Yeşile doğru
GÜZELLİK

Yeşile doğru

Cilt bakımında doğanın besleyici gücünden faydalanmanın formülü: İçeriğinde meyve, çay, deniz yosunu ve bal gibi florayı başrolde tutan mucizevi ürünler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2017

Hazırlayan Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Lamb Yu
Sanat direktörü Kasai Sin

TATLI BAL

Arıların mucizesi bal, onarıcı ve yatıştırıcı etkisinin yanı sıra cilt bariyerini güçlendirme konusunda da önemli bir göreve sahip. Besleyici ve rahatlatıcı bal içeriği; duş jelleri, dudak nemlendiricileri ve vücut peeling'lerinde sıklıkla karşımıza çıkıyor. Büyüleyici kokusu ve yumuşacık dokusuyla balı tüm ciltte hissetmenizi sağlayacak seçimler…

ARI SÜTÜ

Burt's Bees arı sütü içeren ve cilde aydınlık veren Yüz Temizleyici (102 TL) içeriğindeki
arı sütü ve jojoba tanecikleriyle yağı, kiri ve makyaj kalıntılarını temizliyor. Bir de cildi ölü deriden arındırıyor.

BESLEYİCİ İKİLİ

22 yıl önce yaratılan ve her yıl kuru ve çatlamış dudaklardan şikayet edenlerin tercih ettiği Rêve de Miel besleyici dudak balsam'ı (35 TL) bugün hala Nuxe'ün en sevilen ürünleri arasında. Serinin yeni bir ürünü ise, cildi nazikçe ölü derilerden arındıran Deliciously Nourishing Body Scrub (90 TL). İçerisinde bal, şeker kristalleri ve değerli yağlar yer alan duş peeling'i ıslak tene masaj yaparak uygulandığında kremsi bir dokuya dönüşerek cildi besleyici bir örtüyle kaplıyor.

GÖZ KAPAKLARI İÇİN

Guerlain Abeille Royale göz kreminin (492 TL) içeriğindeki özel arı sütü, göz çevresinin görünümünü düzelterek cildi pürüzsüzleştiriyor. İnce çizgiler ve kırışıklıklarda azalma sağlayan krem, koyu halkaları ve şişlikleri de hafifletiyor.



ÇİÇEK NEKTARLARI

Darphin 8- Flower Nectar Aromatic Care (499 TL) yağ, cilt üzerine uygulandığında detoks işleviyle rahatlatıyor. Cilt yağı, gül, ölmez otu, yasemin, lavanta, portakal çiçeği, ylang ylang aromatik özü, avokadodan oluşan zengin bir içeriğe sahip, ayrıca tüm cilt tipleri için uygun.


VİTAMİN C

Murad Essential C Daily Renewal Complex (395 TL) dört haftada cilt lekelerinde yüzde 46'ya varan azalma sağlıyor. C vitaminli kompleks krem, güneş ve diğer çevresel faktörler sebebiyle oluşan ince çizgilerin, leke ve ton farklılıklarının azalmasına yardımcı olurken hücre yenilenmesini ve kolajen oluşumunu da destekliyor.


BAL BADEM

Boyner mağazalarında satışa sunulan Institut Karité Paris Shea Shower Perfume Almond and Honey, cildi nazikçe temizleyen kremsi yapıda bir duş jeli. İçeriğindeki bal ve bademin hoş kokusunun yanı sıra formülü shea yağı ile zenginleştirilen jel, cildi derinlemesine nemlendirdiği için kış ayları için ideal.

BOTANİK ONARIM

Antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin olan doğal yağlar gece kremleri, nemlendirici serumlar ve el kremlerinde vazgeçilmez bir içeriktir. İşte ciltte nem düzeyini maksimuma taşıyan favori kremler.

EKSTRA OKSİJEN

Hücrelerin oksijen alımını destekleyici etkisiyle cildin doğal savunma sistemini güçlendiren Sisley Botanical D-Tox Detoxifying Night Treatment toksinlerden derinlemesine arındırıyor. İçeriğindeki biberiye özü ve botanik yağlar sayesinde ciltte detoks özelliği gösteren kremin her gece yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanması tavsiye ediliyor.


