileri yumuşatmaya yardımcı olur.
*Doğal bitkisel özler Lavanta ve Meyankökü cilt iritasyonlarını rahatlatmaya ve yatıştırmaya yardımcı olur.

Retinol kullanımının cilt üzerinde çok sayıda faydası olduğu halde, kaşıntı, kızarıklık, yanma ve soyulma gibi yaşanan cilt iritasyonları yaygın olarak rastlanan yan etkilerdir. Bu "retinoid reaksiyonları"nı en aza indirmek için Dermalogica cildin doğal retinoid reseptörleri oluşturarak bu aktif içeriğe zamanla tolerans geliştirebilmesini sağlamak amacıyla retinol kullanımına düşük konsantrasyonlar ile başlanmasını önermektedir.

Bu öneri doğrultusunda, Dermalogica Overnight Retinol Repair'in yeni Buffer Cream ile birlikte kullanılarak, cildin bu aktif içeriğe uyum sağlamasını ve cilde uygulanan retinol konsantrasyonun kontrol edilebilmesini sağlar.

İçerdiği %8 aloe vera özü ile Buffer Cream cildi yatıştırır ve nemlendirir. Kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusunda daha az veya daha fazla Buffer Cream kullanarak, kendi deneyimlerini kişiselleştirebilirler. Başlangıç fazında Dermalogica 1 ölçü Overnight Retinol Repair''i 3 ölçü Buffer Cream ile karıştırarak kullanmanızı, daha sonra cilt bu bakıma alıştığında oranları tam tersine çevirmenizi önerir. Cilt bir kez tolerans oluşturduğunda, ciltte hissedilen konfor seviyesine, cildinin tipine ve durumuna bağlı olarak herkes kendi kişiselleştirilmiş bakımını yaratabilir. Overnight Retinol Repair ilk kişisellleştirilebilen retinollü bakım ürünüdür.

Bu yeni ürün, Overnight Retinol Repair 30 ml ve Buffer Cream 15 ml'den oluşmaktadır.

Tavsiye edilen perakende satış fiyatı:

Overnight Retinol Repair : 469TL (30 ml)