Tabu yıkım
GÜZELLİK

Tabu yıkım

Çağdaş olmanın tek kuralının kuralları yıkmak olduğunu savunan Bulgari, yeni sezon kampanyası için kendi gibi kabına sığmaz isimlerle yan yana geldi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mart 2018

Yazı: Güneş Uysalefe

Bulgari, aksesuarların ardından bir de Goldea The Roman Night parfümün yüzü olması için kendisiyle çalışmayı seçince; Bella Hadid ile işbirliğinin devamının geleceği belliydi.

Anlaşılan, parfümün reklam kampanyası, markanın mücevher alanında izleyeceği felsefeye dair bazı ipuçları da içeriyordu. Hatırlarsak; Hadid, ihtişamlı bir salon ve ağır bir kitlenin eşlik ettiği klasik müzik dinletisinde beliriyor, ardından mesajlaştığı arkadaşları ile kaçmayı ve serbest bıraktığı saçlarını savurarak eğlenmeyi yeğliyordu. Köklü bir İtalyan marka, uzun tarihine rağmen geleneksel değil, özgürlükçü olduğunu Hadid gibi sosyal medya fenomeni bir karakterle bundan daha açık dile getiremezdi. Aslında haksızlık etmemeli; Bulgari, renkli taş kullanımından ikonik Serpenti tasarımının akışkan formuna, kurulduğu 1884 yılından bu yana çizgilerin dışına taşanlardan olmuştu.

Kuralları yıkmaktan yeni sezonda da vazgeçmeyeceğini göstermeye sıra geldiğinde ise görev Hadid ve diğer bir marka elçisi Lily Aldridge'e düştü. Fotoğraf sanatçısı Sølve Sundsbø'nun görüntülediği iki yetenek, bu sefer herhangi bir hikaye veya dekorda değil, kendileri olarak kamera karşısına geçtiler. Ne de olsa milyonlarca takipçiyi peşlerinde sürüklemelerinin sebebi kendi stil ve karakterleri... Fotoğraflarda duru güzellikleri ile beraber öne çıkanlar ise farklı renk altın şeritlerin sıralandığı ve gerek logo kullanımı, gerekse minimal hatlarıyla geri dönüşteki 1990'lar çizgisine paralel b.Zero1, kaboşon kesim taşların yerleştiği yeni yorumlarla demode olması güçleşen Serpenti ve grafik etkisi teni görünür kılan open-work işçiliğiyle pekişen Diva's Dream koleksiyonları.

Ayrıca pırlantaların başrolde olduğu yeni ve sürpriz bir tasarım daha ortaya çıkmayı bekliyor. Bu ekip ile keşfedecek olmak bile merakı tetiklemeye yeterli, beklemedeyiz.