SÜSENLER VE LİMON

Güneş, çimenleri ve kiremitleri altın rengi pırıltılarla aydınlatıyor; akşam üzeri seradan süsenler ve yeşil çiçekler, narenciye bahçesinden limonlar toplanıyor... Caudalie Eau des Vignes parfüm (105 TL) içeriğinde doğal sadeliğin anlatıldığı işte böyle bir hikayeye sahip.


TAZE TURUNÇGİL

Aēsop Reverence Aromatique El Kremi (149 TL) yağsız bir yapıya ve ellerde çabuk çözülen kremsi bir dokuya sahip. El ve tırnakları nemlendiren yoğun yapılı kremin odunsu ve taze turunçgil notalarıyla keskin bir kokusu var.


ÜZÜM SUYU

Nemi cildin derin tabakalarına kadar hapseden Caudalie Vinosource serum (150 TL) içeriğindeki üzüm suyu sayesinde cildi yeniden yapılandırarak ardında yumuşak ve ferah bir his bırakıyor. Serumu cildinizi temizledikten sonra sabah akşam yüz ve boyun bölgesine uygulayabilirsiniz.

ÇAY RİTÜELİ

İçeriklerini doğaya bağlı kalarak oluşturan, geri dönüşümlü ambalajlar kullanarak ekolojiyi destekleyen markalar ve onların etkili ürünleri…

YEŞİL KAHVE ÖZÜ

Yeşil kahve özüyle zenginleştirilen formüle sahip olan Clarins Booster Detox (250 TL) günlük yüz kremine birkaç damla karıştırılarak kullanıldığında cildi toksinlerden arındırıyor. Mat cilde yeniden ışıltı kazandırıyor.



DENİZ YOSUNU VE AVAKADO

Doğa ve hayvan dostu Origins markasının Drink Up Intensive nemlendirici maskesi (109 TL) Japon deniz yosunu ve avokadonun natürel yararlarından faydalanarak yaratılmış. Bu zengin yapılı maskeyi gece kuru cilde uyguladığınızda cilt bariyerinin onarılarak güç ve nem kazandığını, bir süre sonra da kırışıklık belirtilerinin azaldığını fark edeceksiniz.


MANDALİNA KOKUSU

Jo Malone London Lime Basil & Mandarin sabun(70 TL) Britanyalı sanatçı ve tasarımcı Michael Angove tarafından yaratılan yeni ambalajıyla karşımıza çıkıyor. Serinin diğer çeşitleri arasında çiçek kokulu English Pear & Freesia, böğürtlen notalı Blackberry & Bay, gül ve nar
özlü Red Roses ve Pomegranate Noir yer alıyor.


Koreli kadınların cilt bakımı rutinlerinden esinlenen Pure Beauty CC Cushion, ciltte anında tazelenmiş etki elde etmek isteyenler için.

PEMBE ÇİÇEK

Pure Beauty CC Cushion (79 TL) aydınlatıcı pudra kompleksi sayesinde ciltte aydınlık bir görünüm yaratıyor ve bunu cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden, UVA ve UVB ışınlarından koruyarak yapıyor. CC Cushion'ın formülündeki inci ve pembe çiçek dengesiz cilt
tonunu düzeltiyor, nemlendiriyor.


YEŞİL ÇAY

Cildi nemlendirerek sakinleştiren ve onaran Miniso Green Tea Repairing sprey, yüz temizliğinden sonra tonik olarak ya da gerek duyulan her an gün boyunca kullanılabilir. Antioksidan zengini yeşil çayın cilde sayısız faydası olduğunu da ekleyelim. Anti-enflamatuvar özellikleri sayesinde yaşlanmanın cilt üzerinde oluşturduğu belirtileri yavaşlatan bu içerik, cildin elastikiyetini artırarak olası sarkmaları da önlüyor.


BEYAZ DUT

Cildiniz daha fazla neme ve rahatlamaya gerek duyuyorsa önerimiz L'Occitane Whitening Cream (264 TL). Bu krem beyaz dut, çayır kraliçesi çiçeği ve C vitamini içeriğiyle cildi aydınlatmanın yanı sıra ton eşitliyor, nem takviyesiyle dolgunlaştırıyor.

