L’Oréal Paris Renk Uzmanı'ndan 2016 yaz trendleri
GÜZELLİK

L’Oréal Paris Renk Uzmanı'ndan 2016 yaz trendleri

L’Oréal Paris renk uzmanı Ahmet Çoban, 2016 yaz trendlerini paylaşıyor. Saçlarda obreler, tropikal renkler yine çok moda!

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Mayıs 2016

Güneşli yaz günlerinde de saçlarıyla ışıldamak isteyen kadınlar, sezonun öne çıkan uygulamalarını tercih ediyor. Sıcaklığı yansıtan, güneşten açılmış etkisi yaratan saç renkleri ile modası geçmeyen ombré uygulamalı saçların 2016 ilkbahar - yaz modasının da en dikkat çekici görünümleri olacağını belirten L'Oréal Paris renk uzmanı Ahmet Çoban, çekici görünümün sırrı olacak yaz renk trendlerini paylaşıyor.

Saçlarda yaz etkisine kavuşmak ve ışıltılı bir görünüm elde etmek için önerilerde bulunan L'Oréal Paris renk uzmanı Ahmet Çoban: " Sezonun trendlerini takip eden kadınlar, saçlarının da ışıldamasını isterler. Özellikle havanın ısındığı, havuz ve deniz tatilleriyle saç rengini korumanın zorlaştığı günlerde, saç renginde doğru tercihleri ve uygulamaları yapmak oldukça önemlidir. Saçlarının çekiciliğini korumak isteyen kadınlara tavsiyem, ışıltılı ve canlı görünümler yakalamayı sağlayan renklere yoğunlaşmaları." dedi.

Saçlarda tropikal güneş ışığı etkisi…

Güneşten açılmış görünümlü doğal ve tropikal ışıltılar, bu yaz da saçlarla buluşuyor. Saçları renk açıcı jel veya sprey ile ısıyla aktive ederek açmak, kolaylık sağlaması ve hızı ile uygulaması son derece keyifli bir deneyime dönüşüyor. Ayrıca jel veya sprey formatlarda renk açıcılar ile birbirinden farklı görünümler yaratmak ve tarza en uygun görünümü yakalamak mümkün oluyor. Renk açıcı jel veya spreyler ile, saçların arasından seçtiğiniz saç tutamlarına, tüm saça, modası geçmeyen ombré etkisi için saçların uçlarına ya da en son trend Facelight görünümü için yüzü çevreleyen saç boylarına uygulayarak, saç rengi tercih doğrultusunda aşamalı bir şekilde açılıyor. Bu görünümlerin haricinde farklı görünümler yaratmak ise tamamen sizin elinizde!



Jel ve sprey renk açıcılar ile saç rengini açmayı tercih edenlerin dikkat etmesi gereken nokta, saç rengini aşamalı ve kontrollü bir şekilde açarak doğal bir görünüm sunuyor olması. Jeli veya spreyi, tercih edilen görünüme göre, kontrollü şekilde uygulayarak ve elle şekil vererek, doğal ve havalı bir görünüme sahip olmak mümkün. Benim renk açıcılarda tercihim, hem jel hem de sprey formatta sunulan ve saçlarda güneş ışığı arayan herkesin kolaylıkla uygulayabileceği L'Oréal Paris Sunkiss Renk Açıcı Jel ve bu yazın yepyeni favorilerinden sprey formatındaki L'Oréal Paris Sunkiss Tropical Renk Açıcı Sprey. L'Oréal Paris Sunkiss Renk Açıcı Jel uygulaması sonrasında, amonyaksız formülü, içerdiği kamelya yağı ve bakım etmeni sayesinde saçlar yumuşaklığından hiçbir şey kaybetmiyor. L'Oréal Paris Sunkiss Renk Açıcı Sprey ile de uygulama sonrasında ellerinizle şekil vererek denizden yeni çıkmış gibi dağınık ve havalı bir görünüme sahip olmak mümkün! Kullanım kolaylığı ve hızı ile uygulamayı keyifli bir deneyime dönüştüren L'Oréal Paris Sunkiss Renk Açıcı Jel ve L'Oréal Paris Sunkiss Tropical Renk Açıcı Sprey; kuru ya da nemli saça, istenilen miktarda ve renk kontrolü sağlanarak uygulanabiliyor. Son etapta ise kurutma makinesi ya da güneşin yardımı ile kuruyan saçlar, durulamaya gerek kalmadan hayal edilen güneş ışığını yansıtan, ışıltılı saçlara kavuşuyor.

Ombré geçişler ile şık görünüm…

Saçlarda doğallığı bozmadan yumuşak renk geçişlerini sağlayan ombré uygulaması, 2016 yaz sezonun da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Saçlara hareket ve ışıltı katan ombré uygulaması, her ortamda fark edilmeyi sağlıyor. Saçlarında çekici ombré dokunuşundan vazgeçemeyenler, saç renklerine ek olarak mevsimi de göz önünde bulundurarak ombré seçimlerini yapmalılar… Yaz döneminde saç renklerine uyacak en açık, kışın ise daha koyu ve sıcak tonlardaki dokunuşların tercih edilmesini öneriyorum. Ombré sonrasında da bakım kremi uygulamak, saçların bakımı için önemlidir. Kuaföre gitmeden, evde yapılacak ombré uygulaması için ise benim tercihim L'Oréal Paris Ombré by Excellence Intense. L'Oréal Paris Ombré by Excellence Intense'in patentli profesyonel fırçası saçta ışıltılı ve doğal renk geçişleri yakalamayı oldukça kolay bir hale getiriyor. Özel ombré fırçasının uzunlu-kısalı yapıdaki dişleri ve içinde bulunan haznesi sayesinde, saç tararmışçasına pratik ve eşit bir şekilde saçlara uygulama yapılıyor. Saç türü ve rengine göre, açık baz renklerde 25-35 dakika, koyu baz renklerde 35– 40 dakika bekleme süresi ile istenilen geçişlere ulaşmak mümkün. Çene-kulak hizasından başlayan yeni uygulama tekniği ile, boyalı ya da doğal, her renkteki saçla kolaylıkla eşleşme yapılıyor.