Estetik müdahale
GÜZELLİK

Estetik müdahale

Doktor Alp Mamak, yüz gençleştirme yöntemlerine başvurma sebeplerini ve bu metotları uygulama aşamasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Kasım 2016

Yaşlanma 20'lerde, ilk kırışıkların aynaya yansımasıysa 30'lu yaşlarda başlıyor. Aslında yüzün hatta bakışlarımızın değişmesi kemiklerle yakından ilgili. Kemiklerdeki volüm kaybı cildin sarkmasına, gözlerin aşağı doğru kaymasına, yüzün çökmesine ve göz kapağının sarkmasına neden oluyor. Ancak Allergan'ın 16 ülkede 18-65 yaş arası yaklaşık sekiz bin kadınla yaptığı Küresel Estetik Trendleri araştırmasına göre kadınlar, sadece kırışıklıklardan kurtulmak için değil kendilerini daha iyi hissetmek için de yüz gençleştirme yöntemlerine başvuruyor. Ve bunun 10 sebebi var: Kırışıklıklardan kurtulmak, kendi daha iyi hissetmek, daha çekici bir yüze sahip olmak, kendini olduğu yaştan daha genç hissetmek, sarkan cildi toparlamak, dış görünüşle ilgili negatif yorumların etkisi, eş baskısı, yeni iş başvurusu, ünlü ve arkadaş etkisi. Doktor Alp Mamak, "Herkes olduğu yaştan daha genç ve iyi görünmek istiyor. Çünkü insanlar artık yaşlanmak istemiyor." diyor.

Ufak dokunuşlarla yaşınızın en iyisi siz olun
"Eskiden 'Yaş 35, yolun yarısı' derlerdi, şimdi 65 yaşında çalışıyor ve sosyal hayata devam ediyoruz." diyen Mamak şöyle devam ediyor: "İnsanlar 'Yorgun musun? Uyuyamadın mı?' sorularını duymak istemiyor. Çünkü insanlar artık güzel yaş almak istiyor. Türk kadınları da sosyal duruşlarını sağlamlaştırmak için estetik uygulamalara başvuruyor. Medikal estetik uygulama yaptıran kadınlar, uygulamadan sonra kendilerine eskisinden daha fazla güvendiklerini söylüyor. Yüz gençleştirme metotları, eskiden sadece çizgi ve kaz ayaklarını düzeltmek için kullanılıyordu. Bugünse dermal dolgularla yüze şekil vermek ve hatları netleştirmek mümkün. Dermal dolgular, çizgi ve kırışıklıkları azaltırken dudakları güçlendiriyor, yanaklara, elmacık kemiklerine ve çeneye kaybettiği hacmi geri kazandırabiliyor. Cerrahi müdahaleyi çok daha ileri yaşlara erteleyerek çekici ve yaşının en iyisi görünüme ulaşmamıza yardımcı oluyor."

Aceleci davranmayın
Şişkin yüzlerin yanlış derinliğe yapılan uygulamaların sonucu olduğuna dikkat çeken Dr. Alp Mamak'a göre estetikle ilgili hiçbir konuda aceleci davranmamak gerekiyor; "Bu tür işlemlerde bir anda radikal değişiklikler yapmak yerine yavaş yavaş ilerlemek en güvenli yoldur. Aniden kocaman dudaklara sahip olmak yerine küçük dokunuşlar yaptırın. Size özel bir elbise nasıl provalarla hazırlanıyorsa, size özel uygulamalar da zamana yayarak sağlanabilir. Dolgu gibi işlemler yaptırmaya başlamadan önce şunu iyi bilmelisiniz; amacınız sıfır kırışıklık değil, daha dinlenmiş ve taze bir görünüm. Eğer minik detaylara takarsınız bütünü kaçırırsınız."