MUTLU MEYVELER

Meyvelerin güçlü etkilerinden yararlanan cilt bakım kremleri, maskeler ve peeling'ler...

SÖĞÜT KABUĞU

Ürün formüllerinde doğal içerikler kullanan Burt's Bees'in Derin Gözenek Temizleyici Peeling'i (70 TL) cildi ölü hücrelerden arındırmak için sentetik bir madde olan salisilik asit yerine söğüt kabuğu özü kullanılarak yaratılmış. Söğüt kabuğunda bulunan salisilik asit, cilde daha kolay nüfuz ediyor.


ALOE VERA

Üç farklı aromayla karşımıza çıkan Yves Rocher Konsantre Duş Jeli (27.90 TL) içeriğindeki organik aloe vera ve yararlı etkileriyle bilinen bitkiler sayesinde cildi duş sırasında nemlendiriyor. Ayrıca ürün, geri dönüştürülmüş plastikten elde edilen ekolojik ambalaja sahip.


NARENCİYE

Dior Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask (250 TL) içerdiği limon, portakal, akçaağaç ve yaban mersini gibi meyvelerle yumuşak bir peeling etkisiyle cildi canlandırıyor. Narenciye renkli jöle dokuya sahip maske, enerji dolu bir cilt dokusuna kavuşturmayı hedefliyor.


Murad Daily Cleansing Foam içeriğindeki nar kompleksiyle cildin sağlıkla parlamasını destekliyor. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan temizleme köpüğü serbest radikallerle savaşarak cildin hücre döngüsünü koruyor.

GÖZENEKLERE KARŞI ALGLER

Murad'ın Gözenek ve Siyah Nokta Karşıtı serisinin temizleme köpüğü Daily Cleansing Foam (154 TL) siyah nokta ve geniş gözeneklerden şikayetçi olan cilt tipleri için arındırıcı özelliğe sahip. Geniş gözeneklerin de küçülmesine yardımcı olan bu temizleyiciye alternatif olarak hafif dokulu Estée Lauder Nutritious Micro-Algae Pore Minimizing Hydra Lotion (169 TL) da aynı etkiyi gösteriyor. Formülünde zengin algler barındıran losyon, çevresel faktörleri etkisiz hale getirmesi ve kirliliğe karşı cildi korumasıyla da tercih sebebi.


ÇAM AĞACI

The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask (369 TL) güneş hasarına bağlı pigmentasyon bozukluğu, lekeler, ince çizgi ve siyah nokta gibi sorunlara karşı geliştirilen bir maske. İçeriğindeki papaya, çam kabuğu ekstrası, acai goji, havuç ve meyve asitleri sayesinde sadece 10 dakikada etkisini göstermesiyle oldukça iddialı.


SÜMBÜLTEBER ÇİÇEĞİ

Darphin Sculpting Night Cream (429 TL) gece açan sümbülteber çiçeğinin canlandırıcı etkisi ve içerdiği vitamin karışımının gücüyle gece boyunca cildi sıkılaştırır ve yüz kontürünü belirginleştirir.

SAĞLIKLI SAÇLAR

Aveda Profesyonel Spa Eğitim Direktörü Marc Zollicoffer, saç derisinde ve saç köklerinde dolaşımın artış göstermesinin sağlıklı saçlar için önemli olduğu görüşünde: "Fırçayı bir masaj aracı olarak düşünün, küçük dairesel hareketlerle uygulayın ve saçlarınız yerine saç derinize odaklanın."

ZENCEFİL ÖZÜ

The Body Shop'ın kepek karşıtı şampuanı (34.90 TL) Sri Lanka'dan zencefil, huş ağacı kabuğu, beyaz söğüt özü ve markanın Yerel Ticaret Projesi ile elde edilmiş bal içeriyor. Şampuan, saç derisindeki pullanmayı arındırması ve kuru saç derisini rahatlatmasıyla tercih sebebi.

