Bel bölgesi nasıl sıkılaştırılır?
GÜZELLİK

Bel bölgesi nasıl sıkılaştırılır?

Balmain ve Louis Vuitton’un korseden bölgenizi size yeniden düşündürüyorsa ilham alan tasarımları karın fitness ve diyet önerilerimizi dikkate alın.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2016

EGZERSİZ
Bel bölgesini sıkılaştırmak için basit mekik hareketleri yeterli olmayacak. O halde ne yapmalı? New York Pilates'in kurucusu Heather Andersen'ın korse kasları olarak tanımlanan karın kaslarını çalıştırmaya yönelik bir egzersiz planı var. Bu plana her gün 25 dakikanızı ayırın. Ek olarak karın düzleştirici beslenme önerilerini de uygulayın ve 10 gün içerisinde bel bölgenizin nasıl inceldiğine şahit olun.

PELVİS BÖLGESİ
Dizler bükülü şekilde sırt üstü yere uzanın, ayaklarınızı duvara yaslayarak destek alın ve kalça bölgenizin duvarla mesafeli durmasına dikkat edin. Sırt ve arka bölgeye yere doğru basınç uygularken nefes verin. Belinizi hafifçe yukarı kaldırırken de nefes alın. Hareketi dokuz kez tekrarlayın. Heather Anderson, bu kolay hareketlerin omurgayı sabitleme ve karın bölgesini çalıştırma açısından oldukça yararlı olduğunu söylüyor.

DENGEDE BACAKLAR
Sırt üstü uzanmaya ve dizleri bükülü tutmaya devam edin. Bu sırada omurganızın düz olması önemli. Yavaşça sağ bacağınızı yana açarak yere doğru esnetin ve başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi her iki bacak için 10 defa tekrarlayın. Bacaklarınızın ağırlığı karın kaslarınızı dengede tutarak kuvvetlendirecek.

ALT KARIN
Yerde sırt üstü uzanın ve dizlerinizi bükülü durun. Ellerinizi başınızın altına alın ve hafifçe başınızı, boynunuzu ve omuzlarınızı yerden kaldırın. Başınız yerden kalkık durumdayken, daha önce uyguladığınız iki hareketi tekrarlayın. Son olarak, bacaklarınızı kalça yüksekliğinde yerden kaldırın ve düz uzatın. Bu sırada kollarınız da düz şekilde havada durmalı. Beşe kadar sayarak kollarınızı yere doğru küçük hareketlerle hareket ettirin. Her beş nefeste bir nefesinizi alıp verin ve toplamda 100'e kadar sayarak hareketi tamamlayın.

DİRSEK PRENSİBİ
Sırt üzeri uzanın ve dirseklerinizden destek alarak yarı şekilde kalkık durun ve bacaklarınızı bükerek ve kaburgalarınızı içinize çekerek nefes alın. Dizinizi sağ ve sol tarafa doğru yavaşça hareket ettirin. Hareket esnasında üst vücut kısmının sabit kalması ve rotasyon yapmaması önemli. Bu hareketi bacak değiştirerek dokuz defa tekrar edin.

ROTASYONLU PLANK
Sağ dirseğinizden ve ayaklarınızdan destek alarak yan şekilde sabit durarak dümdüz yere uzanın. Sol kolunuzu tavanı gösterir şekilde yukarı uzatın ve sağ kaburganız üzerinde yere doğru dönerek rotasyon yapın. Bu şekilde dururken sol elinizle belinize sarılın ve kalçanızı sabit tutarak durun. Her iki taraf için de 10 kerelik iki set yaparak hareketi bitirin.

BESLENME
Karın bölgesini düzleştirmek için stratejik bir diyet yapmak şart. Diyetisyen Leah Silberman ve Molly Rieger hangi besinlerin listeye girmesi gerektiği ve hangiler inden kaçınmak gerektiğini listeledi:

ZERDEÇALI DENEYİN
Enfeksiyon giderici özelliklere sahip olan zerdeçalı, sebzeler, tavuk ya da sabah içeceğiniz yeşil sebze içecekleri ya da smoothie'lerle rahatlıkla tüketebilirsiniz.

KARAHİNDİBA VE YEŞİL ÇAY İÇİN
Rieger, bu iki bitki çayının idrar söktürücü özellikte olduğunu ve vücuttan su atmaya yardımcı olduklarını söylüyor.

ANANAS VE PAPAYA ATIŞTIRIN
Ananas, içeriğindeki bromelain (ananasta bulunan ve proteini sindiren enzimlerin karışımı) ile içerdiği hazmı kolaylaştıran enzimleriyle papaya, karın bölgesindeki şişkinliği önleyen besinlerdir.

KARBONHİDRATLI İÇECEKLERİ ÖNLEYİN
Silberman, bu tarz içeceklerin her yudumda bağırsak ve midede hava kabarcığı oluşturarak şişkinlik yarattığını söylüyor. Düz bir karın için en gerekli şey içecek olarak her zaman su tercih etmek.

AKILLI SEBZE TÜKETİMİ
Fasulye, baklagiller Fasulye, baklagiller, Brüksel lahanası, beyaz lahana ve brokoli karında şişkinliğe sebep olabilir. Dolayısıyla bu sebzeleri ufak porsiyonlarla tüketin. Aynı kuralın soğan ve sarımsak için de geçerli olduğunu unutmayın.