Cilt gerdirmede son gelişme
GÜZELLİK

Cilt gerdirmede son gelişme

Cerrahi müdahaleyle yapılan boyun gerdirme işlemlerinin artık sıkı bir rakibi var: İki yeni radyo-frekans cihazı artık daha az rahatsızlık veren bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mart 2016

ThermiTight, yağı eritirken cildi de sıkılaştıran, Thermi Tight aynı zamanda 2 milimetrelik kalın ucuyla radyo dalgalarını kullanarak gıdıların yok olmasını da sağlıyor. Bu küçük ölçüm ucuyla ufacık bir kesiğin içinden cilde geçirilerek yavaşça ileri geri oynatılıyor. New York'lu dermatolog Francesca Fusco, makinenin ısıya duyarlı monitörlerinin sıcaklık konusunda çok iyi bir kontrol sağladığını belirtiyor. Bu da, son derece başarılı bir şekillendirme işlemi sağladığı anlamına geliyor. Bu işlem yapılmadan önce lokal anestezi uygulanması gerekiyor. Sonrasındaysa hastalar üç gün boyunca bandajla gezmek, şişme, hassasiyet ve iz oluşumu gibi yan etkilerle karşılaşabiliyor. İlk birkaç günde bazı değişiklikler fark edilebiliyor olsa da, tam sonuçların görülebilmesi için en az üç ay geçmesi gerekiyor.

Boyun bölgesindeki yaşlanma izlerini silmenin bir diğer yeni yoluysa saç teli kalınlığındaki mikroiğnelerle RF dalgalarını cildin içine iletip, yenilenmesini sağlayan EndyMed Instensif. Bu yöntem de odak noktasına yönelik radyo frekanslarını ısı ve cilde minimal zararla, tüm boyun bölgesine yayıyor. Sonuç olarak da sıkılaştırma, kolajen ve iç deride elastin sentezi sağlıyor. Sadece bir seanstan sonra bile hastaların çoğu boyun bölgelerinin daha pürüzsüz bir doku kazandığını söylüyor. Bu alet her cilt tonunda kullanılabiliyor ve New York'lu dermatolog Doris Day'in dediğine göre "güvenilir ve tahmin edilebilir sonuçlar veriyor."