Forma bütünsel yaklaşım
GÜZELLİK

Forma bütünsel yaklaşım

Artık spesifik bir bölgeye odaklanarak estetik görüntü yakalama devri kapandı. Yeni trend, tüm bedene bütünsel ve proporsiyonel yaklaşmak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ocak 2018

Pelin Hasçalık

Hepimizin asıl sorunu yağların istemediğimiz yerlerde birikmesi ve istediğimiz yerlerde de olmaması aslında. Zorlu Center Terasevler'de konumlanan Doctor B Clinic'in kurucusu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, bu konunun Total Vücut Şekillendirme ile çözülebileceğini işaret ediyor; "Vücut şekillendirme tıpkı bir heykeltıraşın taşa, çamura ya da kile verdiği formu, sanatsal bir bakış açısıyla canlı dokuya yani insan bedenine yapma cerrahisidir. Bu uygulama ameliyathane ortamında yapılır, bireyin bedeni total olarak ele alınır. Zaman içinde spor yapmıyor, yediğiniz içtiğinize dikkat etmiyor ya da genetik olarak bazı kontür sorunları yaşıyorsanız aynada bazı sorunlar görmeniz kaçınılmaz olur. Örneğin vücudunuzdaki yağların pozisyonu değişerek istenmeyen bölgelerde birikebilir. Ya da genetik olarak üst bacağınız çok kalındır, bel oyuntunuz veya kalçalarda istediğiniz oranda çıkıntınız yoktur. Bunun yanı sıra sırta, basene yağ birikmiştir."

Yalın bir anlatımla aktarmak gerekir se, Total Vücut Şekillendirme yöntemiyle mevcut yağın yeri değiştiriliyor ve vücuda şekil verilerek kontür hattı oluşturuluyor; "Bunu lipomatik dediğimiz cihazla, liposculpture uygulaması ile yapıyoruz. Yağın aktarılma sürecinde ise bize soyadımla anılan Cihantimur Yağ Transferi tekniği yardımcı oluyor." Tekniğin ilgi çekici yanı vücut şekillendirme uygulamasının başrolüne yağlarımızı taşıması... Öncelikle bel inceltiliyor, karına kaybolan duruş kazandırılıyor. Cihantimur, "Kimsenin karnı kağıt gibi dümdüz değildir; hafif bir bombe ve kasıklara doğru inen çökük bir görüntü vardır." diyor. Basenlerde ve sırt bölgesinde birikmiş fazlalıklar, bacaklarda varsa yağ birikimleri, hepsi toparlanıyor. Vücut şekillendirmenin en büyük avantajı, işlemlerin noktasal giriş ve çıkışlarla yapılması. Yani yağlar, ufacık bir delikten girilerek toparlanıyor ve yine ufacık bir delikten girilerek bedene şekil veriyor. Öncelikle bel bölgesi inceltiliyor, ardından sırttaki, göbek bölgesindeki, bacaklardaki ve basenlerdeki yağlanma gideriliyor. Yapılan sıralama elbette herkese göre farklılık gösteriyor. Toparlanan yağın transferi ise özellikle erimiş kalça yanaklarına transfer ediliyor ve istenirse hafif bir çıkıklık bile sağlanabiliyor. Bacaklarda eşitsizlik ve özellikle alt bacakta çarpıklık varsa, bu durumun yine yağ transferiyle düzeltilmesi mümkün. Eğer arzu edilirse, göğüslere ya da el üstlerine de yağ eklenebiliyor.