Yanak estetiği nasıl yapılır?
GÜZELLİK

Yanak estetiği nasıl yapılır?

Son günlerin en fazla konuşulan estetik uygulaması Hollywood yanağı estetiği hakkında Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur bilgi verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Eylül 2017

Hollywood yanağı estetiği ya da literatürdeki adı Bichektomy, kısaca yanak estetiği, yanak içlerinde bulunan bichat yağ yastıklarının çıkarılması işlemidir. Bu yağ yastıklarının çıkarılması ile yüzdeki oval ya da kare form üçgen forma dönüşür. Kısaca U şeklinden V şekline bir geçiş sağlanır. Sıklıkla V şekli gençliği çağrıştırdığı gibi, bir de Altın Oran olarak tabi edilen, yüzün bu oranlamaya uymasını yani daha çekici hale gelmesini sağlar.

Altın oran ve çekicilik

Elbette tüm hastalarda sadece bu yağ yastıkçıklarını çıkararak bu V formunu elde edemeyiz. Aynı zamanda çenenin biraz daha küçülmesi gereken hastalarımız olabilir, bu noktada çene bölgesindeki yağa da müdahale edilebilir.

Yanak estetiği uygulama ve sonrası

Yanak estetiği ameliyatı, lokal anestezi altında ya da isteğe ve hastanın genel durumuna bağlı olarak genel anestezi altında, ortalama otuz dakikada biten oldukça rahat bir ameliyattır. Genel olarak, estetik cerrahın bu alandaki deneyimi çok önemlidir. Yanak estetiğinde, yanak bölgesinden alınacak yağın boyutu, şekli ve bu haliyle çenenin istenilen şekille oluşturulması, operasyondan önce yanak üçgeninin kişiye özel olarak hazırlanmasına bağlıdır. Kısaca planlanmanın kişiye özel yapılmışmış olması gerekir.