JAPON FELSEFESİ

Japonya'da halkın sağlığına katkıda bulunduğuna inanılan Washoku felsefesinden ilhamını alarak tasarlanan Shiseido Waso serisi cildi kökten iyileştirmek için çalışıyor. Cildin nemini koruyarak makyaj ve dış etkenlerden dolayı oluşan cildinizdeki yağ, kir gibi maddeleri etkili bir şekilde temizleyen Shiseido Waso Quick Gentle Cleanser'ın (129 TL) içeriğinde bal ve arı sütü bulunuyor.

GINSENG VE YEŞİL ÇAY

Sephora'nın yeni cilt bakımı koleksiyonundaki karma ve yağlı ciltlere özel olarak tasarlanan Exfoliating Clay Mask Green Clay Purifying & Pore Perfecting (19 TL) yeşil çay özlü, peeling etkili kil maske gözenekleri temizliyor. Normal cilt tipleri için uygun olan Clay Mask Yellow Clay Revitalizing & Toning Kil Maskesi (19 TL) ise içeriğindeki ginseng özü sayesinde cildi yeniliyor ve nefes almasını sağlıyor.


SİYAH ORKİDE

Guerlain Orchidée Impériale Black Treatment siyah orkidenin gücünü antiaging sistemle birleştiren ve cildin savunma sistemini güçlendiren bir seri. Dört tamamlayıcı formülden oluşan bu seri, bir ay içerisinde cildi fark edilir oranda yeniliyor. İlk hafta ölü derilerden arınan cilt, sonraki haftalarda daha aydınlık ve sıkı bir forma kavuşuyor.


ANTI-AGING KURU YAĞ

Sisley Black Rose Precious Face Dry Oil, kuru ya da nemsiz cilde konforunu, esnekliğini, canlılığını ve enerjisini geri kazandırıyor. Bunu da Omega 3 bakımından zengin kamelina yağı, cildin dengesini optimize eden erik yağı, onaran ve yatıştıran avokado özleri ve yumuşaklık kazandıran siyah gül ile yapıyor. Bu aktif özler, ince çizgi ve kırışıklıkları da gözle görülür şekilde düzeltiyor.


ARINDIRICI KİL

Cilt bakım ritüelinizin temelini oluşturacak olan yüz temizleme peeling'i Lierac Gommage Douceur (119TL) içeriğinde bulunan beyaz kil, ebegümeci ve yatıştırıcı keten çiçeği ekstreleri ve masaj küreleri sayesinde cildi temizliyor. Vitamin ve sarı kil yönünden zengin içeriklere sahip Masque Eclat
(119TL) ise ışıltılı ve canlı bir cilt için etkin bakım sunuyor.

ARGAN AĞACI

İçeriğinde Vitamin E, Omega 3 ve Omega 9 yağ asitleri bulunan Organix'in Extra Argan Yağı (48 TL) kuru ve sertleşmiş saç tellerini içten içe onarmaya ve sağlıklı haline dönüştürmeye yardımcı oluyor. Bu yağ, sadece Fas'ın güneybatı bölgesinde yetişen argan ağacının meyve çekirdeklerinden elde ediliyor.


SAÇ DERİSİ

Aveda Pramasana Purifying Scalp Cleanser (112 TL) yüzde 97 bitkisel içerikli bir temizleyici. Formülündeki keklik üzümü sayesinde saç derisini nazikçe arındırıyor. Ürün banyoda, saçı şampuanlamadan hemen önce kullanıldığında sebum seviyesini anında dengelerken temiz bir saç
derisi oluşumu sağlıyor.


YATIŞTIRICI TEMİZLİK

Dermaceutic Foamer cilt yüzeyindeki kalıntıları ve ölü hücreleri temizlerken formülündeki Hindistan cevizi yağı ve enoksolon bileşimiyle cilt rahatlıyor, kan dolaşımı harekete geçiyor. Cildin hücre yenilenmesini uyaran, gözeneklerin sıkılaşmasını destekleyen temizleyici
her cilt tipine uygun. Foamer 15 (115 TL) özellikle doku bozukluklarına sahip, donuk ve mat ciltlere öneriliyor.