Kalın bacaklara estetik
GÜZELLİK

Kalın bacaklara estetik

Bacak bölgesindeki fazla yağlanma, şekil bozuklukları ve sarkmalar kabusumuz olabiliyor. Ancak estetik uygulamalar sayesinde bacakları istenilen forma kavuşturmak mümkün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Eylül 2016

İÇ BASENDEN BİLEĞE TÜM BACAK ŞEKİLLENDİRİLEBİLİYOR

Basen bölgesi kalınlaşmaları, kilo verme sonrası özellikle iç basen bölgesinde olan deri sarkmaları ve diz içlerindeki yağ birikmeleri bacak estetiği için başlıca nedenler arasında. Son yıllarda diz altı ve ayak bileği kalınlaşması ile ilgili şikayetlerde de artış var. Liposuction ya da lipoliz işlemleri 0.5 cm'lik birkaç delikten girilerek yapılıyor ve işlem sonucunda iz kalmıyor.

BİLEK PROBLEMLERİ İÇİN LAZER LİPOLİZ

Estetik uygulama isteyen kişinin ayrıntılı muayenesi sonrası lipoliz ya da liposuction uygulamalarından hangisinin uygulanacağına karar verilir. Kelime olarak yağın eritilmesi anlamına gelen lipoliz işleminde genellikle lazer kullanılır. Ayrıca ultrasonik dalgalarla yağı parçalayan aletler de bulunur. Özellikle bilek bölgesinde lipoliz uygulamaları ile başarılı sonuçlar alınır. Hangi teknikle olursa olsun yağlar parçalandıktan sonra eritilen miktara göre ya kendi haline bırakılır ya da "suction" adı verilen emme işlemine tabi tutulur. İşlem sonrası lenfatik dolaşımla vücut eriyen yağları o bölgeden uzaklaştıracaktır.

ERİTİLEN YAĞ MİKTARI FAZLAYSA...

Eğer eritilen yağ miktarı vücudun kendi kendisine uzaklaştırabileceğinden daha fazla ise suction işlemi yapılır. Diz bölgesinde eritme işlemi ile birlikte suction uygulaması başarı oranını daha da arttırır. Ancak hangi yöntemin uygulanacağına mutlaka ayrıntılı fiziksel muayene sonrası karar verilmeli. İşlem 1-2 saat sürer ve işlemden 4-6 saatlik gözlem sonrası kişi taburcu edilebilir. İşlem sonrası 3-4 hafta kadar korse gibi basınçlı giysiler öneriyoruz. 2-3 hafta kadar da ağır egzersizden kaçınmak gerek.

BACAKTAKİ SARKMALARA UYLUK GERME YÖNTEMİ

Kilo alıp vermeye bağlı ya da yaşın ilerlemesi ile birlikte deri elastikiyetinin kaybolması sonucu sarkmalar olabilir. Bacak ve iç basen bölgesindeki deri sarkmalarında "uyluk germe" yöntemi uygulanabilir. Tercihen genel anestezi ile bazen de spinal anestezi ile yapılan cerrahi bir uygulamadır. 1-2 gün hastanede kalış gerekir.