Kaçamak diyeti
GÜZELLİK

Kaçamak diyeti

Diyetisyen Aylin Yılmaz’dan tatildeki kaçamakların ardından uygulayabileceğiniz ‘sağlıklı besinlerle kilo kaybı’ fikrine odaklanan bir diyet planı. Pelin Hasçalık

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ağustos 2017

Doğru besinler tüketerek hem kilo verebilir hem de bedenimizi canlandırabiliriz. Öyle ki özellikle karaciğer, bağırsak ve lenf sistemini temizleyen besinler, bedenimize farklı bir canlılık veriyor ve enerjik olmamızı sağlıyor. Ayrıca bu sayede bedenimizi toksinlerden arındırarak sağlıklı kiloya ulaşmamız daha hızlı gerçekleşiyor. Uzman Diyetisyen Aylin Yılmaz'ın hazırladığı beslenme programı tatil dönüşünde, özel bir davetin ya da hafta sonu kaçamaklarının ardından vücudunuzun aldığı yağ dokusundan ya da ödemli kütleden sizi arındırmayı hedefliyor. Aylin Yılmaz'ın listeyi uygularken özellikle dikkat etmenizi isteyeceği önemli bir nokta var: "Sabretmeniz ve programı uygulama esnasında pozitif düşünmeniz. Olumlu düşünceyle yapılan her iş doğru ve iyi sonuçlar yansıtacaktır. Sağlıklı gıdaları doğru zamanda, doğru ölçülerde hayatınıza ilave ederseniz, beslenme konusunda en önemli adımı atmış olursunuz." Birer haftalık iki ayrı diyeti art arda ya da iki hafta arayla yapabilirsiniz. Yılmaz, toplam iki hafta uygulayacağınız bu özel programın cildi canlandırdığını, mide kapasitesini küçülttüğünü ve iştahı kontrol altına aldığını söylüyor ve sözlerine şunları ekliyor; "Sabahları daha dinç uyanacak ve ortalama dört-beş kilo vereceksiniz. Ayrıca mide enzimlerin salınımının pozitif etkilenmesi sonucu sindirim sisteminiz hızlanacak, bağırsak floranız desteklenecek ve fazla yağ dokunuzdan arınmış olacaksınız."

1. Hafta
Pazartesi-Perşembe günleri arası:
Uyanınca: 500 cc Su, yarım limon suyu
Kahvaltı: AKTİF SMOOTHIE İçindekiler: 200 cc su, Chia tohumu (2 tatlı kaşığı), keten tohumu (1 tatlı kaşığı), yeşil elma (1 adet), mango (yarım adet), 1 havuç kadar karpuz
Hazırlanışı: Hepsi blender'da 5-6 dakika kadar karıştırılacak 10:00- 1 1 : 3 0 1 L İ T R E DETOX SUYU İçindekiler: Su (1 litre), yeşil elma (1), lime (1), 1 parmak taze zencefil Suyun içine ilave edilerek en az bir saat dinlendirilmiş olmalı 13:00: IZGARA SEBZE 300 gr yeşil kabak Hazırlanışı: Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam Himalaya tuzu ilave edilerek fırında 20-25 dakika pişirin 16:00: Su (Bir saatte içilmeli), beyaz çay (1 fincan), kefir (150 gr) 18:00: IZGARA SEBZE (300 gr) 350 gr brokoli Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı zeytin yağ ve bir tutam Himalaya tuzu ilave edilerek fırında 20-25 dakika pişirin 19:30 500 cc su, papatya çayı (1 fincan), ananas (2 ince dilim)

