Sedef parlaklığı
GÜZELLİK

Sedef parlaklığı

Kozmetik markası Dermoskin için kamera karşısına geçen ve bir de marka için çanta tasarlayan Sedef Çalarkan yeni projesine dair detayları anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ocak 2018

Röportaj: Eylem Şimşek
Fotoğraf: Yonca Karakaş

Kozmetik markası Dermoskin'in yeni çıkardığı BB Krem için markanın kampanya yüzü oldunuz. Bu işbirliği nasıl başladı sizden dinlemek isteriz?
2006'dan bu yana kurumsal firmalara proje sunuyorum; ürün ve üniforma tasarımı yapıyorum. Dermoskin uzun yıllar önce keşfettiğim ve yaşım ilerledikçe aldığım sonuçtan çok memnun kaldığım bir markaydı. Kendilerine bir proje sundum ve beraber yürümeye karar verdik. Kurumsal firmaların beni tercih etmesindeki en büyük etken işimi hızlı yapmam, karşımdaki firmanın ne istediğini iyi anlamam ve ulaşılabilir rakamlarda teklif sunmam diyebiliriz.

Gucci'nin de projelerinde tercih ettiği fotoğraf sanatçısı Yonca Karakaş'ın objektifine poz verirken neler hissettiniz?
Yonca Karakaş'a sonsuz güvendiğim için hiç zorlanmadım. Beni ve projeyi en iyi şekilde yansıtacağını biliyordum. Kendimi kamera karşısında çok rahat hissettim. Bir modelden ziyade tasarladığım ürünün gücünü kameraya aktardığımı düşünüyorum. Aynı zamanda BB Kremin sedefli dokusundan yola çıkarak bu doğrultuda bir de makyaj çantası tasarladınız… Sedef maddesinin parlaklığından yola çıkarak ışıl ışıl bir çanta tasarladım. İsmimin, BB kremin dokusunun ve tasarladığım ürünün parlaklığının birbirine uyum sağlamasına dikkat ettim.

Makyaj çantanızda yer alan vazgeçilmez güzellik ürünleriniz hangileri?
Kyle ruj, Too Faced maskaram, Nars ve MAC farlarım, Aromatic Elixir parfümüm ve elbette BB Dermoskin kremim.