Paha biçilemez
GÜZELLİK

Paha biçilemez

150 yıl, Harper’s Bazaar için özel bir dönemeç. İşte bu değere layık olabilecek, yeni ve parti ruhunu taşıyan mücevher tasarımlarından bir seçki.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Aralık 2017

Yazı Güneş Uysalefe

Mücevher tarihi ve kutlama kültürünün iç içe geçmiş bir ilişkisi var. Günün takvimdeki önemine mücevher eşdeğerinden bir hediye verme geleneği İnkalar kadar eskiye dayanıyor. Şimdiki fark, değerli taşlara artık sadece kabile lideri veya kraliçe gibi ayrıcalıklı kesim değil; daha geniş kitlelerin de ulaşabiliyor olması. Tabii bu demokratik sisteme istisnai bazı örnekler verilebilir


Cartier

Mesela Cartier'nin son yüksek mücevher koleksiyonu Résonances. 140.21 karatlık bir Kolombiya zümrüdü ve brillant kesim pırlantaların eşlik ettiği Hyperbole adlı taç tasarımı, bu maziye gönderme yapıyor fakat kolyeye dönüşebilmesiyle de çağdaşlarını yakalıyor. Benzer şekilde Chaumet, günü değerli kılma mirasını Chaumet est une Fete yüksek mücevher koleksiyonuyla yad ediyor. Asil İngiliz kesimin kaçırmadığı Glyndebourne Festivali'ne adadığı zümrüt, yakut ve safirlerle süslü parçalar özellikle dikkati hak ediyor.


Chaumet

Bir de 'balo' denince akla gelen, Grand Bal saatlerinin yaratıcısı Dior var tabii. Victoire de Castellane, Dior à Versailles, Coté Jardin adını verdiği son yüksek mücevher koleksiyonunda, sarayın bahçelerinde düzenlenen unutulmaz davetleri anlatıyor.


Bilezik Dior

Diğer bir renk cümbüşü ise Bulgari'nin Festa koleksiyonunda yaşanıyor. Adı üzerinde, kutlamalardan yola çıkılarak hazırlanan parçalar, Puglia'dan Sicilya'ya, İtalya usulü renkli sokak eğlenceleri ve seçkin Dolce Vita partileri, hediye paketi, pasta ve balon gibi formlarda resmediyorlar.


Küpeler Vhernier Kolye Bulgari

Türkiye'ye giriş yapma hazırlığındaki Vhernier ve meşhur Palloncino yani balon küpeleri, Iris Apfel, Jason Wu ve Paul Andrew ile 10. yıldönümü için özel bir tasarım işbirliğine imza atan Atelier Swarovski parçalar ve rodokrozit, akik gibi doğal madenleri kullanarak 50. yaşına özel hazırladığı Ritratto yüzükleriyle Pomellato öne çıkanlardan.


Kolye Atelier Swarovski

Bu ay Harper's Bazaar'ın kutlama ruhuna mücevherlerle ortak olmak isteyenlerin dikkatine.


Yüzükler Pomellato