Cuma-Cumartesi-Pazar:
Uyanınca: 500 cc su, yarım limon suyu
Kahvaltı: AVOKADOLU OMLET 1 yumurta ve yarım avokado 1 tatlı kaşık zeytinyağı ve 1 yeşil biber eklenerek hazırlanmalı 10:00-11:30 1 LİTRE DETOX SUYU İçindekiler: 1 litre su, 1 avuç taze nane, 1 limon, 1 parmak taze zencefil, 2 salatalık suyun içine ilave edilerek en az 1 saat dinlendirilmiş olmalı 13:00 SHIRATAKI SALATASI 300 gr Shirataki noodles'ı suda kaynatın. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla sotelediğiniz domatesi ve biberi ekleyin 16:00: Su (1saatte içilmeli), beyaz çay (1 fincan), yoğurt (200 gr), 2 tatlı kaşığı Chia tohumu ve 1 tatlı kaşığı, keten tohumu 18:30 200 gr SOMON IZGARA VE ROKA SALATASI İçindekiler: Roka (2 avuç) Salata sosu: Yarım çay bardağı limonlu su içine 1 tatlı kaşığı Chia tohumu ekleyerek 10 dakika bekletin ve bir tutam kaya tuzu ile bir çay kaşığı çörek otu ilave edin 19:30 500 cc su , yarım limon suyu, adaçayı (1 fincan), 200 cc badem sütü (Tarçın tozu ilave edilebilir)

2. Hafta
Pazartesi-Perşembe günleri arası:
Uyanınca: 500 cc su, yarım limon suyu
Kahvaltı: Yeşil çay (1 fincan), lor peyniri (50 gr), 1 ince dilim karpuz, maydanoz 10:00- 11:30 AKTİF DETOX SUYU (İki saat içinde yavaşça tüketilmeli) İçindekiler: Su (1 litre), yeşil çay (1 tatlı kaşığı, ç u bu k t a rç ı n ( 1 çubuk), karanfil (4 adet), yeşil elma (1/2), tane karabiber (10 tane), kök zencefil (Yarım parmak) Hazırlanışı: Bir saat sıcak suda demleyip süzdükten sonra ılık ya da soğuk içiniz 13:00 IZGARA TAVUK VE ROKA SALATASI (200gr) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve sirke ilave edilebilir 16:00 1 litre su (Bir saatte içilmeli), beyaz çay (1 fincan), 10-12 adet çiğ fındık 18:30 YOĞURTLU SMOOTHIE İçindekiler: 100 cc su, 200 gr yoğurt, yulaf ezmesi (2 çorba kaşığı), Chia tohumu (2 tatlı kaşığı), 2 avuç baby ıspanak, lime (Çeyrek dilim ve kabuksuz olmalı), yeşil elma (1 adet), az su Hazırlanışı: Hepsi blender'da 5-6 dakika kadar karıştırılacak 19:30 500 cc su, yarım limon suyu, papatya çayı (1 fincan),10 yeşil erik.

Cuma-Cumartesi-Pazar:
Uyanınca: 500 cc su
Kahvaltı: 2 YUMURTA AKINDAN OTLU OMLET Maydanoz, biber ve salatalık 10:00- 11:30 1 LİTRE REYHANLI SU İçindekiler: 1 litre su, yeşil elma (1/2), lime (1/2), reyhan yaprağı (4 adet) Suyun içine ilave edilerek en az bir saat dinlendirilmiş olmalı 13:00 MANTARLI GREÇKA İçindekiler;Greçka (Pişmiş haliyle dört kaşık karabuğday), 4 adet mantar (Mantar tercih etmeyenler 50 gr tofu ilave edebilir) Hazırlanışı: Greçkayı haşlayın. Üzerine zeytinyağında sotelediğiniz bir domates, bir yeşilbiber ve dört mantarı ilave ederek servis yapın 16:00 1 litre su (Bir saatte içilmeli), beyaz çay (1 fincan), ananas (2 dilim) 18:30 IZGARA BALIK (250 gr) YA DA TAVUK GÖĞÜS (150 gr) Izgara sebze tabağı: Kuşkonmaz, kabak, yeşil salata 20:00 500 cc su, adaçayı (1 fincan), 1 ince dilim karpuz.