Sihirli askılar ile gençlik
GÜZELLİK

Sihirli askılar ile gençlik

Cildin genç görünmesi için birçok uygulama var. En son ve etkili çözüm ise DLift İplik Döşemesi; yani Sihirli Askılar. Çok merak edilen konuyu, ülkemizde iplik döşemesini uygulayan ilk iki hekimden biri olan, Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2017

Özel kılçıklı ipler kullanılarak yüzün ağ şeklinde askıya alındığı DLift İplik Döşemesi (Sihirli Askılar) tekniğiyle birlikte cilt dokusu içeriden sağlamlaştırılıyor, yüz ve vücuttaki sarkmalar toparlanıyor, cilt dikkat çekici şekilde gençleşiyor.

Bilindiği üzere ameliyat sonrası dikiş yerlerinin etrafında daha bir sıkı doku oluşur ve bu sıkılık oldukça uzun sürer. DLift İplik Döşemesi'nin (Sihirli Askılar) mekanizması da tamamen aynı temele dayanır. Bu uygulamada ameliyat iplikleri ağ gibi döşenir ve cilt içeriden yukarıya doğru -gerektiği ölçüde- çekilerek asılır. Bu özel kılçıklı iplikler vücutta 8–10 ay kalarak tamamen erirler ancak cilt altında bulundukları sürece dokuyu çalıştırarak, kendi çevrelerinde sarmal bir yeni doku oluştururlar. Yumuşamış ve gevşemiş olan derinin altında bu sıkı dokuyu oluşturunca cildin kolajen ve bağ dokusu artar, kalınlaşır. Böylece sarkmalar önlenir, cilt toparlanır, gençleşir.

DLift İplik Döşemesi (Sihirli Askılar) uygulamasının ardından oluşan yapılanma ipler eridikten sonra bile kaybolmaz. Tıpkı ameliyat izlerinin kişiden kişiye fark gösteren bir süreçte gelişmesi gibi bu yapılanma da 2-3 yıl devam eder.

Etkili sonuç nasıl alınır?

DLift İplik Döşemesi'nin (Sihirli Askılar) etkili sonuç vermesindeki en önemli faktör; doğru sayıda iplik kullanılması ve bu ipliklerin doğru açılarla, doğru noktalardan döşenmesidir. Hekimin tecrübesi bu anlamda çok önemlidir. Etki hemen görülür; ancak ipliklerin yeni kolajen ve elastin üretmeleri; yani dokunun zenginleşmesi ve cilt kalitesinin artışı birinci aydan sonra kendisini gösterir.

Vücudun her noktasındaki ince ve sarkmaya başlamış cilde DLift döşemesi yapılabilir. Yüz geneli dışında, özellikle dudak üstü kırışıklıklarında, boyun, kollar, göğüslerde, karın, popo, bacaklardaki gevşek cilde ve selülitlere uygulanabilmektedir. Hatta kelliğe ve iyileşmeyen yaraların etrafına bile uygulanabilmektedir; çünkü ipliklerin en önemli bir diğer etki mekanizması da, dokularda yeni kılcal damarlanmalar oluşturuyor olmasıdır.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER:

7 FARKLI EYELINER UYGULAMASI

DOĞRU KOKUNUZU NASIL BULACAKSINIZ?

DİKKAT ÇEKİCİ DUDAKLAR